Start a new topic
A

Anonymous

Palkkaohjelmasta muodostettavan tositteen kirjauksista kysymys?

08-06-2017 9:43 am posted by Anonymous

Miksi muodostettavan palkkatositteen kirjauksiin ei voi luottaa lainkaan. Huomasin jo viime kuussa, ettäperityt jäsenmaksut eivät ole oikein tuossa kirjauksessa ja joudun siis korjaamaan kirjauksia sitten käsin.  Peritty summa on oikein palkansaajalla,mutta muuttaa sitten jostakin syystä noita kirjauksia vääräksi. Nyt heittää maksettavapalkkasumma ja peritty jäsenmaksu 2,40 euroa.


A

Anonymous

08-06-2017 10:13 am posted by Anonymous

Nyt huomasin, että mistä tuo virhe johtuu. Laskee perittävän jäsenmaksun ensin prosentin mukaisesti esim 1,1 % ja kirjauksessa onkin summa sitten oikea perittävä summa esim 52,63 ja + 1,1 = 53,73. Oikea summa siis pitäisi olla tuo 52,63.

Voiko tämän korjata pikaisesti, ettei mene joka kuukausi väärin.

Maiju Soljasalo

Visma

08-06-2017 10:38 am posted by Maiju Soljasalo

Hei Malla,

kiitos kysymyksestä, kyse on ilmeisesti palkkamallien kaavoista. Otan sinuun henkilökohtaisesti yhteyttä, niin voimme tarkistaa yrityyksen palkkamallin kaavat.

Maiju Soljasalo

Visma

09-06-2017 11:14 am posted by Maiju Soljasalo

Hei Malla,

vastasin sinulle tähän kysymykseen myös henkilökohtaisesti sähköpostilla.

Palkkalajilla ay% on ylimääräinen tiliöinti. Tällä palkkalajilla ei kuulu olla tiliöintiä. Tiliöinnin saa poistettua yrityskohtaisista palkkalajeista: Palkat > Palkanlaskenta > Palkkamallien hallinta > Yrityskohtaiset palkkalajit > Vähennykset > ay% > Muokkaa (kynä/lehtiö) > valitse kredit ja debet- tileihin pudotusvalikosta ylin tyhjä rivi.

Tiliöinti aiheutti sen, että tositteelle kirjautuu tuo ay-jäsenmaksuprosentti 1,3%, joka näkyy palkansaajan palkkaperusteissa.

Palkkalaskelmalla voi palkanlaskijan näkymä -välilehdeltä tarkistaa palkkalajien tiliöinnit. Täällä näkyy, että sekä ay% -palkkalajilla sekä Ay-jäsenmaksulla on molemmilla ollut tiliöinnit palkanlaskentahetkellä.

Ay-jäsenmaksu on se palkkalaji, jolla tarvitsee ainoastaan olla tiliöinti.

Ohessa myös linkki käyttöohjeisiin palkkatositteen tarkistamisesta: Palkkatositteen tarkastaminen

Login or Signup to post a comment