Start a new topic
A

Anonymous

Miten ostolaskuun tulevan hyvityksen voi käyttää seuraavaan ostolaskuun?

07-02-2019 7:25 pm posted by Anonymous

Hei!

Käytössä ostotilaukset ja ostolasku. Ongelmalliseksi muodostunut tilanne:

tehty 1000 euron ostotilaus varaston tuotteiden mukaisesti

tehty 1000 euron ostolasku, joka linkitetty ostotilaukseen

maksettu ostolasku.

Toimittaja toimittaakin tavaraa vain 900 eurolla ja sovitaan, että 100 osuus vähennetään seuraavasta toimittajan ostolaskusta. 

 

Nyt en löydä mistään ohjetta, miten siirrän kuittaan aikanaan tulevasta seuraavasta ostolaskusta tuon 100 euron suorituksen uuteen ostolaskuun. Tilauksen saan korjattua 900 euroon niin että varastokin kunnossa, mutta ostolaskuun en oikeaa keinoa löydä. Voin toki tehdä 100 euron hyvityslaskun, jolloin alkuperäiseen laskuun tulee 100 euroa extra-maksua, mutta miten kuittaaminen? Tähän soppaan kun vielä lisätään se, että ostotilaukset tehdään välillä pitkiäkin aikoja ennakkoon, joten tuo alkuperäinen kuukausi voi olla jo suljettu. Hyvityksen palauttaminen rahana kuulostaa tietysti helpolta, mutta aina se ei ole mahdollista. Ohjeista en tähän mielestäni apua löytänyt. Osaako joku auttaa?

 

Terveisin

Leena

 

 


A

Anonymous

A

Anonymous

12-02-2019 9:33 am posted by Anonymous

Miksi ihmeessä hyvityslaskua ei voi kohdistaa veloituslaskulle Avoimet ostolaskut-näkymässä? Siellä ei ole sitä vaihtoehtoa Kohdista, vaan täytyy erikseen mennä ostolaskuluettelolle, etsiä toimittajan laskut ja kohdistaa siellä - turhaa työtä, tämän voisi hoitaa fiksummin!

A

Anonymous

12-02-2019 10:17 am posted by Anonymous

Voit tehdä kohdistuksen myös Avoimet ostolaskut -näkymässä. Sinun pitää ensin lisätä näkyviin sarakevalinta "avoinna", jonka jälkeen hyvityslaskun avoin-summaa klikkaamalla pääset samaan kohdistusnäkymään.

 

Avoimet ostolaskut -näkymä piilottaa kaksi oleellista saraketta: laskupvm ja avoinna, jotka joutuu aina erikseen kytkemään näkyviin. Netvisorin kehitys voisi näitä oletusasetuksia viilailla paremmiksi.

R

Rane Olsen

12-02-2019 11:12 am posted by Rane Olsen

Kuten Kuisma sanoi, tässä vielä kuva ko. asetuksesta:

Screenshot 2019-02-12 at 11.10.37.png

Valitaan Avoinna ja sitten painetaan "Päivitä valinnat" -nappia.

Samalla voi sitten piilottaa niitä sarakkeita mitä ei itse tarvitse mihinkään, niin pysyy näkymä kuosissaan ja on miellyttävämpi käyttää.

A

Anonymous

12-02-2019 4:31 pm posted by Anonymous

Kompaten Kuismaa oletusasetusten viilaaminen paremmaksi helpottaisi monen elämää jo kummasti. Ideaalitilanteessa tämä voisi toimia niin, että hyvityslasku kohdistuisi automaattisesti samalta toimittajalta tulleeseen veloituslaskuun, jos tässä on eräpäivä myöhempänä ja molemmat laskut olisivat hyväksyttyjä. 

Login or Signup to post a comment