T

Terhi Krutsin

Myyntilaskuun tulevia uudistuksia 2019 aikana

08-10-2019 10:19 am posted by Terhi Krutsin

Netvisorin sisäinen käsittelylogiikka muuttuu myyntilaskun liitteiden osalta. Myyntilasku liitteiden käsittelyn muuttuessa käyttöliittymässä yksinkertaisemmaksi, tarkoittaa se pientä muutosta myös logiikkaan miten laskun liitteitä käsitellään rajapinnassa. Muutos ei edellytä muutoksia olemassa oleviin integraatioihin, mutta asia on hyvä tiedostaa. 

 

Käytännössä muutos näkyy seuraavasti: 

  • Finvoice ja pdf -parametreillä ei jatkossa ole vaikutusta sen suhteen että lähteekö lasku verkkolaskuaineiston mukana vai ei
  • Jatkossa siis myös pdf-parametrillä tuotu liite lähtee kanavasta riippumatta (verkkolaskun, sähköpostin, tulostuksen) mukaan jos se on attribuutilla määritelty tulostettavaksi laskun mukana.

 

Jos liitteet on tähänkin asti tuotu sillä ajatuksella että ne lähtevät aina laskun mukana, niin silloin muutos on todellakin vain “nice to know”-tietoa. Mikäli nykyistä liitekäsittelyä on hyödynnetty siten että on luotettu vain tietyntyyppisten liitteiden lähtevän laskun mukana, niin näissä kannattaa tarkentaa omaa käsittelyään ja merkitä ne liitteet “ei laskun mukana lähteviksi”, joita ei laskun mukana haluta lähettää. 

 

Lisäksi muutoksen myötä on hyvä tiedostaa asiakkaan verkkolaskuosoitteiden ajantasaisuuden tärkeys, sillä mikäli osoitetiedoissa on puutteita ja lasku meneekin tämän vuoksi tulostuspalveluun, niin monisivuisen .pdf-liitteen kanssa tästä voi muodostua kohtalaisen iso kustannus.

 

Muistutuksena vielä eri tiedostotyypit, jotka voidaan laskun liitteenä lähettää:

  • Verkkolaskut

    • *.pdf; *.doc; *.xls; *.tif; *.jpg; *.gif; *.txt; *.xsl; *.html; *.htm
    • Huom! Tiedostoformaattien rajoitukset johtuvat operaattoriverkoston rajoitteista
  • Tulostuspalvelu ja sähköposti

    • *.pdf

 

Voit lukea lisää Netvisorin myyntilaskun uudistuksista erillisestä julkaisusta: 

https://community.visma.com/t5/Netvisor-uutiset/Myyntilaskuun-tulevia-uudistuksia-2019-aikana/ba-p/245998

Login or Signup to post a comment