Aloita uusi aihe
L

Lasse Kosonen

Pienyritysten transaktiopohjainen hinnoittelu käyttöön 4.1.2018

04-01-2018 9:54 am tekijä Lasse Kosonen

Hei,

tiedotimme joulukuussa uudesta transaktiopohjaisesta hinnoittelumallista pienyrityksille, joiden liikevaihto on alle 0,2 miljoonaa euroa. Tämä mahdollistaa myynti- ja ostoreskontrien käytön ilman kiinteää kuukausimaksua ja veloitus (1,82 €/lasku) syntyy ainoastaan tehdyistä ja/tai vastaanotetuista laskuista. Tällä haluamme tarjota semmoisille yrityksille, joilla ei ole paljoa laskutapahtumia, mahdollisuuden siirtyä kohti automatisoitua taloushallintoa sekä myös vähentää yrityksissä ja tilitoimistoissa tapahtuvaa manuaalista tositteiden syöttöä.

Mitä yrityksesi hyötyy Netvisorin myynti- ja ostoreskontrien käytöstä?

  • Säästyy paljon aikaa ja työtä, kun laskut lähetetään/vastaanotetaan Netvisorista, jolloin tositteet kirjautuvat automaattisesti kirjanpitoon
  • Yritykselle saadaan paljon parempaa ja ajankohtaisempaa tietoa yrityksen taloustilanteesta ja kassavirrasta
  • Valmiit yhteydet pankkeihin, jolloin saatavien seuranta on helppoa Netvisorissa
  • Laskujen perintä on helppoa Netvisorin kautta
  • Sähköinen laskuarkistointi sekä myynti- että ostolaskuille
  • Laskujen lähetys ja vastaanotto ovat huomattavasti halvempia verkkolaskuina kuin kirjeellä
  • Laskut menevät myös perille huomattavasti nopeammin verkkolaskuina kuin kirjeenä, jolloin maksut ovat todennäköisemmin ajallaan

Julkaisu tapahtuu tänään iltapäivällä viikkopäivityksen yhteydessä, jonka jälkeen myynti- ja osto-sivuille tulee ns. landing paget, jonka kautta käyttöönotto voidaan tehdä mikäli yrityksellä ei ole kumpaakaan reskontraa käytössä. Mikäli jompikumpi tai molemmat reskontrat ovat jo käytössä ja halutaan vaihtaa uuteen transaktiopohjaiseen hinnoitteluun, tulee muutos tehdä meidän asiakaspalvelun kautta.

Netvisorin hinnaston PDF-muodossa löydät täältä.


A

Anonymous

04-01-2018 10:47 am tekijä Anonymous

Hyvä uudistus!

A

Anonymous

04-01-2018 9:47 pm tekijä Anonymous

Voiko asiakkaan reskontrat olla eri hinnoittelumalleilla vai päteekö valinta sekä osto- että myyntireskontraan?

Esimerkkinä asiakas jolla on käytössä verkkokauppa, myyntilaskuja tulee paljon joten uuden mallin mukainen hinnoittelu tulisi kalliiksi. Asiakkaalla ei ole ostoreskontraa, koska ostolaskuja on vähän, aiempi kiinteä hinta on ollut liian kallis. Voidaanko nyt avata ostoreskontra uudella hinnoitelulla, niin että myyntireskontran hinnoittelu ei kuitenkaan muuttuisi laskukohtaiseksi?

A

Anonymous

05-01-2018 9:10 am tekijä Anonymous

Hyvä uudistus, odottelen myös vastausta Heidin kysymään tilanteeseen. Minun asiakkaalla toimintaa lähinnä kesäkuukausina ja on järkevää pitää ostoreskontra päällä koko ajan mutta myyntireskontra voisi olla "uinuvana" talvikuukaudet - siis mr olisi käytössä mutta veloitus tapahtumakohtaisesti jos satunnaisia myyntejä tulee. En voi sulkea mr kokonaan talvikuukausiksi koska tarvitsen sieltä tietoa tilinpäätöksen tekemistä varten. Erillinen veloituskäytäntö reskontriin tekisi uudistuksesta täydellisen.

