Start a new topic
A

Anonymous

Palkat - Yksinkertainen Yrittäjäpalkka - maksa itsellesi palkka vaikka tekstiviestillä

08-05-2017 4:21 pm posted by laura.metso@visma.com (Updated 18-05-2017 by Anonymous)

Tämä kuulostaa todella hyvältä palvelulta, suurin osa yrittäjäpalkoista on yksinkertaisia ja olisi hienoa, että yrittäjä voi tehdä tämän itse


S

Sini Alamäki

28-06-2018 3:30 pm posted by Sini Alamäki

Kiitos kaikille keskusteluun osallistuneille!

Tämän aloituksen mukainen Yrittäjäpalkka julkaistaan tänään viikkojulkaisun yhteydessä. Uudistuksesta voi lukea tarkemmin täältä:

Muutamia huomioita tämän viestiketjun huomioihin:

- Aloituksen viestistä poiketen toteutus ei ole tekstiviestipohjainen eikä sitä toistaiseksi ole mobiilissa. Yrittäjäpalkka löytyy helposti Netvisoriin kirjauduttua kotinäkymästä ja Palkat-osiosta widgettinä.

- Yrittäjäpalkka on käytettävissä vain osakeyhtiön tilikartalla.

- Pohjatiedot tulee olla kunnossa eli asetettuna yrittäjän, palkanlaskijan tai jonkun muun toimesta, jotta tätä voidaan käyttää. Yrittäjän tulee siis olla palkansaaja ja tähän liittyvät tiedot tallennettuna: palkansaajan tiedot, verokortit, palkkamalli asetettuna. Tässä emme siis vielä päässeet Timo Joronen​ esittämään automaation asteeseen. Suurempaa automaatiota kohti ponnistelemme kuitenkin jatkuvasti.

- Käyttöoikeuksien tulee myös olla kunnossa. Toimintoa voidaan käyttää kun palkanlaskentaan on toimintokohtaisissa oikeuksissa muokkausoikeus, maksatusoikeus on annettu ja palkansaajan tiedoissa on ruksi kohdassa "Palkansaaja on yrittäjä". Jos ko. henkilöllä on ennestään Palkanlaskija-rooli, voi toiminnon ottaa itse käyttöön widgetin kautta ja tuolloin ruksi asetetaan automaattisesti.

- Käyttöönoton yhteydessä luodaan automaattisesti palkkalaji "Yrittäjäpalkka itsepalvelu" palkkamalliin, johon yrittäjä kuuluu ja tätä palkkalajia käytetään yrittäjäpalkka toiminnossa. Yrittäjällä voi olla myös esim. luontoisetuja, jotka huomioidaan laskennassa.

- Palvelu on automatisoitu palkanlaskentaprosessin vaiheiden osalta. Velvoitteet tulee hoitaa entiseen tapaan.

- Palvelu kuuluu Palkanlaskennan hinnoitteluun eli lisävelvoitusta tästä ei synny.

- Matkalaskut, jotka ovat Hyväksytty-tilassa maksetaan automaattisesti tässä yhteydessä samoin maksetut ennakot vähennetään automaattisesti samalla.

Erillistä pilotointivaihetta tästä ei järjestetty, mutta kommentit käytöstä ovat erittäin tervetulleita, jotta voimme kehittää toimintoa edelleen.

A

Anonymous

25-05-2017 9:17 am posted by Anonymous

Ehdottoman hyvältä kuulostaa. Meillä on paljon yrittäjäasiakkaita, joille tämä olisi oikein näppärä helpotus. Ja helpottaisi tilitoimistoakin, ettei tarvitse kysellä paljonko maksetaan ja milloin. Luonnollisesti toimintamalli pitää sopia etukäteen, jotta kirjanpitäjä osaa sitten huolehtia ennakoiden täsmäytyksestä sekä kuukausittain sivukuluista ja viranomaisilmoituksista. Kannatan toiminnallisuuden kehitystyötä!

l

laura.metso@visma.com

12-11-2021 6:41 pm posted by laura.metso@visma.com

yrittäjäpalkka.png

Hei!

Oletko yrittäjä ja maksat tälläkin hetkellä jo itse itsellesi palkan Netvisorista tai toisesta järjestelmästä? Tai suoraan verkkopankista? Vai maksaako tilitoimisto palkan pyynnöstäsi?

Jos voisit maksaa itse itsellesi palkan helposti niin maksaisitko? Jos yrittäjäpalkan maksaminen olisi niinkin yksinkertaista kuin antaa summa ja laittaa maksuun. Vaihtoehtoisesti voit valita sisällytetäänkö antamaasi summaan sivukulut vai onko antamasi summa se mikä päätyy omalle tilillesi palkkana.

Netvisor hoitaa palkanmaksun ja palkkoihin liittyvien kirjanpitoaineistojen luomisen taustalla.

