Laura Sainio

Viikkopäivitys 28.5.2019 - julkaisutiedote

28-05-2019 6:40 pm posted by Laura Sainio

Tällä viikolla julkaisimme seuraavat uudistukset ja korjaukset:

 

Osto

 • Korjasimme ongelman, jossa kirjanpitäjä pelkällä Ostolaskujen automaatiosäännöt -reskontraoikeudella ei voinut suorittaa automaatiosääntöjä manuaalisesti Avoimet ostolaskut -näkymästä.
 • Korjasimme virheen, jonka seurauksena ulkomaanmaksut eivät kuittautuneet automaattisesti maksetuiksi tiliotteen saapuessa.
 • Muutimme toimittajan pankkitilin vaihtamistoimintoa niin, ettei tiliä jatkossa enää vaihdeta maksupalveluun siirretyille tai maksetuille laskuille.
 • Korjasimme ostolaskujen jaksotuksen virheen, jonka seurauksena verkkolaskujen jaksotustositteet muodostuivat väärin.

Palkat

 • Korjasimme virheen, jonka vuoksi palkansaajan verokortin tyypin puuttuminen esti työnantajan vuosi-ilmoituksen muodostamisen.
 • Palkkatietoilmoitukset-sivun Palkkalaskelma-modaalin sisältöä voi nyt selata alaspäin.

Myynti

 • Korjasimme ongelman, jonka seurauksena myyntitilauksen/laskun Yhteyshenkilö-kenttä ei tulostunut laskuille uuden hinnoittelumallin yrityksissä, joissa ei ollut Netvisorin Tehtävät-osiota käytössään.

 

Taloushallinto

 • Kun tiliöintiä tehdään tiliotteen toiminnolla "Uuden tositteen muodostus" , antaa järjestelmä jatkossa oletustositelajiksi "Pankki" sen sijaan, mikä on ollut viimeksi järjestelmässä käytetty tositelaji.
 • Kun tiliöidään tiliotteelta, Tositteen kirjaustapa -kohdan oletusvalinta tuo nyt oletukseksi valinnan, jota käyttäjä on käyttänyt edellisen kerran. Oletus on käyttäjä- ja yrityskohtainen.
 • Haettaessa pääkirjaraporttia ja rajattaessa hakua tilinumeroilla, on kyseisten tilinumerokenttien toimintaan lisätty toiminnallisuus, joka poistaa käyttäjän tekemän tiedon syöttämisen jälkeen mahdolliset turhat välilyönnit tilinumeron alusta ja lopusta.

Yleinen

 • Korjasimme käyttäjäoikeuksien kopioinnista virheen jonka seurauksena käyttäjäoikeuksien kopiointi saattoi jättää käyttäjän tiedot tyhjäksi siitä yrityksestä johon hänelle annettiin oikeudet kopioimalla.
  • Ongelma ilmeni niin, että käyttäjää ei pystynyt muokkaamaan kohdeyrityksessä.
 • Korjasimme ongelman, jossa Store-laajennosten käyttöönotto ja irtisanominen ei onnistunut kaikissa yrityksissä.

 

 

 

 


A

Anonymous

06-06-2019 10:08 am posted by Anonymous

Hei, onko tulevista viikkopäivityksistä jotain tarkempia päivämääriä? Päivitykset vaikuttavat interaatioihin, jolloin siirrot jäävät valitettavasti jumiin ja aiheuttavat lisätyötä.

Laura Sainio

06-06-2019 11:03 am posted by Laura Sainio

Hei Tiina!

 

Viikkopäivitykset julkaistaan pääsääntöisesti torstaisin iltapäivällä, mutta esimerkiksi arkipyhät tekevät aikatauluun poikkeuksen: silloin ajoitamme julkaisun niin, että päivityksen jälkeen on vähintään yksi normaali työpäivä. Ja huomioitava on, että tällä hetkellä julkaisemme kerran viikossa, mutta mutta pyrimme jatkossa tihentämään julkaisutahtia. 

 

Integraatioiden aineistojen jumiin jäämisestä: tarkoitatko, että päivityksissä rajapintaan vaikuttavat muutokset ovat aiheuttaneet ongelmia? Pyrimme aina tekemään muutokset niin, että ne ovat taaksepäin yhteensopivia rajapinnan kanssa. Mikäli julkaisemme jotain, mikä tulee vaikuttamaan integraatirajapinnan tomintaan, tiedottaa integraatioasiantuntijatiimimme integraatiokumpaneita kohdennetusti tästä etukäteen. 

 

Mikäli taas on kyse siitä, että aineistot jäävät jumiin julkaisun ajankohtana, niin silloin integraation toteuttaja voisi pohtia, miten käytössänne olevaa siirtoliittymää voisi kehittää, ettei jumiutumista tapahtuisi. 

A

Anonymous

11-06-2019 12:27 pm posted by Anonymous

Mitenköhän tämä on muka korjattu?

 

 • Korjasimme virheen, jonka seurauksena ulkomaanmaksut eivät kuittautuneet automaattisesti maksetuiksi tiliotteen saapuessa.

Edelleen ainakin Dansken asiakkailla sama vika jatkuu teidän "korjauksista" huolimatta. Tänne ei kukaan teidän ihmisistä vaivautunut vastaamaan kun asiasta yritin kysellä. Tuesta sentään vastattiin että vika on olemassa. Kiva olisi että asia ihan aikuisten oikeasti korjaantuisi ettei kirjanpitäjän tarvitse tehdä töitä jotka automaation kuuluu hoitaa.

Laura Sainio

11-06-2019 3:34 pm posted by Laura Sainio

Hei Teemu!

 

Tuo 28.5. julkaistu korjauspäivitys korjasi huhtikuun puolella alkaneen ongelman maksujen kuittautumisongelman, joka liittyi ulkomaanmaksujen virheelliseen ryhmittelyyn maksusanomilla, ja korjaus tepsii maksuaineistoihin, jotka on tehty korjauksen julkaisun jälkeen. Eli noita nippuongelmia voi edelleen esiintyä maksuilla, jotka on tehty ennen korjauksen julkaisua ja joilla on ollut pitkä maksuaika. 

 

Mitä tulee Dansken ulkomaanmaksuihin ja siihen, että osa niistä jää kuittautumatta automaattisesti: kyseessä on eri ongelma. Se on meillä tiedossa ja tutkinnassa, mutta aikataulua korjaamiselle ei minulla valitettavasti ole antaa. 

 

P.S. nyt vasta itse huomasin tämän keskustelunavauksesi aiheesta Communityn puolella. Olen pahoillani siitä,  ettei tähän ole meidän taholta vastinetta annettu. 

https://community.visma.com/t5/Netvisor-keskustelut/Ulkomaisten-toimittajien-laskut-eivat-kuittaannu-maksetuiksi/m-p/218874#M5741

 

Terveisin,

Laura Sainio / Netvisor tuotekehitys

Login or Signup to post a comment