Start a new topic
A

Anonymous

Netvisor käyttöoikeudet

22-04-2015 1:46 pm posted by Anonymous

Moi,

 

Hieno homma tämä Community, toivottavasti saadaan paljon hyvää aikaiseksi täällä ja heitänpä tässä itse ilmoille ensimmäisen viestin näin kehitystoiveena...

 

Viestini koskee muutamia käyttöoikeuksiin liittyviä "ominaisuuksia" jotka kaipaavat mielestämme viilausta ja jotka huomasimme käytännön kautta kun jaoimme yrityksessämme rooleja hieman uusiksi ja ettei kaikki tehtävät olisi yhden ihmisen takana vaan jokainen voisi oman työnkuvansa puitteissa tehdä asioita joustavasti. Kuitenkin näissä aika monessa kohtaa tulee vastaan tilanteita, joissa moni asia vaatii tehtävän kuvaan tarpeettomia käyttöoikeuksien avaamisia ja näin myös hankaloittaa käyttöä/avaa ohjelmassa pääsyjä käyttäjille joita heidän ei tarvitsisi käyttää. Alla näistä muutamia esimerkkejä joissa käyttöoikeudet aiheuttavat haasteita tai jos emme ole jotain osanneet tehdä oikein niin palautetta / vinkkejä otetaan näiden osalta mielellään vastaan.

 

Ostoreskontra

- Uudet laskut eivät tule käyttäjälle näkyviin jos ei ole kirjanpitäjän käyttöoikeutta.

 

Huomasimme tämän kun sovimme yrityksessämme, että henkilö jolla oli kaikki muuta mahdolliset oikeudet mutta ei kirjanpitäjän roolia hoitaa ensisijaisesti kaikkien uusien ostolaskujen käsittelyn. Muutaman viikon kulttua huomasimme, että meille alkoi saapua maksuhuomautuksia ja käyttäjä sanoi, että alkuperäisiä laskuja ei ole saapunut. Kun tutkimme asiaa niin laskut olivat kyllä tulleet, mutta käyttäjällä ei nämä ostoreskontranäkymässä näy. Lisäämällä kirjanpitäjän oikeudet tulivat laskut näkyviin.

 

Ehdotukseni on, että henkilö jolla on käyttäjäoikeuksissa jo ostoreskontran oikeudet riittävällä tasolla voisi näitä käsitellä (esim jos on oikeus maksaa laskuja niin voisi myös käsitellä uusia laskuja... Käyttäjien allahan on näihinkin rajoituksia olemassa...

 

Tilausnäkymä

- Myyntitilauksien muokkaus 1) Jos tilaus on toimitettu, mutta ei laskutettu 2) Jos tilaus on tehty kuukautena jolloin ALV-lukitus on jo päällä

 

Kaupan alalla ja varsinkin projektimyynnissä myyntitilauksiin tulee usein muutoksia ennen kuin tavaraa laskutetaan ja joskus tavaraa ei voida laskuttaa vasta kun se lähtee työmaalle vaikka tilaus olisikin sisällä jo pitkään ja varattuna asiakkaalle.

 

1) Myyntitilaukset jotka on toimitettu voi vain kirjanpitäjän oikeuksilla oleva henkilö poistaa rivin.

Ehdotukseni on, että käyttäjä jolla on oikeudet muokata/tehdä myyntitilauksia voisi myös poistaa tilauksilta rivejä. Tilaukset tehdään kuitenkin myyjän toimesta ja myyjien pitäisi myös näitä pystyä muuttamaan ennen laskutusta.

 

2) Koska myyntitilaukset eivät vaikuta millään tasoa ALV-laskentaan eikä varasonarvoihin (tekee vain varauksen) en näe mitään syytä miksi ALV-lukittuilla kausilla olevia myyntitilauksia ei voisi muokata/poistaa. Nykyisellään aiheuttaa tarpeettomia lukituksen avauksia ja ei ole kovin käyttäjäystävällistä.

 

Ostotilaukset/Hankintaehdotukset

- Käyttäjät joilla ei näy hankintahintaa, tulee ostotilaukselle tuotteet 0,- ostohinnoin

 

Kaikille myyjille ei ole järkevää näyttää tuotteiden ostohintoja, mutta myyjät tekevät ostotilauksia/hankintaehdotuksia jotta tuotteet tulee ostettua myyntitilauksille/varastoon. Tässä tapauksessa jos käyttäjä jolta on piilotettu hankintahinnat näkyvistä tulee ostotilauksille tuotteen hankintahinnoiksi 0,-. NÄitä joiudutaan sitten jälkikäteen korjaamaan ja jos vahingossa jää korjaamatta menee keskihinnan laskenta sekaisin ja varastonarvot alkavat heittää. Mielestäni tämä pitäisi korjata siten, että hankintahinta menee tilaukselle tuotekortilta oikein riippumatta onko käyttäjällä millaiset oikeudet.

