N

Nanna Kokkola

Visma

Vuoden vaihtuessa muistettavia asioita

08-12-2016 12:50 pm posted by Nanna Kokkola

Tilikaudet

Muista perustaa uusi tilikausi ajoissa. Järjestelmäautomatiikka, kuten esimerkiksi maksuliikenne, kirjaa tapahtumia heti vuoden vaihtumisen jälkeen. Tästä syystä on tärkeää, että uusi tilikausi on valmiina järjestelmässä.

Kausi-ilmoitukset

Tuloveroilmoittaminen

Päivitämme henkilöyhtiöiden veroilmoituslomakkeet Netvisoriin tammikuun 2017 alussa. Sähköisen tuloveroilmoittamisen aikataulun löydät verottajan sivuilta.

Reskontrat ja varastot

  • Varmista, että kaikki kuluvalle tilikaudelle kuuluvat ostolaskut on kirjattuna reskontraan.
  • Varmista, että kaikki kuluvalle tilikaudelle kuuluvat myyntilaskut on laskutettuna.
  • Mikäli yritykselläsi on varastoitavia ja myytäviä tuotteita, on inventaario suoritettava ennen tilikauden vaihtumista.

Palkat ja matkalaskut

  • Sairasvakuutuksen päivärahamaksun prosentti tulee päivittää manuaalisesti palkanlaskennan perustietoihin kalenterivuoden vaihduttua. Palkanlaskennan perustiedot: Palkat > Asetukset > Palkanlaskennan asetukset.
  • Vuoden viimeinen pankkipäivä on perjantai 30.12.2016. Huomioi tämä palkkojen maksatuksessa.
  • Varmista, että kaikki tilikauden 2016 matkalaskut ovat tehtyinä ja maksettuna viimeistään 31.12.

Lisää tietoa palkkojen vuosi-ilmoittamisesta löydät täältä: https://community.vismasolutions.com/thread/2046

Verokorttien suorasiirtopyynnöt

  • Verottajan suositus suorasiirtopyyntöjen lähettämiselle on viimeistään 31.12.2016.
  • Tekninen takaraja lähetyksille on 31.1.2016.

Lue lisää verokorttien suorasiirtopyynnöistä täältä: https://community.vismasolutions.com/community/netvisor/blog/2015/12/04/verokorttien-suorasiirtopyynn%C3%B6t-l%C3%A4hetett%C3%A4viss%C3%A4

Tilityspisteet

  • Sosiaalivakuutusmaksujen työnantajan osuudet ja Tyel-ansion alaraja tulee palkanlaskijan päivittää tilityspisteen asetuksiin manuaalisesti kalenterivuoden vaihduttua. Löydät osuudet täältä: Työnantajan osuus ja TyEL-ansion alaraja.
  • Tilityspisteiden asetukset: Taloushallinto > Yrityksen velvoitteet > Työntantajan maksut ja tilitykset > Tilityspisteet

Kilometrikorvaukset ja päivärahat ja ulosoton suojaosuudet

Kilometrikorvaukset ja päivärahojen hinnat vuodelle 2017 löydät Verohallinnon tiedotteesta 30.11.2016: https://www.vero.fi/fi-FI/Tietoa_Verohallinnosta/Uutiset/Verovapaat_matkakustannusten_korvaukset_(35227)

Päivitämme kilometrikorvaukset, päivärahat ja portaikkoverokortin tulorajat Netvisoriin ensi viikon torstaina 15.12.2016. Ulosoton suojaosuudet eivät ole vielä tiedossa. Seuraamme tilannetta aktiivisesti ja päivitämme nämä Netvisoriin, kun ne ovat tiedossa.

Login or Signup to post a comment