Start a new topic
A

Anonymous

Myyntilaskun tulostus PDF:stä paperille liian suuri (ei mahdu A4:lle)

14-12-2016 11:44 am posted by Anonymous

Kun myyntilaskun tulostaa esikatselusta tai pdf:stä tulostimelle (ts paperille), laskun kuva on niin suuri että siitä jää osa reunojen ulkopuolelle.
Näytöllä laskua katsoessa ei ole tätä ongelmaa, vaan ongelma on nimenomaan kun tulostetaan paperille. Ongelma ei ratkennut myös sillä, että laskun tallentaisi ensin kovalevylle PDF muodossa, ja avaisi sen sieltä käsin ja tulostaisi. Tällöin PDF:stä puutui myös nuo oikean reunan ja alareunan tekstit myös ruudulla katsoessa.

Ongelma on tullut kuulemma noin kuukausi sitten Netvisorissa tehdyn päivityksen jälkeen.

Käytety selain on Firefox, Gromessa en onnistuntut tätä virhettä toistamaan.


A

Anonymous

14-12-2016 2:51 pm posted by Anonymous

Kuulostaa tutulta, mun tulosteissa jää desimaalit oikeasta reunasta tulostumatta. Muuten tulee (kai) koko tuloste. Tämä ongelma oli pitkään (syksystä 2014 - tämä kesä/syksy), sitten se korjaantui tässä 2016 kesällä/syksyllä joskus, kunnes ilmestyi takaisin ehkä kuukausi sitten. Kyselin aikoinaan (ehkä alkuvuosi 2015) tuesta apuja, en saanut mitään hyödyllisiä neuvoja, arvailuja lähinnä, että ongelma olisi tulostimessa.

Mä tosin saan kunnollisen tulosteen, kun lataan pdf-tiedostona ja tulostan siitä. Mutta tosi turhauttavaa ylimääräistä työtä.

Ja myös Firefox käytössä, muilla selaimilla en ole edes kokeillut, enkä kokeile.

R

Rane Olsen

Visma

14-12-2016 3:00 pm posted by Rane Olsen

Moi Taru,

Kun tulostus ohjataan tulostimelle, niin siinä tulostuksen välikyselyikkunassa on jossain kohtaa valinnat dokumentin skaalaukselle. Esim Macissa voin valita paperikoon ja sen, miten tulosteen kokoa käsitellään. Windows-koneissa tulosteen joutui joissakin selaimissa asettamaan prosentteina alkuperäisestä koosta, esim. 92% sopi paperille 93% taas ei. Suurin osa käyttämistäni koneista on nuo asetukset muistanut, eli niitä ei ole tarvinnut joka kerta valita uudelleen.

Näyttökuva 2016-12-14 kello 14.56.45.png

A

Anonymous

19-12-2016 2:39 pm posted by Anonymous

Tässä kuva miten mun tulosteesta jää desimaalit pois, mutta vain laskuriveillä, pankkisiirtoon ne tulee ok.

nv_tulostus_desim.jpg

R

Rane Olsen

Visma

19-12-2016 2:42 pm posted by Rane Olsen

Moi Taina,

Kyllä tuo ihan samalta skaalautumisongelmalta näyttää, eli tulostusvaiheessa tulisi tulostusasetuksia muuttaa kuten aiemmin kommentoin. Mielestäni muutettujen asetusten pitäisi jäädä muistiin seuraaviakin tulostuskertoja varten.

A

Anonymous

19-12-2016 2:49 pm posted by Anonymous

Aikoinaan kikkailin tuon tulostuksen kanssa jos jotain temppua, mikään ei auttanut joten en nyt kyllä uudestaan aloita.

Avaan erikseen pdf-tiedostoon ja tulostan sitten sieltä, turha työ mutta toimii.

Login or Signup to post a comment