A

Anonymous

Uudistettu myyntilasku käyttöön

12-11-2021 6:35 pm posted by Sini Alamäki (Updated 09-08-2018 by Anonymous)

laskurivejä syöttäessä pitää pystyä liikkumaan eteenpäin tabulaattorilla. Muuten joutuu nostamaan aina kädet näppäimistöltä jokaisen tuoterivin jälkeen ja laskun syöttäminen on hidasta.

Tällä hetkellä valinta hyppää tabulaattoria painettaessa vasempaan yläkulmaan Netvisorin logoon. Vanhassa näkymässä valinta liikkui tuoteriville tuotekoodista vasemmalle.

Pitää sulatella uudistusta hetki ja palata sitten asiaan muiden kommenttien kanssa. Hyvältä ainakin näin aluksi vaikuttaa!


A

Anonymous

17-07-2018 1:14 pm posted by Anonymous

Hei

Asiakaskohtaiset hinnastot eivät toimi uudistetulla myyntilaskulla !!!!

A

Anonymous

17-07-2018 2:12 pm posted by Anonymous

Ihan liikaa klikkailua joka kohdassa.

R

Rane Olsen

17-07-2018 3:57 pm posted by Rane Olsen

Moi Anne,

Tähän tulee korjaus torstain päivityksessä. Pahoittelumme tästä virheestä.

A

Anonymous

02-08-2018 10:12 am posted by Anonymous

Samaa meiltä. Käyttö on reilusti hitaampaa kuin vanhassa versiossa, koska klikkauksia tulee enemmän ja kentät eivät toimi niin että selain osaisi ne täydentää historian perusteella.

Lomake pitää tehdä sellaiseksi, että kursori liikkuu tabulaattorilla alusta loppuun asti kenttä kerrallaan ja joka välissä ei tarvitse tallentaa erikseen. Myös tuotteet pitää pystyä syöttämään laskulle näppäimistölle ilman että tarvitsee käyttää hiirtä.

A

Anonymous

03-08-2018 2:49 pm posted by Anonymous

Hei!

Mistä löytyy nyt laskun lähetys- ja tulostushistoria?

A

Anonymous

06-08-2018 3:37 pm posted by Anonymous

Ensimmäistä kertaa kokeiltuani olen samaa mieltä että tässä joutuu klikkailemaan hiirellä ihan liikaa, ja tietoa / tietokenttiä on myös niin paljon että silmä ei tahdo nyt ainakaan alkuun löytää oikeita kohtia. Olisi kiva jos tiedot olisivat samassa järjestyksessä kuin mitä ne tulostuvat laskulle ja miten ne näkyvät normaalissa tilausnäkymässä.

Ei ole todellakaan järkevää että jokainen kenttä pitää erikseen tallentaa klikkaamalla, eikö olisi helpointa vaan lopuksi tallentaa kaikki muutokset.

Nyt kun painan tallenna rivit niin mistään ei huomaa että onko tehty muutoksia edellisen tallennuksen jälkeen - olisi kätevä nähdä se niin ei klikkaile turhaan tallenna-painiketta tai ei vahingossa jätä tallentamatta muutoksia.

Lisäksi uudesta myyntilaskunäkymästä ei pääse klikkaamaan tuotetta jotta pääsisi näkemään tuotteen tiedot, ja varastotiedotkin ovat nyt kahden klikkauksen päässä valikossa.

Suosittelen että teette oikeasti kunnollisen käytettävyystestauksen ennen kuin näin isoja muutoksia seuraavan kerran tehdään. Suurin osa viimeisimmistä muutoksista on tuonut lisää täysin turhia klikkauksia prosessiin, kyllähän se hidastaa työntekoa ja ärsyttää käyttäjää.

A

Anonymous

09-08-2018 10:17 am posted by Anonymous

Hyvä että myyntilaskuille on suunnitteilla jaksotustyökalu. Onhan siten mahdollista tehdä myös koko laskun jaksotus kerralla, jotta ei tarvitse erikseen sitä joka laskuriville käydä muuttamassa, vaan voi muuttaa esim. kaikki laskurivit kerralla, ja sitten poimia ne loput tarvittavat ja muuttaa erikseen vielä jos tarvis.

A

Anonymous

14-08-2018 8:57 am posted by Anonymous

Eikös tämän päivän käyttöliittymäsuunnittelussa ole tyypillistä se, että ei ole enää mitään ok nappeja tai vastaavia joilla hyväksytään? Eli kun teet kenttään muutoksen, niin se tallentuu siihen ilman että painellaan enää erikseen nappuloita.

