M

Minna Seistilä

Visma

Viikkopäivitys 18.2.2021 - julkaisutiedote

18-02-2021 7:52 pm posted by Minna Seistilä

Tällä viikolla julkaisimme seuraavat uudistukset ja korjaukset:

 

Kassavirtaennuste

 • Korjasimme kassavirtaennusteen Myynti-valikosta tehdyn Sopimuslaskutus-valinnan. Jatkossa kyseinen valinta on mahdollinen kaikilla yrityksillä riippumatta palvelupaketista.


Kirjanpito

 

 • Paransimme Yritysvalikon Tietojen tuonti -toimintoa. Kirjanpitotietojen tuonnissa on mahdollista valita sarakkeisiin Laskentakohdeotsikot. Tällä pystytään kohdistamaan muodostuvat tositerivit valituille laskentakohteille. Lisäksi tositenumero ei ole enää pakollinen sarakevalinta. Mikäli tositenumeroa ei valita, kaikki samalla päivämäärällä olevat rivit kirjautuvat samalle tositteelle.

 

Myynti

 • Muutimme käyttöoikeuksia siten, että myyntitilauksen luominen, muokkaamiseen ja liitteen lisäämiseen onnistuu jatkossa Myyntireskontra-osion Tilauskäsittely-muokkausoikeudella.
 • Paransimme myyntitilausten ja myyntilaskujen luomisen lukitustarkastuksia koskien tilikauden lukitusta sekä Alv-lukitusta.
 • Paransimme sopimuslaskutuksen Tuote- ja asiakaslaskutus -osion asiakaskohtaisen laskutusennusteen tarkkuutta.
 • Korjasimme ongelman nollasummaisten myyntitilausten tositteen muodostumisessa. Jatkossa nollasummaisten myyntilaskujen tositteille päivittyy kaikki tilitiedot laskutustavasta riippumatta.
 • Paransimme oletuksena käytettäviä laskupohjia. Myyntilaskun, -tilauksen ja tarjousten laskupohjilla ei näytetä Ale-% -saraketta, jos millään rivillä ei ole annettu alennusta. Myyntitilauksen laskupohjalle lisättiin uusi rivikohtainen tieto “Toimituspäivä”. Lähete hinnoilla -pohjaan lisättiin uusi rivikohtainen tieto "Paino/kg". Muutokset eivät koske yrityskohtaisesti muokattuja laskupohjia.
 • Mahdollistimme myyntilaskutukseen toimipaikkakohtaisen sähköpostilaskuosoitteen määrittelemisen. Useampia sähköpostiosoitteita voi listata käyttämällä erottimena puolipistettä.

 

Ohjelmistorajapinta

 • Paransimme Myyntilaskun, -tilauksen tai hyvityslaskun tuonti (salesinvoice.nv) -rajapintasanoman myyjälinkitystä (selleridentifier). Jos rajapintasanomalla käytetään myyjälinkitykseen tietoa "selleridentifier/netvisorkey", tulee tällä tiedolla löytyä vastaava myyjä Netvisorista. Jos myyjää ei löydy ilmoittaa rajapinta puutteellisista tiedoista. Jos rajapintasanomalla käytetään myyjälinkitykseen sekä "selleridentifier/netvisorkey" että "sellername" tietoa, on "selleridentifier/netvisorkey" aina ensisijainen linkitystieto ja laskulle tulee myyjäksi tätä id:tä Netvisorissa vastaavan myyjän nimi.


Ostot

 • Lisäsimme ulkomaille lähetettävän ostotilauksen PDF tulosteelle kaksi uutta tietoa. Toimitusosoitteeseen lisätään maatieto Finland sekä y-tunnuksen yhteyteen lisätään verokoodi.
 • Mahdollistimme liitteiden lisäämisen ostotilaukselle. Liitteiden käsittelystä jää merkintä ostotilauksen käsittelyhistoriaan.

 

Palkat

 • Korjasimme palkka- ja kirjauslajin käännösten muokkauamisessa olleen virheen. Käännösten muutokset voi nyt tallentaa ilman, että kenttä pitää ensin tyhjentää.


Tuotteet ja varasto

 • Mahdollistimme varastokohtaisen sähköpostiosoitteen määrittelemisen. Sähköpostiosoitteen voi asettaa yksittäiselle varastolle tai massatoiminnolla kaikille varastoille.
Login or Signup to post a comment