S

Sini Alamäki

Palkanlaskennan päiväysten termit selkeytyvät

20-02-2017 1:22 pm posted by Sini Alamäki

Tulemme päivittämään torstain 23.2.2017 päivityksessä palkanlaskennan osalta maksamisessa ja laskennassa käytettävien päiväysten termit.

Netvisorissa on ollut käytössä palkanmaksun aikatauluihin liittyen useampaa eri sanaa ja nämä yhtenäistetään nyt. Jatkossa järjestelmässä näytettävät termit ovat:

Palkanmaksupäivä 

Palkanmaksupäivä tarkoittaa päivää, jolloin palkka on palkansaajan tilillä. Palkanmaksupäivän mukaan määräytyy se, mille aikajaksolle palkka kohdistetaan kuukausi- ja vuosivelvoitteissa. Palkkalaskelmalla terminä näkyy jatkossakin maksupäivä, joka on jo nyt käytössä.

Eräpäivä

Eräpäivä on päiväys, jolloin palkka pitää viimeistään maksaa, jotta palkka ehtii palkansaajan tilille palkanmaksupäiväksi. Jo tapahtuneiden maksujen osalta eräpäivällä ilmoitetaan päivää, jolloin maksu on suoritettu.

Tositteen päiväys

Tositteen päiväys kertoo sen, mille päivälle palkkatosite kirjataan kirjanpitoon.

Jatkossakin päiväyskenttien merkitys on tarkistettavissa palkanlaskentaprosessin laskelmankäsittelyikkunassa Palkkalaskelman lisätiedot -välilehdellä, jossa näytetään infopallo kunkin päiväyksen kohdalla.

Muutoksen yhteydessä kentät myös järjestetään ajallisesti ymmärrettävämpään järjestykseen eli niin, että aina ensin näytetään eräpäivä, sitten palkanmaksupäivä ja viimeisenä tositteen päiväys niissä yhteyksissä, joissa näytetään useampaa päiväystietoa. Selkeyden vuoksi muutamme eräpäivätiedon näytettäväksi tiedoksi ilman muokkaamismahdollisuutta, koska palkka-aineistojen osalta eräpäivä määräytyy aina palkanmaksupäivän mukaan.

Ruotsiksi nämä termit ovat

Palkanmaksupäivä = Löneutbetalningsdag

Eräpäivä = Förfallodag

Tositteen päiväys = Verifikatdatum

Englanniksi vastaavat termit ovat

Palkanmaksupäivä = Salary payment date

Eräpäivä = Due date

Tositteen päiväys = Date of the voucher

Muutos todella moneen eri näkymään aiheuttaa lähiaikoina sen, että tukisivuillamme näkyy vielä teksteissä ja kuvakaappauksissa vanhoja termejä. Nämä tullaan päivittämään piakkoin.

Login or Signup to post a comment