Start a new topic
A

Anonymous

Sopimusalennus tuotteeksi

11-06-2015 2:46 pm posted by Anonymous

Hei!

 

Annamme asiakkaillemme usein ns. sopimusalennuksia, joka on laskukohtainen %-määrä laskun loppusummasta

Kuinka tällaisen tuotteen loisi helpoiten (laskisi automaattisesti esim 5% loppusummasta ja lisäisi sen euromääräisenä, negatiivisena laskun loppuun) vai onko asia tehtävä aina manuaalisesti?


A

Anonymous

15-06-2015 3:29 pm posted by Anonymous

Hei Jarno,

Kiitos viestistäsi! Valitettavasti tuotetta ei pysty lisäämään niin, että sen arvo olisi negatiivinen prosenttiosuus laskun loppusummasta. Tällä hetkellä paras ratkaisu olisi tehdä näille sopimusasiakkaille oma asiakasryhmänsä ja lisätä tälle ryhmälle kiinteä alennus.

Asiakasryhmän pääset lisäämään siirtymällä Accounting --> Myynti --> Asiakkaat --> Asiakasryhmät --> Lisää uusi asiakasryhmä

asiakasryhmä.JPG

Uuden alennuksen voit lisätä siirtymällä Accounting --> Myynti --> Perustiedot ja asetukset --> Alennukset --> Lisää uusi

alennukset.JPG

A

Anonymous

01-09-2015 7:57 pm posted by Anonymous

Voisitko palauttaa mieleeni, mikä on perimmäinen syy sille, että laskua tehtäessä ei ole "alennusnappia", jolla tuoteriville ja/tai laskulle voisi helposti lisätä kertaluonteisen alennuksen? Tämä kysymys tulee esille aika ajoin, kun "siinä vanhassa ohjelmassa" oli tällainen mahdollisuus, koska useinhan joudutaan asiakkaalle antamaan alennus viime hetkellä.

H

Heidi Stranden

02-09-2015 9:50 am posted by Heidi Stranden

Myyntilaskulla voi antaa rivikohtaisen alennuksen merkitsemällä alennusprosentin Ale-%-kenttään.

Ale-%-kenttä tulee näkyviin vasta kun laskurivi on kerran tallennettu. Tämä siksi, että ko. asiakkaalle tai ko. tuotteelle voi olla määritelty alennuksia Antin kuvaamalla asiakasryhmä-tavalla. Tuotekohtaisia alennuksia voi tehdä samalla tavalla kuin asiakasryhmä-alennuksia. Lisäksi asiakkaan tiedoissa voi määritellä ko. asiakkaalle kiinteän alennusprosentin. Tämä kenttä löytyy asiakaskortin Lisätietojen muokkaus -välilehdeltä Lisätiedot -kohdasta. Jos asiakaskortille on määritelty alennusprosentti, periytyy se sieltä aina uudelle myyntilaskulle. Myyntilaskulla voi alennusprosentin vielä tarvittaessamuuttaa tai poistaa.

Login or Signup to post a comment