Start a new topic
A

Anonymous

Asiakastietolomakkeet linjaan

26-11-2015 9:53 am posted by Anonymous

Hei!

Myyjämme ovat suhteellisen sekaisin asiakastiedoista Netvisorissa, sillä uutta asiakasta luodessa annettujen kenttien logiikka on jokseenkin erilainen kuin jo luodun asiakkaan perustiedoissa.

Olisiko näitä mahdollista yhtenäistää? Termistö ja jaottelu eivät ole kovin selkeitä.

Olemme ohjeistaneet, että uutta asiakasta luodessa täytettäisiin asiakkaalle jo mahdollisimman paljon tietoja. Uuden asiakkaan lomake on kuitenkin kohtuusekava:

 • Ylhäällä uusi asiakas -kohdassa (perustiedot?) on yhtäkkiä verkkolaskutuksen OVT-tunnus
 • Perustietojen jälkeen tulee etanapostin laskutusosoite, eikä yrityksen käynti-/postiosoite
 • Seuraavaksi tulee toimipaikkatiedot. Onko tämän tarkoitus olla yrityksen pääkäynti-/postiosoite? Yritykselle on kuitenkin mahdollista luoda useita toimipaikkoja eri yhteyshenkilöitä varten, joten onko sittenkin kyseessä jonkin tällaisen toimipaikan yhteystiedot? Yhteyshenkilöitä ei kuitenkaan voi luoda vielä tässä vaiheessa...
 • Tämän jälkeen tulee vielä lisää laskutustietoja, verkkolaskutustiedot (yleistieto (+laskutus)-> laskutustieto->yleistieto->laskutustieto)
 • Missään kohtaa ei kuitenkaan ole riviä, jossa voisi antaa sähköpostilaskutusosoitteen, ellei asiakkaalla ole verkkolaskutusosoitteita. Voisiko tämän saada myös uuden asiakkaan luontivaiheeseen?
 • Muutoinkaan uuden asiakkaan lomakkeessa ei ole sähköpostiriviä lainkaan, yritykselle tai yhteyshenkilölle

Asiakkaan yleisnäkymässä tiedot on jaoteltu seuraavasti, huom. termistö:

 • perustiedot
 • yhteystiedot
  • laskutusosoitetiedot (etanaposti+sähköpostilaskuosoite)
  • verkkolaskutustiedot
  • kontaktitiedot (mihin kontaktitietojen s-postiosoitetta on tarkoitus käyttää?)
 • toimipaikat ja yhteyshenkilöt

Asiakkaan perustietojen muokkauksessa tiedot on taas esitelty eri järjestyksessä ja eri logiikalla:

 • perustiedot (täällä myös tuo OVT-tunnus)
 • yhteystiedot
  • Osoite on kuitenkin laskutusosoite, mistä yrityksen postiosoite päivitetään?
 • verkkolaskutustiedot

Olisiko näihin mahdollista saada vastaavat kentät ja vastaava logiikka kaikkiin kolmeen?

On erittäin vaikeaa yrittää ohjeistaa kaikkia toimimaan samalla tavoin, kun täyttölogiikka vaihtelee lomakkeiden välillä.

Kuitenkin asiakkaan yhteystietojen oikeellisuus ja ajantasaisuus on yksi avaintekijä laskutuksellisesti.

Ystävällisin terveisin,

Kati Tuominen, asiantuntija, Chementors Oy


A

Anonymous

26-11-2015 4:35 pm posted by Anonymous

Meillä on nuo eri toimipaikat käytössä ei niinkään yhteyshenkilöitä, vaan tavaran toimitusosoitteita varten. Meillä monia asiakkaita, joilla laskutus- ja toimitusosoitteet ovat eri osoitteita ja samalla asiakkaalla voi olla useampia eri toimitusosoitteita.

A

Anonymous

04-01-2016 1:49 pm posted by Anonymous

Kun asiakastietolomakkeet on saatu linjaan, voisi linjailua jatkaa myös tilausvahvistusten, lähetteiden ja laskujen puolelle.

 • Asiakaskortilla syötetään asiakaskoodi ja tämä sama asiakaskoodi muuttuu sitten asiakasnumeroksi tulosteilla. Itse suosisin termiä asiakasnumero.
 • Jos asiakkaalla on eri laskutusosoite ja tavaran toimitusosoite, onnistuu käsittely suht. mukavasti luomalla asiakkaalle toimipaikka. Toimipaikka onkin oikeasti tavaran toimitusosoite eikä niinkään toimipaikan käyntiosoite. Laskulla ja tilausvahvistuksella on kenttä "vastaanottaja" laskutusosoitteelle ja "toimitusosoite" tavaran toimitusosoitteelle. Kieltämättä pitää aina 2 kertaa miettiä tarkoittaako vastaanottaja laskun vai tavaran vastaanottajaa, ja niin ikään toimitusosoite laskun vai tavaran toimitusosoitetta. Mielestäni tässä termistössä olisi hieman täsmennettävää. Selkämpää olisi käyttää esim. termejä laskutusasiakas ja toimitusasiakas.
J

Jani Korhola

08-11-2017 10:49 am posted by Jani Korhola

Hei Kati,

Toiveesi jättämisen jälkeen on jo paljon tapahtunut ja esimerkiksi tuo sähköpostilaskutusosoite löytyy asiakkaan luonnista. Asiakkaan luonnin yhteydessä ei kuitenkaan ole tarkoituksen mukaista pakottaa kaikkia käyttäjiä täyttämään kaikkia asiakkaan tietoja sillä niitä ei välttämättä tarvita ko yrityksen toiminnassa. Näin ollen osa tiedoista lisätään vasta asiakkaan luonnin jälkeen.

Terminologiaa päivitämme ja yhtenäistämme muun kehitystyön yhteydessä jatkuvasti. Muuten ei isompia muutoksia asiakaskortille ole nyt lähiaikoina tiedossa, joten tuohon tietojen järjestykseen liittyvään toiveeseen ei ole kovin pikaisesti muutoksia tiedossa.

Login or Signup to post a comment