Start a new topic
A

Anonymous

Kysymyksiä

01-06-2018 12:50 pm posted by Anonymous

Kohdasta  "Maksuvalmiit ostolaskut"  klikkaamalla seuraava näkymä on "Maksuun valitut ostolaskut"

kuka ne on valinnut maksuun ?

Miksi hylätyt maksut näkyvät käsittelemättömissä ?

Miksi näkymää vaihdettaessa pallot pyörivät joka välissä ?  Ja asiakkaan vaihtaminen on tosi hidasta ??

Mitä pitää tehdä kohdistamattomille viitesuorituksille ?  Esim tilille viitesuorituksina tulevat kassatilitykset. Mihin ne pitäisi kohdistaa ??

Aikaisemmin niiden kanssa ei ollut mitään ongelmaa, nyt kaikki vanhatkin, yli 300 kpl,  näkyvät käsittelemättöminä ??

Miksi kaikki kentät ovat niin suuria että näytölle mahtuu suurinpiirtein viisi riviä tekstiä kerrallaan ja

koko ajan pitää skrollailla ylös-alas ??  Turhauttavaa !!  Otetaanko näiden suunnittelussa toimivuutta ollenkaan huomioon ?

Miksi asiakaslistausvalikko on niin hankala ?  Kerralla näkyy vain 8 asiakasta ja skrollaamallakaan ei saa kaikkia näkyviin...

Miksi taas uudelleen kysellään noita pääkäyttäjän vahvistuksia vaikka ne on jo aikaisemmin kaikki valittu ja vahvistettu ?

Miten näitä alla olevia saa muokattua ?  Jos vuonna 2013 on ollut maksuliikenteessä ongelmia, ne näkyvät vielä tässä ??

Eikä minua yhtään kiinnosta jos palkansaajalta puuttuu verokortti !!

Poikkeukset ja huomiot


A

Anonymous

01-06-2018 2:58 pm posted by Anonymous

Yksi kauheimmista asioista uudistuksessa on juuri tuo asiakkaan valinta, joka on ihan syvältä sieltä jostain. Kun klikkaat suurennuslasia, niin aina saat listan alkaen alusta, vaikka olisit menossa missä välissä tahansa asiakaslistaa ja kun saat aina klikkailla nuolista jatkoa listaan kun kaikki ei voi näkyä suoraan, unohtamattakaan sitä että jos teet yhdenkin virheliikkeen niin koko lista katoaa taivaan tuuliin ja sama uudestaan.

Viitesuoritukset on taas ihan oma lukunsa, kun kyseessä on suoritukset joille ei ole vastaavaa laskua järjestelmässä.

"Otetaanko näiden suunnittelussa toimivuutta ollenkaan huomioon ?" No ei tosiaan oteta, nämä Janit, Ranet ja Laurat, tekevät näitä uudistuksia ihan siksi että oma järjestelmä ei näytä ulkonäöltään kilpailijaa huonommalta ja edelleenkin sieltä kehityksestä puuttuu ihan oikea kirjanpitäjän näkemys. Tai ihan "perusduunareitahan" toki nämä kehittäjätkin ovat, eiköhän syy ole jossain ylemmällä tasolla, johtoryhmä ei ymmärrä hölkäsen pöläystä siitä millaista ohjelmaa käyttäjät kaipaisivat, mutta kunhan on kulissit kunnossa ja isompi mainosbudjetti kun kilpailijoilla niin kaikki on näennäisesti hyvin.Täällä Communityssä saadaan kyllä keskenämme huudella, mutta ei näistä varmaan oteta huomioon kun 0,0001 % ja loput menee suoraan roskakoriin kehityksessä kun ei ehditä/jakseta/viitsitä tehdä jotain oikeasti hyödyllistä asiaa. Ainoa asia mikä auttaisi että homma olisi oikeasti asiakaslähtöistä olisi se, että asiakkaat äänestäisivät jaloillaan ja heivaisivat koko Netvisorin, niin ymmärtäisivät vihdoin ja viimein kaikkien vuosien jälkeen kuunnella käyttäjiä, ettei aina tehtäisi näitä hommia siltä fiilispohjalta että tämä on meidän kehittäjien mielestä hyvä juttu, tehdään näin käyttäjistä viis. Kauanko tätäkin uudistusta on väännetty ja edelleen on ihan raakile.

Joku voisi tehdä ketjun otsikolla hyvät ja huonot puolet tässä joutavassa uudistuksessa, niin varmasti miinusmerkkiset asiat veisivät plussia 100-0.

