Start a new topic
A

Anonymous

Kuinka seurata osa-aikaisen työntekijän liukumaa viikkotasolla?

08-12-2017 11:49 am posted by Anonymous

Meillä on osa-aikaisia kk-palkkaisia työntekijöitä, jotka tekevät 20h viikossa. Heillä on käytössä palkkamalli, jossa viiden työpäivän viikkotyömäärä on 20h. Netvisorin liukuman seuranta on kuitenkin päiväkohtainen eli 4h/päivä. Tämä tarkoittaa, että jokaiselle päivälle, jona he eivät ole työssä täytyy tehdä 0h kirjaus, jotta liukumalaskelma olisi oikein. Onko Netvisorissa mahdollista seurata liukumaa viikkotasolla? Nykyinen malli on hankala osa-aikaisten kohdalla sillä se vaatii turhia kirjauksia.

Esimerkki ongelmasta: Työntekijä on töissä ma 10h ja ti 8h. Eli viikon liukuman pitäisi olla -2h. Netvisor kuitenkin lisää liukumaan maanantailta +6h ja tiistailta +4h. Ke-pe päivillä ei ole merkitystä liukumaan, ellei nille kirjata 0h normaali tuntityötä.

yt. Enna

ping

Frank Russi


M

Minna Seistilä

08-12-2017 12:38 pm posted by Minna Seistilä

Hei Enna,

Liukumalaskenta tapahtuu valitettavasti aina päivätasolla. Jos osa-aikainen työntekijä työskentelee vain joinakin päivinä viikossa, pitää muille päiville tehdä tuo nollakirjaus, jotta liukumasaldo muodostuu oikein.

Mukavaa päivänjatkoa!

A

Anonymous

08-12-2017 2:22 pm posted by Anonymous

Kiitos vastauksesta, harmillista.

Entä miten silloin tulee toimia, jos henkilö on sairaana tai arkipyhä sattuu päivälle, jona hän olisi ollut töissä 8h? Meillä toinen osa-aikainen on ma 8h ja pe 8h sekä ke 4h. Jos päivä merkataan sairaspäiväksi tai siihen ei pyhän takia tule tunteja, jää liukuma 0:ksi vaikka liukuma pitäisi Netvisorin laskutavan mukaan olla +4h. Pitää varmaan tehdä erillinen liukumankorjaus kirjauslaji?

A

Anonymous

08-12-2017 4:29 pm posted by Anonymous

Tein tästä Netvisor tuoteidean Osa-aikaisen työntekijän liukuma viikkoseurannaksi

M

Minna Seistilä

11-12-2017 9:44 am posted by Minna Seistilä

Hei Enna,

Liukumakorjaukselle voi tehdä erillisen kirjauslajin, jolla voi oikaista viikon tapahtumia, jos päiväkohtainen laskenta ei muodosta oikeaa lopputulosta.

Varmistaisin vielä, että ovatko nuo sairausajan ja arkipyhän kirjauslajit teillä yksiköltään tunteja vai päiviä? Ja onko niillä asetuksissa valinta "Käytä liukuman laskennassa".

Testasin tuota kirjausta siten, että jos palkansaaja tekee maanantaisin ja perjantaisin 8h sekä keskiviikkoisin 4h. Viikkotyöaika on tällöin 20h, mutta se ei jakaudu tasan kaikille työssäolopäiville. Ohjelma kuitenkin laskee viiden työpäivän viikkotyöajan ollessa 20h, jokaiselle päivälle 4h työssäoloaikaa ja päivinä kirjattu sairausaika on näin ohjelmassa aina oletuksena 4h. Jos maanantaina on ollut tarkoitus työskennellä 8h, mutta palkansaajan onkin ollut sairaana, niin kirjaamalla sairausajan tunteina (päivien sijaan) pysyy liukuma ko. viikon osalta nollilla. Olisiko tästä apua teidän kirjauksiinne?

M

Minna Seistilä

11-12-2017 9:46 am posted by Minna Seistilä

Hei Enna,

Hienoa, että jätit kehitysidean aiheesta!

A

Anonymous

11-12-2017 11:19 am posted by Anonymous

Moikka,

Mä en pääse katsomaan kirjauslajien asetuksia, mutta tällä hetkellä meillä on sairasaika päivinä. Sen lajin vieressä, ei ole tuollaista sinistä info-palloa.

Muistan, että edellinen palkanlaskijamme pyysi, että sairasaika olisi päivinä, helpotti kuulemma palkanlaskentaa. Mutta pitää kysyä uudelta laskijaltamme, että onko sillä hänelle väliä. Tuosta voisi hyvinkin olla apua meille. Tuo helpottaisi myös niitä päiviä, jona työntekijä on tullut töihin, mutta lähtenyt sairaana etukäteen pois. Nyt joudumme merkkaamaan koko päivän sairaspoissaoloksi.

M

Minna Seistilä

11-12-2017 2:11 pm posted by Minna Seistilä

Hei Enna,

Tuo sininen info-pallo kertoo nimenomaan noista kirjauslajille annetuista asetuksista ja niiden poikkeuksista.

Tarvittaessa voitte luoda kaksi erillistäkin kirjauslajia sairausajalle. Päiväkohtaista käytetään ns. normaali tilanteissa (jos tämä helpottaa laskentaa) ja sitten osa-aikaisille ja sairastuminen kesken päivän kirjataan tunteina. Kirjauslajien kaavat pitää vaan katsoa kuntoon palkkamalleittain, jotta tiedot muodostuvat laskelmalle oikein.

A

Anonymous

05-08-2019 2:58 pm posted by Anonymous

Moikka, 

Samasta aiheesta uusi ongelma: 

Meillä on työntekijä, joka tekee 24h viikossa töitä. Nyt hänen työaikansa on jakaantunut vapaasti 24h/vk. Netvisorissa se siis tarkoittaa, että hänen työaikansa on 4,8h/päivä ja sitten riippuen onko hän töissä vai ei Netvisor on mitannut liukumat. Eli jos hän on tehnyt 8h päivän hän on saanut siitä plussa tunteja, jos taas ei ole ollut töissä siitä on tullut miinusta. 
 
Nyt hän haluaisi siirtyä sellaiseen järjestelyyn, että hän tekee sovitusti 3 päivää viikossa 8h. Jos hän esim. sairastuu noina päivinä, silloin hän saa sairasloman palkan kaikilta noilta 8 h tunneilta. Jos taas hän sairastuu jonain toisena päivää, se menisi hänen omasta ajastaan. Nyt työaika on ollut vapaa. Miten se tehdään Netvisorissa, että liukumat rekisteröityvät oikein? Eli hän haluaa sovitut työvuorot. Meillä ei aikaisemmin ole työvuoroja ollut vaan kaikki ovat saaneet tulla ja mennä itsenäisesti.
 
Voinko kirjata tulevat työvuorot jotenkin Netvisoriin?
Login or Signup to post a comment