Marja-Liisa Lohtander

Visma

Viikkopäivitys 12.11.2020 - julkaisutiedote

12-11-2020 3:04 pm posted by Marja-Liisa Lohtander

Tällä viikolla julkaisimme seuraavat muutokset ja uudistukset:

 

Ostot

  • Lisäsimme ostolaskun tiliöintiriveille mahdollisuuden käyttää myynnin ALV-tunnuksia.
  • Lisäsimme ostolaskun tiliöintiriveille myös järjestelmän ehdotukset ALV-tunnuksille. Ehdotukset saa näkyviin avaamalla ALV-tunnuksen valinnan.
  • Lisäsimme virhetarkistuksia ostoreskontran hyvityslaskujen kohdistusnäkymään. Hyvityslaskua ei voi kohdistaa, mikäli sekä hyvityslasku että hyvitettävä lasku eivät ole vähintään asiatarkastettuja sekä tiliöityjä, tai silloin kun hyvitettävällä laskulla on jo maksuvahvistuksia. Virhetarkistukset auttavat kohdistusta toimimaan oikein.
  • Korjasimme ostolaskuautomaatiosta ongelman, jossa "Aseta kiertolista"-toiminto ei voinut asettaa hyväksyjäksi henkilöä, jolla oli reskontraoikeuksissa "Vain käyttäjälle kohdistetut" -rajaus.

 

Kirjanpidon raportit

  • Teimme korjauksen käännösongelmaan, jossa Tilisaldot -raportti ei kääntynyt ruotsin kielelle mikäli yritykseen oli valittu Yrityksen perustiedoissa vain yksi ulkomainen kieli ja tämä valinta oli ruotsi. Sama virhe koski myös tilannetta, jossa 1. ulkomaiseksi kieleksi oli valittu ruotsi ja 2. ulkomaiseksi kieleksi englanti. 

 

Palkat

  • Päivitimme Matkat-, Työaika- ja Palkat -osioiden ohjelinkitykset. Linkitykset ohjaavat nyt asiakaspalvelun uudessa järjestelmässä oleviin käyttöohjeisiin.

A

Anonymous

17-11-2020 11:04 am posted by Anonymous

Tuo että laskun pitää olla tiliöity ennekuin hyvityslaskua voi kohdistaa, on erittäin huono uudistus! Asiakkaat eivät saa enää itse laskujen hyväksymisvaiheessa kohdistettua hyvityksiä. Nyt joutuvat soittamaan minulle että käyn sen tiliöimässä ja kohdistamassa. Voisiko tältä osin palata entiseen käytäntöön?

 

A

Anonymous

17-11-2020 11:48 am posted by Anonymous

Mielestäni tiliöinti ei pitäisi olla hyvityslaskun kohdistuksen ehto, mutta toivoisin, että vasta hyväksyttyjä laskuja voisi kohdistaa. Nyt käy turhan usein niin, että lasku kyllä kohdistetaan, mutta hyvityslasku jää hyväksymättä ja näitä joudut sitten kerrasta toiseen pyytämään, että hyväksykää nyt se hyvityslasku vaikka olette sen jo kohdistaneet ja saldo on 0,-

M

Markus Anttonen

Visma

18-11-2020 6:02 pm posted by Markus Anttonen

Hei
Nykyisin kohdistuksessa kummankin laskun pitää olla tiliöity. Muutoksella on haluttu estää tilanne, että toinen lasku jää tiliöimättä tällöin kohdistukset eivät ole kunnossa ja laskujen tositteet siis linkitettynä keskenään. On myös tilanteita, että tätä ei ole huomattu kuin reilusti myöhemmin, jolloin korjaaminen vaatii jo alv ohituksia. Lisäksi velotuslaskusta ei nähnyt mihin laskuun tätä on kohdistettu, kun siellä ei ollut hyvityslaskun tositetta suoritusrivillä.

Jatkossa tässä olisi 3 vaihtoehtoa miten toimia.
1. Henkilö kuka haluaa kohdistaa laskuja, muttei nyt voi, voi laittaa ostolaskun lisätietokenttään tiedon mihin laskuun tämä halutaan kohdistaa ja sitten laskun tiliöijä voi tehdä kohdistuksen tiliöinnin jälkeen.

2. Jos jollekin henkilölle antaa ostolaskun tiliöintioikeuden tätä varten, niin kun hänelle ei anna tiedotusnäkymän oikeuksissa muokkausoikeutta tarkistamattomiin tiliöinteihin ja sitten kirjanpitäjällä on tässä kohtaa muokkausoikeus, saa hän etusivun linkistä tarkistamattomat tiliöinnit suoraan näkyviin nämä tiliöinnit ja siitä ne voidaan tarvittaessa korjata.

3. Taustalle on tehty parannusta automaatio tiliöintiin. On olemassa tiliöintiehdotukset, joita haetaan hyvityslaskulle ja näiden avulla laskujen tiliöinti helpottuu. Tällöinkin kun kirjanpitäjällä on muokkausoikeudet tarkistamattomiin tiliöinteihin, hän näkisi nämä sieltä ja tarvittaessa voi sitten korjata tiliöintejä.

A

Anonymous

19-11-2020 7:08 am posted by Anonymous

”Muutoksella on haluttu estää tilanne, että toinen lasku jää tiliöimättä tällöin kohdistukset eivät ole kunnossa ja laskujen tositteet siis linkitettynä keskenään.”

Mielestäni tällaisissa tilanteissa kirjanpidossa on ongelma, ei kohdistuksessa. Eihän kirjanpidossa ostolaskuja jätetä tiliöimättä, sillä ei ole merkitystä onko lasku veloitus vai hyvitys. Lisäksi laskujen kohdistus jää kirjanpitäjän tai reskontranhoitajan kontolle, kun sen selkeästi voisi tehdä laskujen maksaja. Onkohan nyt niin että joku tekijä jättää ostolaskuja tiliöimättä ja tämä kostautuu nyt kaikkien muidenkin vahingoksi.

A

Anonymous

19-11-2020 9:58 am posted by Anonymous

Tässä ei kyllä ole mitään järkeä, että laskut pitää olla tiliöity ensin. Heti alkoi sähköpostit ja puhelimet laulamaan...

A

Anonymous

19-11-2020 4:12 pm posted by Anonymous

Tuntuu todella järjettömältä tuo hyvityslaskujen kohditukseen liittyvä tiliöintivaatimus. Monet käyttäjät ovat tästä soitelleet ja puhuneet selvästä ongelmasta nyt ohjelman käytössä. 

M

Markus Anttonen

Visma

24-11-2020 11:08 am posted by Markus Anttonen

Hei

 

Tulemme tekemään tähän muutoksen, eli muutetaan tilanne alkuperäiseen ja sallitaan hyvityslaskun kohdistus, vaikka hyvityslasku ei olisi tiliöity. Sen pitää olla vähintään asiatarkastettu. Pyrimme saamaan tämän muutoksen tuotantoon ensiviikon torstain (3.12) viikkopäivitykseen.

 

Jos yritys on käyttänyt maksuvahvistuksia ja lasku on jo vahvistettu maksuun osan henkilöiden toimesta, niin tähän väliin ei voi jatkossakaan kohdistaa hyvityslaskua, koska se tekisi laskulle liikamaksua.

Login or Signup to post a comment