Niin ja tehkääpä käyttäjäkysely uudistuksesta, niin mikähän arvosana uudistuksesta tulee asteikolla 1-10, kaikki mikä menee vitosen yläpuolelle on Netvisorille tässä tilanteessa plussaa, eiköhän noita ykkösiä ja kakkosia voisi tulla aika hyvin, sen käyttäjän haluan nähdä joka tänään myhäilee että onpa meillä kiva uusi näkymä ja kaikki toimii paremmin kuin ennen, ainostaan kehitys ja tj varmaan on tätä mieltä.

A

Anonymous

04-06-2018 2:45 pm posted by Anonymous

???

J

Jani Korhola

08-06-2018 1:31 pm posted by Jani Korhola

Hei Mari,

Ohessa vastauksia kysymyksiisi.

1) Maksuvalmiit ostolaskut.

Kun laskut haetaan tuon valikon linkin kautta tulee silloin automaattisesti mukaan kaikki ne laskut jotka ovat hyväksyttyjä ja näin ollen maksuvalmiita. Mikäli halutaan maksaa vain osa laskuista, niin silloin käyttäjän tulee valita maksettavaksi halutut laskut "Avoimet ostolaskut" -näkymästä.

2) Lataamista kuvaavat "pallot"

Haluamme näillä kertoa käyttäjälle että taustalla tapahtuu jotain vaikka liittymässä ei mikään heti muuttuisikaan. Tämä on yleinen käytäntö monilla muillakin sivustoilla. Sitä pystymme toki säätämään että milloin tällainen "pallo" alkaa näytöllä pyörimään, eli tapahtuuko se heti vai pienellä viiveellä. Yleisesti ottaen teemme jatkuvasti työtä sen eteen että palvelu toimisi mahdollisimman nopeasti ja keskimääräiset sivujen latausaikoja on saatukin hienosti lyhennettyä. Toki jos on jokin / joitakin yksittäisiä sivuja jotka latautuvat hitaasti, niin näistä voi laittaa tietoa meidän tukeemme, jotta voimme tutkia onko kyseisen sivun toiminnassa optimoitavaa. Muita sivun latautumiseen vaikuttavia aikoja ovat sitten käyttäjän käytössä oleva internet-yhteys sekä käytettävän tietokoneen suorituskyky.

3) Näytöllä näkyvän tiedon määrä

Nykyisin käyttäjien käyttämien näyttöpäätteiden kirjo on erittäin laaja ja täysin optimaalista, kaikille sopivaa kokoa on erittäin hankala löytää. Käyttäjätesteissä olemme havainneet sen olevan parempi että fontti on mieluummin joillain käyttäjillä hieman liian isoa kuin monilla käyttäjällä liian pientä. Käyttäjä voi itse vaikuttaa selaimessa näkyvän tekstin kokoon skaalamalla sivua (esim. Windowsilla ctrl + ja ctrl -).

4) Asiakkaan vaihtaminen

Oletko havainnut että vaihtaminen olisi erittäin hidasta jollakin tietyllä asiakkaalla tai tiettyyn aikaan vuorokaudessa? Kuten yllä jo mainitsin, olemme tehneet paljon parannuksia näiden latausaikojen lyhentämiseen, mutta aina on mahdollista että voidaan parantaa vielä lisää.

Itse tuon valintalistan heikkoudet ovat kyllä tiedossamme ja olemme pahoillamme siitä että korjauksessa on kestänyt kohtuuttoman pitkään.

5) Widgetit

Widgeteissä näkyvät tiedot tulevat sen perusteella miten sinulle on annettu käyttöoikeuksia. Eli jos et tarvitse tietoja puuttuvista verokorteista, niin tiedon saa pois näkyvistä ottamalla palkanlaskennan oikeudet sinulta pois. Toinen mahdollisuus on muokata aloitusnäkymä haluamakseen (widgettien lisäys, poisto ja järjestys) ja se onnistuu sivun oikeasta yläreunasta tuon "Muokkaa näkymää" -painikkeen kautta.

J

Jani Korhola

08-06-2018 1:32 pm posted by Jani Korhola

Hei Teemu,

Tuossa Marille osoitetussa vastauksessa löytyy vastauksia myös sinun mainitsemiisi kohtiin. Sen lisäksi erikseen vielä vastauksia muihin kysymyksiisi.

1) Viitesuoritukset

Viitesuoritusten kohdistukset tehdään viitteen perusteella ja tämän varmasti tiesitkin. Mikäli viitettä ei löydy, ei suoritusta voida kohdistaa suoraan laskuun ja tämä jää käyttäjän manuaalisen työn varaan. Et maininnut onko tässä kyseessä vain väärällä viitteellä tulevat suoritukset vai löytyykö näille laskua ollenkaan? Vai onko vain kyse siitä miten (helposti) nämä suoritukset voi laskuihin kohdistaa?

