12-04-2018 2:01 pm posted by Anonymous
Joskus (useasti) sattuu tilanteita joissa asiakas ehtii hyväksyä laskut ennenkuin ne käyvät kirjanpitäjän silmien kautta ja näissä laskuissa saattaa olla useitakin kymmeniä rivejä jotka koskevat samaa asiaa, joten jos lasku olisi avoin se kertatiliöitäisi että raportteihin ei tule kuin yksi rivi kyseisestä laskusta sen sijaan että toisessa vaihtoehdossa niitä rivejä on paljon ja se vaikeuttaa raporttien lukemista. Joten jos voisi saada KP-oikeuksille mahdollisuuden kertatiliöidä lasku myös hyväksymisen jälkeen sen sijaan että joudut nykytilanteessa muuttamaan laskun ensin käsittelemättömäksi ja kertatiliöimään sen sitten. Kun tämä rajattaisiin nimenomaan KP-oikeuksiin niin tuskin siinä tulisi juurikaan virheklikkauksia ja turhia kertatiliöintejä. Kirjanpitäjät ainakin ymmärtävät mitä ajan takaa.
13-04-2018 12:13 pm posted by Anonymous
Olen Tuulan kanssa samoilla linjoilla. Kuulostaa siltä että lasku tiliöityy hyväksynnän yhteydessä.
13-04-2018 1:35 pm posted by Anonymous
Kirjanpitäjänkö pitäisi olla joka alan erityisasiantuntija? Asiakas tietää parhaiten mitä on ostanut, mutta kirjanpitäjä ei aina voi laskun nähdessään sanoa että mikähän tavara/palvelu tässä onkaan kysymyksessä. Helpompi antaa asiakkaalle ne tiliöintioikeudet, niin menee tiliöinnit laakista oikein, ettei tarvitse sitten esim. tilinpäätöksessä lähteä lukittujen kausien tapahtumia muuttamaan.
13-04-2018 3:17 pm posted by Anonymous
Meillä on asiakkaille annettu mahdollisuus tehdä tiliöintiehdotus, jonka pohjalta kirjanpitäjä tiliöi. Tällä konstilla asiakas siis ottaa kantaa tapahtumaan ja kirjaa kustannuspaikan, sen lisäksi voi vielä kirjoittaa tarkentavan kommentin hyväksyessään. Kirjanpitäjä on loppupeleissä kuitenkin se, joka tarkastaa onko tiliöintiehdotus oikea.
13-04-2018 3:43 pm posted by Anonymous
Komppaan Hannaa, asiakkaalla ei välttämättä ole tietoa esim. alv käsittelystä, olen myös törmännyt että korkokuluriveille laitetaan alv, tai ostoille tasetilejä vaikka kyse on tulospuolen ostosta ja monen monta muuta kömmähdystä joko tietämättömyyttä tai epähuomiossa. Tästä kirjanpitäjä on vastuussa että homma menee oikein. Useimmiten asiakkaan tiliöinti on ihan ok jolloin painetaan vain tiliöi painiketta. Toki jos asiakkaalla on asiantuntemusta niin tiliöintioikeus ok, nehän tulevat kirjanpitäjälle katsottavaksi ja silloin voi selata vain näytöltä ja puuttua niihin joissa huomaa jotain korjattavaa ja sitten hyväksyä kaikki könttänä. Kirjanpitäjä varmaan oman asiakkaansa tuntee ja osaa ehdottaa kullekin sopivan tavan tähän, jos rohkeasti kokeillaan tiliöintiä asiakkaan toimesta niin aina pystyy palaamaan entiseen jos homma ei onnistu.
Anonymous
12-04-2018 3:10 pm posted by Anonymous
Onkohan tässä kyse siitä että hyväksyjillä on tiliöintioikeudet, jos niitä ei heille tarvita niin hyväksyntä ei tee tositetta vaan kirjanpitäjä jolloin kertatiliöinti onnistuu.