J

Jani Korhola

Myyntilaskun jaksottaminen nyt mahdollista suoraan myyntilaskulta

04-07-2019 8:32 am posted by Jani Korhola

Hei,

 

Pitkään tätä toimintoa on toivottu ja nyt se on viimein käytettävissä. Tuomme tänään (4.7.) viikkojulkaisun yhteydessä ostolaskulla olleen jaksotustyökalun myös myyntilaskulle. Tämä tehtiin osana projektia jossa uudistimme ostolaskulla olevan jaksotustyökalun ja mahdollistimme rivikohtaisen jaksottamisen. Samalla lisäsimme myös automatiikkaa joka luo jaksotuksen yhteydessä automaattisesti seurantakohteen. 

 

Myyntilaskun jaksottaminen onnistuu siis sekä lasku- että laskurivikohtaisesti. Huomioitavaa on että laskun voi jaksottaa vasta sen jälkeen kun sillä on tosite, eli laskun pitää olla lähetetty. Lisäksi toiminnallisuus on käytettävissä vain uudistetulla myyntilaskulla. Vanhaan laskunäkymään toiminnallisuutta ei tuoda.

 

Koko laskun jaksottaminen onnistuu “sivun ylälaidan” toimintopainikkeella tai “Myyntilaskun toiminnot” -painikkeen “Aseta jaksotussääntö” alta.


Laskukohtainen.png

 

Rivikohtainen jaksottaminen taas onnistuu valitsemalla jaksotettavat rivit ja valitsemalla rivin toimintovalikosta “Jaksota rivit”.


Laskurivikohtainen.png

 

Jaksotustositteille on myös automaattisesti määritelty tasetili (Oletustiliöinneissä käytettävät tilit -näkymässä), jolle kirjaukset menevät. Lisäksi Tilisaldot -raportti ottaa mukaan nämä tilit. 

 

Seurantakohteet tulevat automaattisesti jaksotustositteille muodossa “Asiakas, Laskunumero, Jaksotuksen ajanjakso”

Seurantakohde.png

 

Tulemme vielä julkaisemaan tähän toiminnallisuuteen liittyen tässä kesän aikana seuraavia ominaisuuksia:

  • Seurantakohteet-raportille myynnin ja oston jaksotusten seurantakohteet omille välilehdilleen. (alla työversio näkymästä)Jaksotuksen seurantakohteet.png
  • Jaksotusten seurantakohteet näkyviin Tase-erittelyyn
  • Seurantakohteiden nimien muokkausmahdollisuus

A

Anonymous

07-08-2019 1:23 pm posted by Anonymous

Kauan toivottu ominaisuus, hyvä että vihdoin tuli. Ensimmäisellä jaksotuksella huomasin että jaksotustositteille ei tule liikevaihto oikealle tilille. Myyntilaskulla olevan myyntitilin sijaan jaksotus oli kirjattu Yhteisömyynti tilille kun asiakas sattui olemaan ruotsalainen. Voitteko korjata tämän niin että osaa ottaa myyntitositteelta oikea tilin?

 

Terveisin

 

Pekka Hyvönen

J

Jani Korhola

15-08-2019 9:15 am posted by Jani Korhola

Hei Pekka,

 

Emme saa toistettua tuota ongelmaa. Mikäli tuota ongelmaa ilmenee edelleen sinulla, niin laitatko tukeemme tarkemmat tiedot yrityksestä ja laskusta missä tämä on todennettavissa.

A

Anonymous

23-09-2019 3:30 pm posted by Anonymous

Olisiko vielä mahdollista toteuttaa tästä ns massatoimintoa että olisi mahdollista jaksottaa isompa määrä myyntilaskuja kerrallaan.

J

Jani Korhola

24-09-2019 8:12 am posted by Jani Korhola

Hei Margus,

 

Toistaiseksi keskitymme muihin aiheisiin, mutta teknisesti tuo varmastikin onnistuisi. Missä tilanteessa tällaiselle toiminnolle olisi tarvetta?

A

Anonymous

24-09-2019 9:09 am posted by Anonymous

Meillä on esimerkiksi käyttötapaus, missä laskutetaan sopimuslaskutuksen avulla vuoden jäsenmaksuja ja nämä tulisi jaksottaa vaikutuskuukausille. Laskuja saattaa yhdessä korissa olla satoja.

 

Tästä päästän sopivasti itse sopimuslaskutustyökalun asetuksiin, missä on palvelukorissa turhan tiukasti rajattu aineistopäivä (laskun päiväys). Jos jakso on vuosi niin nykyiset kolme laskun päiväyksen vaihtoehtoa ei pääsääntöisesti palvele asiakasta. Päiväyksen tulisi pystyä itse vapaasti määrittää.Näyttökuva 2019-9-24 kello 9.05.37.png

J

Jani Korhola

24-09-2019 9:31 am posted by Jani Korhola

Hei Margus,

 

Eli tässä tapauksessa oikeampi paikka jaksotukselle olisi palvelukorin asetuksissa. Tällöin siellä voisi suoraan määritellä halutaanko laskut jaksottaa ja manuaalista työtä ei tarvittaisi enää reskontran puolella.

 

En nyt tässä vielä aikataulua lupaa, mutta näen että tästä olisi todella iso apu monelle meidän sopimuslaskutusta käyttävälle asiakkaalle. Otan siis tämän meillä jatkomietintään ja jossain välissä myös toteutukseen. Voidaan samalla miettiä tuohon laskupäivään vaihtoehto 4 "Määritä itse". 

Login or Signup to post a comment