Minna Kuusela

Visma

*Ratkaistu* Myyntilaskujen muodostuminen rajapinnan kautta jää virheeseen 25.7. alkaen.

30-07-2019 11:13 am posted by Minna Kuusela

Joissain yrityksissä myyntilaskujen tuonti rajapinnan yli tai jälleenlaskutus on jäänyt virheeseen 25.7. tehdyn päivityksen jälkeen.

 

  • Jos samalla tuotekoodilla on useampi aktiivinen tuote, rajapinta antaa virheen "Tiedonmuoto virheellinen [tuotekoodi] tuotteen linkityskoodille löytyy useita tuotteita."
  • Jos tuotteen koodilla löytyy vain passiivinen tuote, on annettu virhe: “Product not found: [tuotekoodi]”

Tuotteiden käsittely palautetaan aiempaan tilaan. Korjauksen edistymisestä tiedotetaan tätä tiedotetta päivittämällä.

 

Miten saan virheeseen jääneet laskut kuntoon?

Suosittelemme käyttämään tuotteilla yksilöllisiä tuotekoodeja, jotta raportointi ja varastonhallinta toimivat. Huomioithan myös tuotteet, joilla ei ole tuotekoodia. Ohjelma lukee tuotteiden tuotekoodin samaksi myös, jos tuotekoodi on tyhjä. Emme kuitenkaan tiukenna käytäntöä etukäteen tiedottamatta.

 

Mikäli tuoterekisteristä löytyy useita tuotteita samalla tuotekoodilla, tulisi näiden tuotteiden tuotekoodit vaihtaa tai ylimääräiset tuotteet passivoida. Huomaathan, että tuotteita ei kannata poistaa, sillä silloin myös varastotapahtumat poistuvat kyseisiltä tuotteilta. Tuotteen voi passivoida muokkaamalla sen julkaisutilaa, ohje julkaisutilan muuttamiseen: Tuotteen poistaminen. Tuotekoodien muokkaaminen tapahtuu joko tuotekortilla tai käsittelykorin kautta. 

 

Virheeseen jääneet myyntilaskut on tuotava tuoterekisterin päivityksen tai Netvisorin toiminnallisuuteen tehtävän korjauksen jälkeen uudelleen.

 

Pahoittelemme häiriön aiheuttamaa haittaa!

 

----------

Päivitys 30.7.2019 klo 14:10: Tuotteiden käsittely on nyt palautettu aiempaan tilaan. Mahdolliset virheeseen jääneet myyntilaskut eivät automaattisesti välity Netvisoriin, vaan ne on tuotava järjestelmään uudelleen.

Login or Signup to post a comment