2) Tuoteideat

Tarkistin tilanteen Communityssa esitettyjen ideoiden määrästä ja siitä kuinka monta niistä on toteutettu. Tällä hetkellä ideoita on kirjattu 732 kpl (kiitos siitä) ja näistä olemme toteuttaneet 83 kpl (11%). Kaikkia ideoita emme tietenkään pysty toteuttamaan, mutta pyrimme toteuttamaan niistä sellaiset joista katsomme olevan hyötyä mahdollisimman monelle asiakkaalle.

Lisäksi olemme tuotekehitysprojektien osalta paljon yhteydessä asiakkaisiimme ja tilitoimistoihin. Käyttäjät valikoituvat aina sen mukaan mikä projekti on kyseessä ja millaista osaamista tarvitsemme kehityksen tueksi. Teemme myös vierailuja tilitoimistoihin sekä asiakasyrityksiin, jossa voimme seurata käyttäjän arkea.

Tuotteen kehityksessä on myös aktiivisesti mukana Visman henkilöitä joilla on työtaustaa kirjanpitäjänä, tilintarkastajana ja yrittäjänä.

3) Asiakastyytyväisyys

Koska haluamme että palvelu vastaa käyttäjien tarpeita niin teetimme keväällä kohdennetun NPS-tutkimuksen, jossa kysyttiin kirjanpitäjien ja palkanlaskijoiden mielipidettä palvelun toimivuudesta. Kirjanpitäjien keskuudessa tulos oli +52. Palkkapuolella selkeämpiä kehityskohteita jotka näkyivät heikompana tuloksena. Olemmekin korjanneet / korjaamassa näitä palkkapuolella havaittuja haasteita.

A

Anonymous

08-06-2018 1:42 pm posted by Anonymous

Edelleenkin olen sitä mieltä että teidän pitäisi näissä "kehityksissänne" keskittyä noihin ihan oikeisiin

ongelmakohtiin eikä tehdä ongelmia ja hankaloittaa jo toimivia juttuja.

A

Anonymous

08-06-2018 2:13 pm posted by Anonymous

Korjatkaa jos olen väärässä, mutta uusi näkymä oli taustalla pari vuotta ennen kuin kaikki asiakkaat pakotettiin käyttämään sitä. Tuohon näkymään liittyvät ongelmat mm. kökkö asiakasvalintalista on ollut tiedossa näkymän lanseeraamisesta lähtien. Jos ongelma on tiedossa niin miksi näissä kahdessa vuodessa ei ole asialle sitten tehty yhtään mitään, vaan on keskitytty juuri näihin jo Marinkin mainitsemiin ennen toimineiden asioiden hankaloittamiseen ja sitten näihin muihin ulkonäön freesausjuttuihin jotka ovat kohtuullisen turhia. Muistelen että jossain ketjussa on joskus esim. toivottu että saisi tehdä asiakkaista suosikkilistoja esim. niistä asiakkaista joiden kanssa on päivittäin tekemisissä, meillä kirjanpitäjillä kun kuitenkin on kymmeniä asiakkaita listassa, puhumattaakaan toimistojen johtoportaasta jolla on kaikki toimiston asiakkaat listalla. Mitäpä turhista, tietyt asiat eivät ole tässä vuosien aikana korjaantuneet, niin ehkä tämäkin korjaantuu n. 203X, hyvällä tuurilla ensi vuosikymmenellä, mutta teidän tahtia jos katsoo niin saattaa olla liian suuret odotukset, kun keskitytään epäolennaisuuksiin. Laittakaa ne oikeasti järkevät asiat sinne kehitysjonon kärkeen ja unohtakaa kaikki turhuudet.