Jos taas olet palkanlaskija, esimerkiksi tilitoimistossa, niin antaisitko yrittäjän tehdä palkanmaksutoimeksiannot itse ja keskittyisit muihin asioihin? Tietysti Netvisor varmistaa aina ensin, että yrityksen maksuvalmius ja kassavirta riittävät palkanmaksuun, verokortit ovat kohdallaan ja tarvittaessa lähettää erillisen ilmoituksen asiasta yrityksen omalle kirjanpitäjälle tai palkanlaskijalle.

Teemme alustavaa kartoitusta ja prototyyppiä tällaisesta toiminnallisuudesta ja kaipaamme kohderyhmiltä kommentteja, käyttötapauksia, ideoita sekä palautetta.

Mikäli aihe tuntuu kiinnostavalta niin kerro tässä omista näkemyksistäsi sekä käyttötapauksista! Missä tilanteissa yksinkertainen yrittäjäpalkka toimisi ja missä tilanteissa taas mielestäsi se ei toimisi ja ennen kaikkea – miksi ei toimisi?

Mikäli ette halua vastata julkisesti niin voitte myös ilmoittautua testihenkilöksi tai haastatteluun niin voidaan käydä aihetta tarkemmin läpi kanssanne.

Ohessa havainnekuva toiminnallisuudesta. Mikäli mahdollisia maksavia yrityksiä on useampia niin palvelu pyytää tarkentamaan mistä yrityksestä on kyse ja ottaa huomioon myös muita poikkeustilanteita ja pyytää niihin valintoja, mutta yksinkertaisimmillaan palkanmaksu toimisi näin. Palvelun pyytämä tunnistautuminen pyydettäisiin hoitamaan esim. kesällä julkaistavan Netvisor ID:n avulla tai omalla pin-koodilla, jolloin väärinkäytöksiltä vältytään.

l

laura.metso@visma.com

26-05-2017 11:47 am posted by laura.metso@visma.com

Hei.

On hieman liian aikaista kysyä, miten tämä toimii käytännössä.. Olemme tosiaan vasta ideoimassa tätä ja kartoittamassa tarvetta. Joten siksi en osaa vielä vastata hyviin ja oleellisiin kysymyksiisi. Jos ja kun pääsemme tämän idean kanssa pidemmälle, tiedämme ainkain, että täältä löydämme halukkaita pilotoijia:)

A

Anonymous

11-04-2018 3:43 pm posted by Anonymous

Myöskin säätiöissä ja yhdistyksissä on tarvetta maksaa silloin tällöin harvakseltaan palkkoja. Asiamiehen voisi opettaa käyttämään palkkalaskentaa, kun sinne on kaikki perustiedot syötetty valmiiksi. Tätä voisi käyttää yksittäisen palkan maksamiseen. Ongelmanä tässä käytössä on myös s, että palkkalaskennan käyttöönotto on aika iso homma. Tämä prosessi pitäisi voida ohittaa kun valitsee "yrittäjäpalkka".

Yrittäjäähän kiinnostaa vain käteen jäävä summa, ep on oikein (ei tule mätkyjä), rahaa tilillä riittää palkkaan ja joskus joihinkin muihin kuluhin.

Prosessi voisi mennä näin:

-> eka kerralla kysystään verokorttitiedot, palkkahistoria  (palkkasumma ja luon.edut) -> puh.etu ja/tai autoetu (yleensä ei ole muita mutta pitää jotenkin avautua myös muihin etuihin)

-> syöttää kenttään haluamansa käteen jäävän summan

-> laskenta alkaa - laskelma valmis

-> näkee ruudulla laskelmansa jossa :bruttosumma -> ep -> luont.edut -> käteen jääväsumma ->  onko laskelma OK?

-> ON -> kirjaukset -> tiedot TAS-ilmoitukselle -> vuosi-ilmoitukselle -> voi tulostaa laskelmansa eli kaikkiin muihin mahdollisiin paikkoihin

-> EI -> palataan summan syöttöön tai loptetaan kokokaan

-> toka kerralla

-> syöttää summan jne...

Automatiikka on syytä alusta lähtien olla ICT-suunnitelamassa mukana!

Ja tämä kaikki 3,5 eur / kk  JA laskutus vain kun laskenta on tehty ettei tarvitse väijyä kuukausittain näitä palkansaajien määrää???

Näin tässä äkkipäätä pähkäilin tämän! Liekkö sinne päinkään?

A

Anonymous

18-05-2017 10:55 am posted by Anonymous

Allekirjoittanutta voisi kiinnostaa tämä. Miten tuo toimii käytännössä:

  • Kuka hoitaa palkanlaskennan tässä (sivukulut, ennakot yms)?
  • onko tuossa mukana matka- ja kululaskut?
  • Onko palvelu automatisoitu?
  • Onko tämä maksullinen lisäosa?

Ja voin lähteä pilotoimaan tätä mielihyvin Smiley Happy

Login or Signup to post a comment