L

Lasse Kosonen

05-01-2018 9:30 am tekijä Lasse Kosonen

Moi Heidi,

hinnoittelumallissa reskontrat kulkevat käsi kädessä eli molemmat ovat joko kuukausiveloitteisia tai transaktiopohjaisia eikä niitä voi erottaa.

Tuossa mainitsemassasi tapauksessa ostoreskontrasta saisi varmasti rahan arvoisen hyödyn ja ajansäästön jo pelkästään kassavirtaennusteen ja arvonlisäverojen maksamisen muodossa lisättynä tietysti ostolaskukäsittelyllä suoraan Netvisorissa.

A

Anonymous

08-01-2018 4:48 pm tekijä Anonymous

Myyntireskontran ollessa käytössä voi laskujen tekoa "harjoitella" kuluitta kunhan laskuja ei lähetetä minnekään. Onko niin, että tässä uudessa mallissa jokaisesta paperilaskusta, myös harjoituskappaleista, muodostuu kappaleveloitus käyttäjälle vaikka lasku esim. poistettaisiin järjestelmästä?

L

Lasse Kosonen

09-01-2018 8:48 am tekijä Lasse Kosonen

Moi Helena,

nyttenkin voi "harjoitella" laskun tekoa, kunhan laskua ei vain lähetä tai tulosta. Veloitus muodostuu vasta, kun lasku lähetetään tai tulostetaan.

Terveisin

Lasse

A

Anonymous

09-01-2018 10:58 am tekijä Anonymous

Hei,

Tarkoittaako tämä sitä että Visman verkkokauppa-asiakkailla ei kuitenkaan tulisi uuden hinnoittelumallin mukaisia kpl-veloituksia myyntilaskuista?

Niitä kun ei tulosteta ja lähetetä ollenkaan. Asiakkaiden verkkokauppatilaukset muodostuvat myyntilaskuiksi netvisoriin. Suoritus laskulle tulee checkoutin kautta. Lasku ei siis varsinaisesti lähde minnekään.

Heidi

L

Lasse Kosonen

09-01-2018 11:36 am tekijä Lasse Kosonen

Hei,

jos lasku tuodaan avoimena Netvisoriin, niin silloin siitä muodostuu veloitus. Jos se taas tuodaan lähettämättömänä, niin silloin ei tule veloitusta, koska se tulee siinä vaiheessa kun lasku lähetetään.

-lasse

A

Anonymous

09-01-2018 11:44 am tekijä Anonymous

Hei,

Onko Visman verkkokaupasta mahdollista tuoda myyntejä muulla tavoin kuin niin että jokaisesta muodostuu lasku josta menee kpl-kohtainen veloitus?

Heidi

L

Lasse Kosonen

10-01-2018 10:53 am tekijä Lasse Kosonen

Moi,

ei ole mahdollista. Transaktiopohjainen hinnoittelu on hyvä nimenomaan yrityksille, joilla on vähän tapahtumia. Hyöty tulee siitä, että tapahtumat saadaan automaattisesti kirjanpitoon, kuten tässä tapauksessa kymmenistä tai sadoista verkkokaupan kautta tulleista tilauksista/laskuista.

A

Anonymous

10-01-2018 1:15 pm tekijä Anonymous

Hei,

meillä on asiakkaita, kenelle muodostuu liikevaihtoa yli rajan mutta laskuja tehdään vain 1 kpl/kk.

Tällaisia tilanteita tulee mm. suomalaisilla tytäryhtiöillä, joilla kuukauden kulut laskutetaan emolta yhdellä laskulla kuukauden päätyttä. Näiden  asiakkaiden vuoksi joudumme ylläpitämään toista laskutusjärjestelmää, koska yhden laskun vuoksi ei myyntireskontraa ole kannattavaa ottaa käyttöön. Onko tähän tilanteeseen suunniteilla ratkaisua?

L

Lasse Kosonen

11-01-2018 8:20 am tekijä Lasse Kosonen

Moi Helena,

ei ole ainakaan tällä hetkellä suunnitteilla mitään, mikä vaikuttaisi hinnoittelun osalta tuommoiseen tilanteeseen.

-lasse

Kirjaudu tai Rekisteröidy lähettääksesi kommentin