A

Anonymous

08-06-2018 2:39 pm posted by Anonymous

Tähän vielä toinenkin kommentti ja uuden käyttöliittymän puute ja huononnus vanhaan, joka on samaten ollut samat kaksi vuotta tiedossa mutta sille ei ole kukaan viitsinyt tehdä mitään, vaikka tästäkin muistaakseni on ollut täällä puhetta. Vanhalla etusivulla näkyi, jos sinulla on muodostettuja mutta lähettämättömiä kausiveroilmoituksia, nyt ei vastaavaa mainintaa tule, olisi tämä syytä saadaan laatikkoon poikkeukset ja huomiot yhdeksi kohdaksi. Tästäkin olisi monelle hyötyä, mutta niin unohdinkin että te ette toteuta sellaisia muutoksia joista on hyötyä. Taputelkaa nyt toisianne selkään tuolla, että olette toteuttaneet jopa 11 % meidän käyttäjien esittämistä ideoista, ei sillä nyt ihan hirveästi voi juhlia ja sanoa että te kuuntelette korvat auki meitä käyttäjiä. Mitä vielä tulee noihin teidän tilitoimistovierailuihin ym., niin ainakaan sitä kautta esitetty palaute ei mene oikeaan paikkaan tai sitten te koette että sillä palautteella ei ole mitään arvoa kehityksen kannalta, koska tietyt asiat ovat vuodesta toiseen muuttumattomina.

A

Anonymous

11-06-2018 7:42 am posted by Anonymous

Olen monessa asiassa samaa mieltä kuin Mari ja Teemu. Olen itse käyttänyt uutta aika lailla siitä kun se tuli käyttöön joten tässä vaiheessa tämä ei suuri järkytys ollut, yllä molempien mainitsema asiakkaan vaihtaminen on edelleenkin todella hankalaa ja se on ollut koko ajan ihan samanlainen, miksiköhän tätä ei ole korjattu jos ongelma on ollut tiedossa. Monta asiaa tässä Netvisorissa toimii vaikeamman kautta ja vaikka kuinka esität ideoita ja kysymyksiä niin toiveiden toteutus ja läpimeno on kovin ison työn tulos; ei ihme jos välillä itse kukin turhautuu. Tässä "muutama" vasataus joita sekä Communityssä että sähköpostilla on tullut:

-Aikataulua tälle ei minulla valitettavasti ole antaa.

-Emme haluaisi tuoda uutta painiketta ostolaskunäkymään.

-Emme ole näillä näkymin tarjoamassa enteriä kertatiliöintiin. Vaikka se ergonomiaa helpottaisikin

-Juuri nyt emme ole tähän muutosta tekemässä, vaikka olemme saaneet muualtakin vastaavaa toivetta.

-Tosin tähän ei pysty nyt antamaan aikataulua.

-Valitettavasti tämä ei kuitenkaan ole tulossa nyt lähiaikoina.

-Nykyiselle sivulle emme tule tekemään enempää logiikka-/käytettävyysmuutoksia.

-Arkistoin idean, mutta tämä on otettu meidän työlistalle. Toteutuksen aikataulua ei ole tässä vaiheessa vielä antaa.

-kiitos viestistänne ja olen pahoillani että tähän vastauksen saamiseen on mennyt näin kauan.

-Tulemme kyllä aikanaan uudistamaan myös kirjanpidon raportteja, mutta tällä hetkellä näyttää siltä että ainakaan tämän vuoden puolella tätä työtä ei päästä aloittamaan.

-Viimeistään sitten kun noita kirjanpidon raportteja päästään isommalla kädellä uudistamaan. Isomman remontin ajankohta on näillä näkymin aikaisintaan ensi vuonna.

-Olemme toistaiseksi tehneet linjauksen että emme lähde tukemaan marginaaliverokäsittelyä.

-Pyrimme keskittymään enemmän automatiikan parantamiseen toiminnoissa joiden kautta tositteita luodaan. Näin ollen itse tositteen manuaalinen käsittely ei ole meillä kovin korkealla prioriteeteissa.

-Emme tule toivomaasi ominaisuutta tekemään.

-Kaavat voi halutessaan itse rakentaa, jolloin ne ovat jatkossakin käytössä ko. yhdistyksessä.

-Valitettavasti tällä hetkellä näyttää kuitenkin siltä että ainakaan tämän vuoden puolella tätä työtä ei päästä aloittamaan.

-Ongelma on meillä tiedossa ja pyrimme saamaan tähän korjausta, mutta emme voi valitettavasti luvata tähän aikataulua.

-Asiasta on tänään pidetty palaveri, jossa on käyty liitetietoraportin ongelmia läpi (myöskin muita ongelmia kuin tätä tietojen säilyvyys ongelmaa). Tämän vuoden suhteen ei valitettavasti tähän tule muutoksia ja en pysty lupaamaan, että tilanne toimii 100 % ensivuoden osalta.

-Ko. toiminnallisuutta ei vielä löydy Netvisorin sisältä mutta on sinne tulossa, tarkempaa aikataulua en osaa sanoa.

Aika harvoin viikoittaisessa listalla on korjauksia kirjanpidon puolelle, palkanlaskenta näyttäisi kehittyvän koko ajan mikä toki sekin on hyvä asia.

Login or Signup to post a comment