Start a new topic

Laura Sainio

*Ratkaistu* Netvisorin huoltotyöt ja niistä aiheutuneet ongelmat

22-04-2021 8:55 pm posted by Laura Sainio

Hyvät asiakkaamme, 

 

Olemme tehneet Netvisorin palvelinalustaan useita päivityksiä viime kuukausien aikana. Näistä on tiedotettu etukäteen Communityssa ja Netvisorin kirjautumissivulla. Osa päivityksistä on vaatinut Netvisoriin täydellisen katkoksen, osa on näkynyt asiakkaillemme pieninä katkoksena tai hitautena. 

 

Tämä aika vuodesta on asiakkaidemme kannalta erittäin huono päivityksille, jotka aiheuttavat hitautta tai katkoja. Tilannetta on pahentanut se, että päivityksistä on koitunut asiakkaillemme näkyviä ongelmia myös huoltokatkojen jälkeen - kaikesta testaamisesta ja ennakoinnista huolimatta. 

 

Päivitysten siirtäminen tilinpäätösajan yli ei valitettavasti ole ollut mahdollista. Tehdyt toimenpiteet ovat välttämättömiä joko meidän tai konesalikumppanimme palvelun jatkuvuuden takaamiseksi. Suurin osa kevään päivityksistä on jo tehty, mutta 24.-25.4. Netvisor on kokonaan pois käytöstä lauantai-illasta sunnuntaiaamuun. Lisäksi toukokuussa tulee olemaan viikonloppuun sijoittuva huolto, joka ei kuitenkaan edellytä täyttä palvelukatkoa. 

 

Päivitysten ja niiden jälkipyykin lisäksi meillä on valitettavasti ollut muitakin ongelmia, jotka koskevat osaa asiakkaistamme. Olemme tiedottaneet hetkellisistä häiriöistä, joissa Netvisor on jumiutunut osalla asiakkaista miltei kokonaan. Pahimmillaan nämä tilanteet ovat kestäneet noin tunnin. Häiriöitä on ollut maalis-huhtikuussa yhteensä kuutena päivänä.  Lisäksi näiden yritysten käyttäjät ovat raportoineet hitaudesta silloinkin, kun Netvisorin valvonnassa ei ole näkynyt huomattavia poikkeuksia. 

 

Ongelma rajautuu vain osaan asiakasyrityksistä, ja ratkaisemme sen siirtämällä näiden yritysten tietokannat pois tietokantaklusterilta, jossa ongelmat esiintyvät. Siirrot tapahtuvat toukokuun aikana. Yritysten siirto paikasta toiseen tulee aiheuttamaan hetkellisen katkon yrityksille, joiden tietoja siirretään. Viestimme siirroista Netvisorissa etukäteen ja teemme ne toimistoajan ulkopuolella. 

 

Olemme erittäin pahoillamme näistä ongelmista, jotka ovat haitanneet Netvisorin käyttöä viime kuukausien aikana. Teemme kaikkemme, että saamme tarvittavat päivitys- ja muutostyöt tehtyä mahdollisimman nopeasti ja mahdollisimman pienillä häiriöillä.

 

Terveisin,

Laura Sainio / Netvisor tuotekehitys

Login or Signup to post a comment