Esim. näissä kentissä mielestäni tuo kuittaaminen on turhaa. Teet muutoksen ja se tallentuu.

Asiakas

Toimituspäivä

Toimitustapa

Laskupäivä

Valuutta

Eräpäivä

Aputoiminimi

Tulostusmuoto

A

Anonymous

29-08-2018 1:23 pm posted by Anonymous

Nopealla testauksella tehtyjä huomioita:
- Näkymä itsessään oli "outo", vaatii vähän totuttelua että siihen tottuu, mutta en usko että tuo ihan mahdoton tehtävä on loppujen lopuksi.
- Hyvänä lisänä on se että asiakasta valitessa pystyi valitsemaan laskun teon luonnoksena, mutta heikkoutena se, että sitä ei pysty enää tämän jälkeen tekemään. Itselläni se luonnoksen tarve ilmenee yleensä vasta laskua jo tehdessä, kun huomaa jonkin tiedon puuttuvan jotta laskun voisi tehdä loppuun asti
- Kun on vasta tekemässä laskua, en ymmärrä miksi ne maksettu - ja suoritukset - kentät ovat näkyvissä. Ne voisi tulla näkyviin siinä vaiheessa kun lasku on hyväksytty/laskutettu.Nyt nämä kentät tekevät pohjasta vähän sekavan oloisen... mutta tämä vain mielipide.

- Suurin heikennys on se, että uudessa näkymässä hiirellä työskentely monikertaistuu. Toivottavasti tähän ratkaisuksi tulee pikanäppäimet tms jotta hiiri voisi jatkossakin olla suurimman osan aikaa tarpeettomana.

- Heikennystä on myös se, että jokainen rivi on lisättävä kun aikaisemmin se 5 riviä on tullut oletuksena, ja niissä pystyi tabulaattorilla hyppimään. Nyt uusien rivien lisääminen vaatii klikkailua, jos edes rivejä tulisi lisää sarkaimella hyppien automaattisesti, se jo helpottaisi työtä.

- Uudessa näkymässä ei näkynyt lainkaan toimitusosoite tietoja, itsellä ne aktiivisessa käytössä joten tuo lisäys toivottavasti tullaan vielä lisäämään ennen kun uusi näkymä tulee kaikille pakolliseksi.

Vaikka periaatteena onkin ollut että uudet ominaisuudet on otettava asap käyttöön, on nyt tässä versiossa sellaisia puutteita, että en yksinkertaisesti pysty sitä ottamaan käyttöön vielä tässä vaiheessa. Toivottavasti puutteet saadaan korjattua pian, niin pääsen oikeasti tätäkin käyttömään.

A

Anonymous

18-09-2018 3:03 pm posted by Anonymous

tehdäänkö vielä lisää testausta ennen kuin vanhan näkymän käyttömahdollisuus poistetaan. Olisi ikävä jos uudistuksen myötä laskujen tekoon vaadittu aika tuplaantuisi. 

 

Lähtökohtana pitää olla se että klikkauksia tarvitaan vähemmän kuin vanhassa.

 

Tähän samaan päivitykseen olisi hyvä saada nollarivien poisto massana. Kun merkitsee palvelulaskutuksessa jälleenlaskutettavaksi ostolaskuja niin monesti myyntilaskulle siirtyy hirveästi toimittajan tuoteriveille laittamia merkkejä ja kommentteja. Niiden ei tarvitse näkyä meidän asiakkaan laskulla.

A

Anonymous

24-09-2018 4:04 pm posted by Anonymous

Onko myyntilaskun jaksotustyökaluun tarkempaa aikataulua? Kuinka rivikohtainen syöttö on tarkoitus toteuttaa: päivämäärävälillä vai kuukausivälillä?

 

 

M

Maija Guzeev

27-03-2019 10:11 am posted by Maija Guzeev

Moi @Anonymous ,

 

Projekti on työn alla.

Jaksotus on tarkoitus toteuttaa kuukausivälillä. 

J

Jani Korhola

02-10-2019 12:08 pm posted by Jani Korhola

Hei,

 

Tiedoksi kaikille aiheeseen liittyvä blogikirjoitus

A

Anonymous

14-02-2020 2:38 pm posted by Anonymous

Hyvä uudistus!

Login or Signup to post a comment