Starta ett nytt ämne
A

Anonymous

Miten tulostaa verkkolaskuna lähtenyt muistutus paikallisesti? (Netvisor muokkaa siitä huomautuksen)

03-06-2015 4:12 pm tekijä Anonymous

Haluan tulostaa jo verkkolaskuna lähteneen maksumuistutuksen paikallisesti itselleni talteen tai edes nähdä, miltä lähtenyt muistutus näyttää. Netvisor kuitenkin tekee siitä huomautuksen. Voin kiertää tämän palauttamalla sen normaaliin laskutilaan, mutta silloin itse asiassa virheellisesti huomautuksen päivämäärä tai lähetyslokin kellonaika vaihtuu. Tällä asialla on oikeudellista merkitystä. Jos joudun näyttämään esimerkiksi oikeuteen lähettämäni maksumuistutukset, minun pitää pystyä näyttämään verkkolaskun tulostettava kopio oikeine päivämäärineen eikä jokin myöhäisempi kikkailu.


R

Rane Olsen

Visma

03-06-2015 4:20 pm tekijä Rane Olsen

Moi Sanna,

Etsi haluamasi lasku laskuluettelon kautta ja valitse se laittamalla rasti vasemman reunan ruutuun, sitten listauksen vasemmassa alanurkassa on toiminnevalikko.

2015-06-03_16-17-23.png

Paina valkoista kolmiota ja valitse valikosta "Tulosta valitut laskuina". Tällä tavalla saat tulostettua laskun alkuperäisenä laskuna, ilman perintätilan muutosta.

A

Anonymous

03-06-2015 6:35 pm tekijä Anonymous

Hei Rane!
Itse asiassa noin saan tulostetuksi alkuperäisen laskun, mutten muistutusta.
1) Olen lähettänyt alkuperäisen laskun verkkolaskuna -> samalla myös tallentanut siitä paikallisesti tulostetun laskun. Tämä on ok.
2) Olen lähettänyt muistutuksen verkkolaskuna -> EN PYSTY tulostamaan tätä muistutusta

Ratkaisusi avulla pystyn tulostamaan alkuperäisen laskun (sama tulee sekä kohdasta "Tulosta valitut laskuina" tai "Tulosta valitut laskut laskutilan mukaan").
Jos taas tulostan myyntireskontrasta suoraan, laskun tila vaihtuu huomautukseksi ja tulostuu sen mukainen lasku.

Mikäli esimerkiksi lakimieheni kysyy myöhemmin, mitä olemme lähettäneet muistutuksena, en tunnu saavan sitä versiota ulos. Pitäisihän meidän saada näkymä, mitä on lähtenyt.

R

Rane Olsen

Visma

03-06-2015 6:52 pm tekijä Rane Olsen

Moi Sanna,

Kiitos tarkennuksesta!

Tällaisessa tapauksessa sinulla on lähetyslogissa faktatieto siitä, että asiakkaalle on lähetetty muistutus verkkolaskuna. Tekninen tuki saa tarvittaessa otettua ko. verkkolaskudatan ulos järjestelmästä, sen alkuperäisessä XML-muodossa. Tällä hetkellä ei ole mahdollista tulostaa täsmälleen samalla aikaleimalla muistutusta sekä verkkolaskuna, että PDF-versiona. Ja, vaikka saisitkin tämän tehtyä, niin verkkolasku on vastaanottopäässä aina erilainen kuin se tulostamasi PDF-muistutus. Mikäli se riittää, että saat esim. parin minuutin sisään molemmat tulosteet, niin sen voit tehdä kuten aiemminkin, eli laskun tilan palautus erääntyneeksi ja siitä muistutuksen tulostaminen. Kuitenkin, jos muistutus on mennyt verkkolaskuna, niin epäilen ettei tulostamallasi PDF-muistutuksella ole todistusarvoa, vaan tätä tärkeämpi on se laskun lähetyslogissa oleva merkintä. Tarvittaessa verkkolaskun reititys pystytään meidän toimestamme selvittämään ainakin siihen saakka kun aineisto on luovutettu vastaanottajan operaattorille (mikäli asiakas kiistää saaneensa muistutuksen).

A

Anonymous

03-06-2015 7:02 pm tekijä Anonymous

Hei,

nyt kun aukaisen laskun tiedot, näkyykin tosiaan kaikki "yritykseni" ja tilan muutokseni lokissa, mutta alkuperäinen muistutus on

3.6.2015 16:00:22MaksumuistutusVerkkolaskun lähetys

Tosiaan olisi ihan kiva saada tavallaan jokin versio muistiin tästä tai sitten pitää olla varovainen näissä tilanmuutoksissa. Rupeapa selittämään pahimmassa tapauksessa jossain oikeudessa, että tila on muutettu takaisin "laskuksi", jotta voin tulostaa paikallisen muistutuksen ja sitten kämmäsin ja teinkin vahingossa huomautuksen, jonka sitten taas poistin... Smiley Wink

R

Rane Olsen

Visma

03-06-2015 7:06 pm tekijä Rane Olsen

Moi Sanna,

Meillä alkaa tänä vuonna myyntireskontran uudistus, joten pingaan meidän projektipäällikköämme tämän osalta, niin saadaan mukaan mietintään tämän asian helpottaminen.

Jani Korhola

A

Anonymous

03-06-2015 7:44 pm tekijä Anonymous

Kiitos, tässä kannattaa ottaa tosiaan tuo oikeudelliset näkökulmat mietityksi, koska vaikkei tässä nyt toivo lähtevänsä oikeuteen laskuja käsittelemään, on otettava riskinhallinnassa huomioon, että olisi kiva olla omat tulostukset siitä, mitä ja milloin on lähetetty, koska vastapuolellakin on ne meidän laskun tiedot. Vastapuoli voi myös kieltäytyä näyttämästä laskukopiota, jos huomaa, ettei sitä meilläkään ole.

Asiakas voi myös kysyä jotain muistutuksesta, vaikka ehdottaessaan maksusuunnitelmaa, ja nyt ei esimerkiksi näe, mitä verkkolaskun eräpäiväksi on laitettu muistutukseen. On noloa kysyä asiakkaalta tarkempia tietoja.

Logga in eller Registrera digför att publicera en kommentar