17-01-2017 10:52 am posted by Anonymous
Hei, mistä löydän ajantasaisen ohjeen: kuinka hyvityslasku kohdistetaan laskuun ? Ohje , jonka löydän haulla , koskee Netvisorin aiempaa versioita. Uudesta en löydä koko "kohdista"-namiskaa.
17-01-2017 2:43 pm posted by Anonymous
Muistaakseni Kohdista-mahdollisuus tulee näkyville ostolaskulle vain ostolaskuluettelolla, ei ostoreskontranäkymällä, mikä sinänsä aika hassua..
18-01-2017 2:49 pm posted by Heidi Stranden
Hei Päivi,
Jos kyseessä on myyntilaskun hyvityksen kohdistaminen löytyy se liittymästä nyt laskurvin toiminnoista. Toiminto löytyy sekä Avoimet myyntilaskut että Myyntilaskuluettelo -toiminnoista, mutta vaan sellaisten laskujen kohdalta, joissa Laskun summa kenttä on miinusmerkkinen.
Eli kuvana:
Jos kyseessä on ostolaskun hyvityksen kohdistaminen tapahtuu se Avoimet ostolaskut -näkymässä klikkaamalla Avoinna-sarakkeen miinusmerkkistä summaa. Käyttäjä pääsee määrittelemään näkemänsä sarakkeet Näytä sarakkeet ja Päivitä valinnat -painikkeiden avulla. Avoinna-sarake ei ole oletuksena käyttäjillä näkyvissä.
Ostolaskuluettelossa hyvityksen kohdistaminen tapahtuu klikkaamalla ko. rivin kohdalla Maksut -sarkkeessa näkyvän Kohdista hyvityslinkkiä.
Ostolaskujen osalta sekä kohdistettavan hyvityslaskun että veloituslaskun tulee olla vähintään asiatarkastettu.
t. Heidi
18-01-2017 2:54 pm posted by Anonymous
Onko ohjelmaan tulossa ominaisuus missä ostolaskujen hyvityksen "maksu" menisi myös asiakkaalle ihan sähköisiä kanavia myöten? Nythän se pitää erikseen sähköpostilla tai puhelimitse ilmoittaa mihin lakuihin hyvitykset on ostajan päässä kirjattu.
Myyntireskontran maksujen vastaanotossa on sama ongelma.
18-01-2017 7:12 pm posted by Heidi Stranden
Hei Tuula,
Kuvaamaasi ominaisuutta ei järjestelmässä tällä hetkellä ole eikä siitä ns. teon alla. Sinun kannattaa tehdä tästä kehitystoive tuoteideointi -sivuston kautta. Mikäli toive saa kannatusta tullaan kehityspuolella miettimään toiminnallisuuden toteuttamista.
Käytännön neuvona antaisin, että myyntilaskujen osalta ei hyvityslaskuja kannata kohdistaa ennen kuin näette miten asiakas on laskut käsitellyt. Tätä tietoa ei usein saada suoraan asiakkaalta, mutta kiertokeino asian toteamiseksi on myyntilaskujen Laskujen perintä -toiminnallisuus ja erääntyneiden haku sitä kautta ilman, että vie prosessia perintäkirjeiden muodostamiseen saakka. Muodostusvaiheen tiedoista näkee suht hyvin jos jostain laskusta on jäänyt juuri hyvityslaskun summa avoimeksi. Alla kuvaruutukopio yhden asiakkaan osalta asiasta, jota yritin selittää.
Jos hyvitykset kohdistaa ilman sopimista/tietoa asiakkaalta, voi joutua purkamaan kohdistamiaan hyvityksiä kun asiakas ei teekään kohdistuksia samalla tavalla. Siksi kohdistuksien käsitteleminen vasta kun näkee tilanteen on usein vähemmän työllistävä vaihtoehto.
t. Heidi
19-01-2017 7:10 am posted by Anonymous
Hei
Nämä konstit ovat tiedossa ja kehityspyyntö on jo jätetty.
Hyvä että sielläkin on tieto että Netvisorissa hyvityslaskujen kohdistus on työllistävää ja sitä pitää tehdä kiertoteitä. Toivottavasti nämä teidänkin kokemat ohjelman hankaluudet korjataan mahdollisimman pian automaattiseksi käsittelyksi. Odotin että tämä olisi huomioitu jo myyntireskontran uudistuksessa.
19-01-2017 9:49 am posted by Anonymous
Käsittämätöntä, ettei tätä toimintoa ole! Eipä ole kyllä ollut tietoakaan, ettei sitä ole. Ei ihme, että asiakkaat maksavat kahteen kertaan, kun eivät tietoa saa.
Ilman muuta täytyy mennä sähköisesti asiakkaalle, samalla lailla kuin normaali laskukin. Turhaa kirjaamista, jos täytyy manuaalisesti tehdä kaikki ja erikseen soitella ja lähetellä sähköpostia, varsinkin kun oikean sähköpostiosoitteen löytäminenkin on täysin toivotonta esimerkiksi vakuutusyhtiöiden kohdalla.
12-09-2017 3:31 pm posted by Sini Keski-Korsu
Hei,
miten sitten se tilanne, jos lasku jolle hyvitys kirjataan on siirtynyt perintään. Miten tieto siirtyy Visma Duetolle?
t. Sini
Anonymous
17-01-2017 12:30 pm posted by Anonymous
Hei
Mielestäni se toimii kuitenkin samalla tavalla. Hyvityslaskuriviltä oikeasta reunasta valitse kohdista ja sitten ohjelma antaakin listan laskuista joihin hyvityksen voi kohdistaa. Valitset vain kohdista tähän. Tämä tietohan ei mene asiakkaalle joten asiakkaalle pitää ilmoittaa erikseen mihin laskuun hyvitys on kohdistettu.
T:Tuula