 

 

Vaikka viesti pohjautuukin ongelmiin on Netvisorissa paljon hyvää ja olemme nähneet valinnan meille hyväksi ja palvelee todella hyvin käyttötarpeitamme. Toiveenamme on saada tästä vain vielä paljon enemmän irti ja käytettävyyttä helpommaksi jotta kaikki työntekijät voisivat käyttää ohjelmistoa helpommin...


R

Rane Olsen

Visma

23-04-2015 12:08 pm posted by Rane Olsen

Moi Mikko,

Hienoa että aloitit keskustelun!

Ostoreskontraan liittyen, kirjanpitäjän oikeuksilla ei tässä kohtaa ole merkitystä, eli KP-rooli ei vaikuta laskujen näkyvyyteen. Reskontrien käyttöoikeudet sen sijaan ovat merkittävässä roolissa ja siellä voi tehdä rajauksia, jotka voivat estää tiettyjen laskujen näkymisen.

2015-04-23_12-00-15.png

Tässä kuvassa on laatikon sisällä ostolaskujen näkyvyyteen vaikuttavia asetuksia ilman valintoja. Nämä kannattaa tarkastaa nyt ensimmäisenä.

Lisäksi käyttäjällä on itsellään mahdollisuus tehdä näkyvyysrajauksia ostoreskontranäkymässä ja laskuluettelossa:

Screen Shot 2015-04-23 at 12.07.03.png

A

Anonymous

23-04-2015 2:45 pm posted by Anonymous

Moi,

Kiitos neuvoista, tosiaan näin itsekkkin oletin että asteuksien tulisi olla.

Meillä molemmilla käyttäjillä nuo asetukset olivat identtiset ongelman aikana, ainoa ero meillä oli että kun minulla oli kirjanpitäjän oikeudet ja toisella ei puuttui toiselta käyttäjältä ostoreskontran ja laskuluettelon sivuvalikosta kokonaan ruksattavat kohdat.

- Uudet laskut

- Käsittelyssä olevat laskut

- Hylätyt laskut

Ainoat suodatusvalinnat olivat siis

- Maksatusvalmiit laskut

- Maksussa olevat laskut

Kun lisäsin käyttäjälle kirjapitäjän oikeudet tulivat nämä puuttuvat näkyviin.

Tänään testasimme tosin asiaa poistamalla käyttäjältä kirjanpitäjän oikeudet ja uudelleen kirjautumisen jälkeen nuo toimivat ihan ok kuten olitkin kertonut. Sinänsä outo asia miksi tämä meillä näin toimi...

Tosin tilausnäkymän takia edelleen meillä pitää olla useampi kirjanpitäjä. Muutoin puhelin soi säännöllisesti, että jotain myyntitilausta täytyy muokata... Ellei tähän olisi myös hyviä vinkkejä. Smiley Happy

-Mikko

A

Aleksi Martikainen

Visma

23-04-2015 4:26 pm posted by Aleksi Martikainen

Moi Mikko,

Minunkin puolesta mahtavaa, kun olet ottanut aktiivista otetta tästä. Tuolla on paljon hyvää asiaa ja pointteja, joita on ehditty käymään jo meidän omalla porukallakin läpi Smiley Happy

Vastaan tässä ostotilauskäsittelyn/hankintaehdotusten osalta.

Käyttöoikeuksien kohdalla meiltä on päässyt laadunvarmistuksen ja testauksen yhteydessä tosiaan lipsahtamaan tämän hankintahinnan käsittelyn osalta parikin bugia tuotantoon.

Ongelmat syntyvät, kun käyttäjälle on asettu reskontraoikeuksista hankintahinnan kohdalle kuvan mukaisesti, joko "lukuoikeus" tai "ei oikeutta"

Uuden ostotilauksen luomiseen on 3 tapaa käyttöliittymässä:

  1. Luo uusi ostotilaus myyntitilaukselta
  2. Vie tuotteet tuotelistauksesta uudelle ostotilaukselle
  3. Lisää tuote tuoterekisteristä ostotilausriviltä käsin joko uudelle tai vanhalle ostotilaukselle käyttäen ajax-hakua

Näistä tavat 1. ja 2. tuovat hankintahinnan oikein tuotekortilta ostotilausriville, mutta hinta näkyy virheellisesti myös käyttäjälle jolla ei ole reskontraoikeusasetusten mukaisesti oikeutta nähdä hintaa. Tavassa 3. hankintahinta tuodaan arvolla 0.

Hankintahinnan virheellinen käyttöoikeuskäsittely aiheuttaa ongelman myös toimittajakohtaisen hankintahinnan käsittelyssä

Näiden korjaaminen ei onneksi ole kovin aikaa vievä tai monimutkainen tehdä. Kirjasin ongelmista bugi-tiketit meidän tekniikkaan bugijonoon, ja ne tullaan päivittämään tuotantoon niin pian kuin mahdollista.

Login or Signup to post a comment