Start a new topic
A

Anonymous

Tulorekisteri Palkkalajien kohdistaminen tulolajeihin

19-11-2018 2:00 pm posted by Anonymous

Ohjeissa sanotaan että 15.6.2018 alkaen valmiissa palkkamalleissa on valmiit kohdistukset tulolajielle. Myös palkanlaskennan koulutuksessa mainittiin, että kohdistukset on tehty mikäli on nyt vasta ottamassa palkanlaskentaa käyttöön. Kuitenkin kun otan esim Kuukauspalkka (perusmalli), on siellä laitettu vain muutamaan hassuun nuo valmiit kohdistukset ja esim lomapalkat, luontoisedut on kokonaan kohdentamatta ja muistakin ryhmistä vain muutamia kohdennuksia.

Koska nämä kohdennukset tehdään oikeasti teidän puolesta valmiisiin palkkamalleihin, ettei nyt tässä vaihessa palkkoja käyttöönottavan tarvitse kohdituksia tehdä - kun niiden PITÄISI olla valmiissa pohjissa jo kunnossa?

Hassua tässä on vielä se, että sama UUSI palkkamalli jota yrittää kopioida, saattaa asiakkaasta toiseen vaihdella mitkä kohdistukset on tehty. Miksi moinen eroavaisuus ja mistä saa sen "täydellisen" mallin?


R

Raisa Ruokonen

21-11-2018 3:40 pm posted by Raisa Ruokonen

Hei Taru!

 

Palkkamallipankin palkkamalleilla on kohdistettu kaikki palkkalajit, jotka kyseiseen palkkamalliin kuuluvat sen mukaan, miten oletamme Netvisorissa noita palkkalajeja käytettävän. Palkkamallin tulolajikohdistukset kopioituvat sellaisenaan vain, jos kohdeyrityksessä ei ole ennestään samoja palkkalajeja käytössä. Tästä johtuu se, että eri yrityksiin kopioituvat eri kohdistukset.

 

Netvisorin asiakkaat ovat käyttäneet jo olemassa olevia palkkalajeja hyvin eri tavoin, joten emme voi tehdä tulolajien kohdistusoletuksia sellaisille palkkalajeille, joita on käytetty yrityksessä jo aiemmin.

 

 

 

A

Anonymous

23-11-2018 2:51 pm posted by Anonymous

Hei, valitsin yrityksen jolla ei palkanlaskentaa vielä ole otettu käyttöön, ts. entuudestaan ei palkkalajeja ole käytetty siten kuin Raisa kirjoitti ja kopioin yritykseen uuden palkkamallin. Ymmärsin, että tässä tilanteessa uuden palkkamallin tulolajiasetusten pitäisi olla sellaiset, kuin mitä miten Netvisor olettaa palkkalajeja käytettävän. Tässäkään tilanteessa ei juuri mitään kohdistuksia ole valmiina ja nekin mitä ovat, eivät juurikaan ole tarpeellisia.  Onko mahdollista saada vaikka listaus niistä perusasetuksista jolla tavoin olettamanne mukaan mallipankin mukainen palkkalajisto koodataan tulorekitseriä varten.  Kun olisi olemassa jokin malli, voisi sitä käyttää pohjana. Me kaikki emme ole palkkalaji ja tulolali asiantuntijoita ja meille olisi avuksi, jos saisimme mustaa valkoisella sen asian, joka varmaan on jo teillä siellä kertaalleen mietitty. Pääosin kohdistukset toki ovat selkeitä, mutta tulkintavirheen mahdollisuuskin on.

l

laura.metso@visma.com

26-11-2018 9:18 am posted by laura.metso@visma.com

Hei Helena

 

Tarkempia tietoja ja esimerkkejä tulolajien kohdistamisesta palkkalajeille on käyty läpi toisessa keskustelussa: https://community.visma.com/t5/Netvisor-keskustelut/Helpotusta-tulorekisterin-kayttoonottoon/m-p/176869

 

Toivottavasti keskustelun esimerkeistä on apua.

 

Login or Signup to post a comment