Start a new topic
A

Anonymous

Kohdistumattomat viitesuoritukset

07-06-2018 11:37 am posted by Anonymous

Mitä pitää tehdä kohdistumattomille viitesuorituksille ??  

Esim. jos kassatilitykset tulevat viitesuorituksina niitä ei pysty kohdistamaan mihinkään

tai kun ostohyvitys maksetaan viitteellisenä tilille sitä ei voi kohdistaa ostolaskulle..

Aikaisemmin niiden kanssa ei ollut mitään ongelmaa mutta nyt uusi ohjelma herjaa  niistä koko ajan.


R

Rane Olsen

07-06-2018 12:22 pm posted by Rane Olsen

Moi Mari,

Kassatilitykset jos käsitellään kirjanpitoon suoraan, niin niiden viitteelliset suoritukset (kohdistumattomat) voidaan poistaa. Mikäli mahdollista, niin niitä voi käsitellä myös suoritukset-näkymän kautta tiliöintisäännöillä suoraan kirjanpitoon.

2018-06-07_12-18-47.png

Tuosta ei voi enää kohdistaa sellaisia suorituksia joista on tosite muodostettu.

Kun kohdistuksen käynnistää, niin siellä on myös mahdollista valita käsittelytapa "ei kohdisteta", jolloin kirjaus on per pankki an myyntisaamiset ja sitten jos sitä tositetta ei tarvita, niin sen voi mitätöidä tai muokata.

Screen Shot 2018-06-07 at 12.17.07.png

Nämä kohdistumattomat viitteet ovat aina olleet olemassa, mutta vasta uudessa käyttöliittymässä on tuotu tieto näistä käyttäjälle. Näitä on voinut hakea vanhassa suoritusluettelossa aiemmin.

A

Anonymous

07-06-2018 2:34 pm posted by Anonymous

Näitä viitesuorituksia ei aina kohdisteta an Myyntisaamiset vaan voi olla muitakin tilejä kuten Mari mainitsikin. Esim. yksi asiakkaani siirtää rahaa pankkitilien välillä viitteellä 123, koska viitteellisenä siitä menevä pankin kulu on halvempi. Voiko nämä herjalistalla olevat varmasti poistaa ettei aiheudu seuraavaa ongelmaa?? Mitä poisto tekee? Ja miksi tiliotteen muokkaustilassa ei näy nuo viitteelliset lainkaan...

R

Rane Olsen

07-06-2018 2:46 pm posted by Rane Olsen

Moi Marja-Terttu,

Juu, tuo an Myyntisaamiset tulee vain jos käyttää tuota käsittelytapaa "ei kohdisteta". Ideana on luoda tarvittavat tiliöintisäännöt ja käyttää niitä hyväkseen tässä kohdistumattomien viitteiden käsittelyssä.

Kyllä tarpeettomat voi poistaa, kunhan on huolehdittu, että ne on käsitelty kirjanpitoon oikealla tavalla ja tietysti jos kuuluu reskontraan, niin sitten sitä kautta ensisijaisesti (mistä tulee kirjaus myös kirjanpitoon samalla). Poisto poistaa ko. kohdistumattoman viitteen, ei muuta.

Tiliotteen muokkaustilassa ei voi käsitellä mitään viitesuoritusaineistoa, koska viitesuoritusaineisto on tiliotteen ulkopuolinen, erillinen aineisto. Netvisorissa nämä kaksi aineistoa (konekielinen tiliote ja viitesuoritukset) vain yhdistetään samaan näkymään, Netvisor-tiliotteelle selkeyden vuoksi. Entivanhaanhan näitä katseltiin eri näkymissä, tiliotteet omanaan ja viitelistat omanaan, miten mikäkin ohjelma nyt olikaan toteutettu.

A

Anonymous

07-06-2018 3:02 pm posted by Anonymous

Siis meinaatko että alan noita vuosia vanhoja kohdistumattomia poistelemaan yksitellen ??

Ensin avaan tilikaudet ja kaudet kun lukituilta kausilta noita ei voi poistaa..

R

Rane Olsen

07-06-2018 3:07 pm posted by Rane Olsen

Moi Mari,

Ei niitä voi sitten poistaa, jos ovat vuosia vanhoja, tilikaudet on lukittu, sinetöity tai vahvistettu, joten ei sinne voi mennä kajoamaan.

Tieto kohdistumattomista viitteistä on aina ollut olemassa, mutta tämän uuden näkymän myötä se saatetaan ensimmäistä kertaa käyttäjien tietoon Poikkeukset ja huomiot -widgetissä. Mikäli niitä ei ole käsitelty tähänkään saakka sieltä pois, niin ei sitä ole pakko nytkään aloittaa, mikäli kirjanpito ja reskontrat ovat kunnossa. Poikkeukset ja huomiot ovat "tiedotusluontoisia" asioita, joista osa on melko tärkeitä, osa ei niin tärkeitä jokapäiväisessä käytössä.

A

Anonymous

07-06-2018 7:48 pm posted by Anonymous

Miksi ne nyt näkyvät tässä? Aikaisemmin ei niiden kanssa ollut mitään

ongelmaa. Miten ne poistetaan tuosta näkymästä?

Laura Sainio

08-06-2018 10:09 am posted by Laura Sainio

Hei Mari!

Kuten Rane toteaa:

"Tieto kohdistumattomista viitteistä on aina ollut olemassa, mutta tämän uuden näkymän myötä se saatetaan ensimmäistä kertaa käyttäjien tietoon Poikkeukset ja huomiot -widgetissä. Mikäli niitä ei ole käsitelty tähänkään saakka sieltä pois, niin ei sitä ole pakko nytkään aloittaa, mikäli kirjanpito ja reskontrat ovat kunnossa. Poikkeukset ja huomiot ovat "tiedotusluontoisia" asioita, joista osa on melko tärkeitä, osa ei niin tärkeitä jokapäiväisessä käytössä."

Huomaathan, että mikäli etusivun Poikkeukset ja huomiot -laatikossa on paljon sellaisia tietoja joitka ovat sinulle turhia, niin voit myös poistaa kyseisen laatikon Koti-sivulta  ja sen sijaan lisätä sinne vain haluamiesi aloitussivujen Poikkeukset ja huomiot? Löydät aloitusnäkymien muokkauksen ohjeet täältä: https://support.netvisor.fi/hc/fi/articles/115008695488-Aloitusn%C3%A4kym%C3%A4n-Widgettien-muokkaus

A

Anonymous

08-06-2018 10:14 am posted by Anonymous

Tieto kyllä tarvitaan uusien kohdistumattomien osalta, mutta miten nuo vanhat turhat ilmoitukset poistetaan

tuosta sotkemasta ?

H

Heidi Stranden

08-06-2018 3:18 pm posted by Heidi Stranden

Hei Mari,

Kun tilikauden päätös on kirjattu Netvisorissa, ei päätettyjen tilikausien kohdistamattomia viitesuorituksia enää näytetä ko. widgeteissä. Tilikauden päätös kirjataan tilikausien hallinnassa, jonne pääset vaikka painamalla tiedotusnäkymässä olevaa Lukitukset -widgettiä. Näkymä näyttää näin:

Tilinpäätöksen koko ohjeistus löytyy kirjallisena täältä ja videona täältä. Huom. Videoiden katselu vaatii rekisteröitymisen Visma Academyyn, mutta se on maksuton palvelu.

Login or Signup to post a comment