Start a new topic
R

Rane Olsen

CRM:n tuntikirjauskohdistuksiin laskennallisen hinnan hakeminen tuotekortilta

03-11-2015 3:48 pm posted by Rane Olsen

HRM:n puolelle on perustettu eri kirjauslajeja, joiden laskutus on määritelty CRM:n perustiedoissa tapahtumaan tietyillä tuotteilla, joilla vuorostaan on omat myynti- ja hankintahintansa tuotekortilla. Tällä hetkellä jos henkilö A kirjaa työaikaa vaikkapa 2h ja kohdistaa sen CRM:n tehtävälle ja merkitsee sen laskutettavaksi, niin CRM-tehtävän taloustietojen välilehdelle tulevan kulukirjauksen laskennallinen (sisäinen kustannus ko. työlle) hinta on sama kuin tuotteen myyntihinta. Tästä seuraa se, ettei tehtävien taloustietojen raportoinnista voi seurata luotettavasti tehtyjen töiden kannattavuutta.

Kulukirjausten osalta voidaan kirjatut rivit ottaa muokattavaksi ja päivittää niille oikea laskennallinen hinta, mutta tämä ei ole mielekäs toimintatapa, mikäli yrityksessä on satoja kulukirjausrivejä per kuukausi.

Ehdotuksena seuraavaa:

  • Työaikaa kirjattaessa ko. kirjauslajille määritellyn laskutustuotteen hankintahinta tuodaan kulurivin laskennalliseksi hinnaksi automaattisesti

Muutos parantaisi selkeästi yrityksen katteen seuraamista CRM-tehtäviin ja projekteihin liiittyen.


A

Anonymous

04-11-2015 3:29 pm posted by Anonymous

Tämä ominaisuus on oleellisen tärkeä yrityksen talouden suunnittelun ja seurannan välineenä. Ellei tehtävistä pysty näkemään helposti ja luotettavasti katetta, järjestelmä on täysin toimimaton liiketoiminnan johtamisessa. Nykyisessä tilanteessa tämän yllä kuvatun ominaisuuden puuttuminen aiheuttaa manuaalista käsityötä niin paljon, että herää kysymys mistä CRM-osiossa oikeastaan maksetaan.

Toisekseen voisin todeta olevan edesvastuutonta pitää näkyvissä järjestelmissä tietoja, jotka eivät pidä paikkaansa. Työntekijät ajattelevat, että järjestelmään voi luottaa -> aiheutuu väärinkäsityksiä ja sisäistä "polemiikkia" kun virheellisiä lukuja yritetään tulkita ja ymmärtää. Mikäli välitän henkilöstölle sen kaltaista viestiä, että ei kannata uskoa mitä järjestelmässä näkyy -> alkaa järjestelmän uskottavuus murentua. Tätä haluaisin välttää viimeiseen asti, koska hyödynnemme järjestelmää aikalailla kokonaisvaltaisesti sekä Accountor, HRM ja CRM osioiden osalta.

Muutos toisi hyvin oleellisen taloustyökalun järkevään käyttöön (kateseutanta) ja vähentäisi paljon manuaalisesti tehtävää työtä. Lisäksi järjestelmän uskottavuus kokonaisvaltaisena taloushallinnan välineenä kohentuisi huomattavasti.

yt. Annamari Kärki, Sisäilmatalo Kärki oy, 0503071162

J

Jani Korhola

08-11-2017 9:27 am posted by Jani Korhola

Hei,

Tästä on tehty vikatiketti, mutta korjausaikataulua ei ole. Kerromme viikkojulkaisutiedotteessa kun ongelma on korjattu. Arkistoin tämän kehitysidean.

Login or Signup to post a comment