Start a new topic
A

Anonymous

Palkkaennakkojen selitteet ja maksupäivän merkitseminen

30-05-2016 3:05 pm posted by Anonymous

Terve,

Seuraavat kaksi kehitysehdotusta palkkaennakkoihin liittyen:

1) Kun palkkaennakko on maksettu netvisorin palkka-/matkaennakkojen kautta tai lisätty sinne maksettuna ja mikäli tälle on annettu selitys niin voisiko selitteen nähdä rivin lisätietona automaattisen palkkaennakon vähentämisen lisäksi palkkoja laskiessa? Selitteenä voisi lukea esimerkiksi päivämäärä, milloin palkkaennakko on maksettu ja mikäli selite on kirjoitettu palkkaennakkoon niin myös se. Esimerkiksi "15.5. - ennakko toukokuun palkasta". Mikäli palkkaennakkoja on maksettu useita, voisi ne olla omina riveinä ja lisäselitteinään palkkalaskelmalla.

2) Kun palkkaennakko on maksettu muuta kautta, mutta se käydään merkitsemässä maksetuksi netvisorissa niin pitäisi pystyä määrittämään maksupäiväksi myös aikaisempi kuin kuluva päivä, jotta kohdan 1 selite olisi mahdollinen ja palkkaennakon maksupäivä olisi oikein.


A

Anonymous

02-06-2016 9:15 am posted by Anonymous

Näitä ominaisuuksia myös itse kaivannut.
Idana ilmeisesti että ennakot maksettaisiin ko toiminnallisuutta käyttäen, mutta aina se ei ole mahdollista joten tämä jälkikäteen merkitty palkka- tai matkaennakon merkitseminen oikealle päivälle todella hyvä asia. Nyt itse olen laittanut selitteeksi oikean päivän, mutta tieto ei noude edes palkkalaskelmalle joten sillä ei siinä mielessä ole merkitystä...

A

Anonymous

10-10-2016 3:07 pm posted by Anonymous

Minulla myös toive saada kirjattua palkkaennakko jälkikäteen. Usein yrittäjä maksaa itselleen palkkaennakkoa, ja kirjanpitäjä näkee sen vasta tiliotteelta.

S

Sini Alamäki

25-10-2017 9:19 am posted by Sini Alamäki

Kiitos kehitysehdotuksesta. Tämä kyseinen ehdotus on ollut äänestettävänä ja kommentoitavana jo kauan eikä ole kerännyt yleisesti sellaista kiinnostusta commynityläisten joukossa, että nostaisimme tämän tarkemmin priorisoitavaksi.

Tulemme käyttämään ensi vuonna aikaa koko palkanlaskentaprosessin kehittämiseen tuntien kirjaamisesta hyväksynnän ja laskennan kautta aina velvoitteisiin asti. Tällöin tulemme käymään läpi tarkemmin myös tällaisia pienempiä muutoksia, jotka tehostaisivat prosessia. Erityisesti tuon selitteeen palkkalaskelmalle siirtymisen osalta koen, että muutos tukisi suunnitelmiamme. Otamme tämän idean huomioon suunnittelutyössämme.

Maksupäivän osalta kaipaisin tarkemmin tietoa siitä, missä tilanteissa ja miksi käytetään muuta maksatusjärjestelmää kun maksaminen onnistuisi vaivattomasti myös palkkaennakon käsittelyn yhteydessä samasta järjestelmästä.

Siirrän ehdotuksen arkistoon tässä vaiheessa.

A

Anonymous

25-10-2017 12:27 pm posted by Anonymous

Harmi, että tämä ehdotus kerkesi mennä kiinni. Noita mainittuja ominaisuuksia todella tarvittaisiin. Toimitusjohtaja, jolla on verkkopankkitunnukset, voi maksella ennakoita sillä aikaa kun palkkaennakko-palikkaa osaava Netvisor-käyttäjä on lomalla/sairaana/lounaalla. Jälkeenpäin tämän sopan selvittäminen on turhauttavaa, alkaen maksupäiväksi merkittävän päivämäärän rajoitteista. Harvoin maksumerkintää tehdään samana päivänä tehdylle verkkopankkitilisiirrolle. Käytännössä ei koskaan, sillä päivätiliotekin tulee vasta seuraavana päivänä.

Ja se, että ennakolle kirjoitettu kommentti näkyisi palkkalaskelmalla automaattisesti, säästäisi turhalta työltä. Nyt palkkalaskelman palkkaennakon seliteriville haluttu ennakon maksupäivä täytyy joko muistaa ulkoa tai käydä kaivamassa monen mutkan takaa.

Lisäehdotuksena: palkkalaskelmalla tulisi vähentävät erät olla negatiivisia myös ulkoasultaan. Jonkun kerran puuttuvien palkkaennakkomerkintöjen takia tai muusta syystä on mennyt edellisen kuun manuaalinen vähennys uudelle laskelmalle maksuun positiivisena. Luvusta kun ei tiedä onko se vähennys vai lisäys vai mitä. Tämä aiheuttaa hämmennystä erityisesti jos samalla laskelmalla maksetaan vaikkapa päivärahoja. Kaikki näyttävät plussaa, mutta yhteensä ne ei sitä ole.

Login or Signup to post a comment