Start a new topic
L

Laura Niiranen

Mistä johtuu verkkolaskun lähetyksessä virheilmoitus "Verkkolaskun toimitusosoitetiedot ovat puutteelliset"?

09-03-2015 3:36 pm posted by Laura Niiranen

Virheilmoitus johtuu siitä, että laskulla ei ole lisätty toimitusosoitetietoihin osoitetta, postinumeroa tai postitoimipaikkaa.

 

osoitetiedot.png

 

Täydentämällä nämä tiedot laskulle ja asiakaskortin toimipaikkakorttiin (mikäli sellainen on asiakkaalle luotu), saa laskun lähtemään verkkolaskuna.


A

Anonymous

01-10-2018 10:41 am posted by Anonymous

Ei auta tuo yllämainittu ohje!

 

Meillä on asiakkaita joiden tavaroita toimitetaan milloin kellekin alihankkijalle eikä näille kaikille viitsi yrityksen alle perustaa toimipaikkaa (kun eivät ole edes samaa firmaa laskuettavan kanssa). Tulee siis vain lähetteelle kirjattua alihankkijan nimi ja paikkakunta toimitusositteeseen (toimipaikka "ei valittuna"). Tätä ei järjestelmä kuitenkaan hyväksy vaan herjaa puutteellisesta tiedoista toimipaikasta, vaikka toimipaikalla ei ole syötetty omaa OVT tunnusta. Eikä auta vaikka toimitusositteeseen kirjaa täydellisen toimitusosoitteen.

Minusta tuo toimitusosoitteen täydellisyyden valvominen laskun lähetyksessä on aivan turha toiminto. 

 

Nyt pitää sitten pyyhkiä ko toimitusosoite pois laskutettaessa että saa verkkolaskun lähetettyä ja siten lasku ei ole  täydellinen. Tuo vielä lisää manuaalista työtä mitä Netvisorissa muutenkin riittää ihmeelisten sääntöjen ja puutteellisten toimintojen takia.

R

Rane Olsen

01-10-2018 11:16 am posted by Rane Olsen

Moi Jyrki,

 

Testasin tuota juuri äsken, tein tilauksen ja lisäsin sinne toimipaikan tiedot:

Screen Shot 2018-10-01 at 11.13.20.png

Käsittelin tilauksen ja laskutin sen, näkymä laskulta:

Screen Shot 2018-10-01 at 11.13.48.png

Sitten vein tulostukseen ja verkkolaskuna lähetys onnistuisi tuosta aivan normaalisti:

Screen Shot 2018-10-01 at 11.13.58.png

Toimipaikka syötettiin ns. lennosta, sitä ei ole tallennettuna asiakaskortille. Myöskään maavalintaa en antanut, mutta se toimii myös maavalinnan kanssa.

A

Anonymous

05-10-2018 7:29 am posted by Anonymous

Joo, nyt täälläkin testattu uudelleen ja toimi. Ilmeisesti viimeksi yrittänyt ilman postinumeroa tai se on ollut paikkakunnan kanssa samassa lokerossa.

En edelleenkään kuitenkaan ymmärrä miksi esim postinumeroa pitää edellyttää ollenkaan? Jos tavara viety niin ko tietoa ei tarvita missään vaiheessa toimitusta paitsi sitten verkkolaskuttaessa Netvisorin mieliksi. eLaskun perillemenoon ei esim toimituspaikan postinumerolla ole mitään tekemistä jos verkkolaskutetaan laskutusasiakasta eikä ko toimipaikkaa.

 

Nyt kun mielellään toimitusosoitteen uudelle lähetyspohjalle lisäisi niihinkin, joissa tavara toimitetaan laskutusosoitteeseen (koska muuten yläosassa aivan tyhjä kenttä) niin ehdottaisin rastiruutuun täplää lähetenäkymään jolla toimitusositteeksikin tulisi sama kuin laskutusosoite. Toimipaikkatietoa kun ei tähän asti ole vahdittu näin tarkasti, niin vanhoilla asiakkaille sitä ei ole asiakastietoihin erikseen merkitty.

 

L

Laura Niiranen

05-10-2018 1:03 pm posted by Laura Niiranen

Hei Jyrki,

finvoice-standardissa vaaditaan täytettäväksi kaikki toimitusosoitetiedot (nimi, osoite, postinumero ja -toimipaikka), jos ne on valittu laskulle.

Välttämätön tuo toimipaikka/toimitusosoite tieto ei laskulla siis ole, kun lähetetään verkkolaskuja.

A

Anonymous

03-06-2021 11:19 am posted by Anonymous

Palaan vanhaan aiheeseen....

Olisiko mitenkään mahdollista, että asiakkaan "laskutusosoite" olisi automaattisesti myös yksi toimipaikka? Näin sen saisi määriteltyä  lähetteelle&laskulle toimitusosoitteeksi alasvetovalikosta. On niin turhauttavaa kirjoitella osoitetta joka kerta tai sitten asiakastietoihin samaa asiaa moneen kertaan.

Login or Signup to post a comment