Start a new topic
A

Anonymous

Onko suunnitteilla webhookkia?

14-07-2017 1:19 pm posted by Anonymous

Olen kokenut webhookit erittäin käteviksi muissa apeissa ja olisi mukava nähdä tämä toiminnallisuus Netvisorissa.

Käytännössä tarkoitan että käyttäjä määrittelee urlin jota Netvisor kutsuu kun tietoa luodaan, poistetaan tai muokataan, jotta integroitu ohjelma tietää hakea päivittyneen tiedon.


Tapio Naumanen

Visma

14-07-2017 1:35 pm posted by Tapio Naumanen

Hei Jari,

Mielenkiintoinen idea - olisiko sinulla antaa jokin konkreettin esimerkki missä tästä voisi olla hyötyä?

Useimmiten lähettävä pää toimii masterina, eli Netvisor saa päivittyneen tiedon.

Tosin esim. webhook voisi toimi myyntilaskulle kirjautuneen suorituksen kanssa. Netvisor ilmottaisi kun laskulle saapuu suoritus ja sitä ei tarvitsisi erikseen kysellä.

Ping Arto Muikku​ mielipiteitä?

SendGridillä simppeli artikkeli aiheesta: Webhook vs API: What's the Difference Between Them? | SendGrid

A

Anonymous

14-07-2017 5:11 pm posted by Anonymous

Hyvä muutos oli kun parametri "changedsince" tuli saataville, tätä ennen piti hakea esimerkiksi tuotteiden kohdalla koko tuotelistaus jonka jälkeen käydä jokainen tuote läpi ja tarkistaa onko muutoksia, jos halusin että samat muutokset tulisivat meidän järjestelmään. Tilausten kohdalla tämä olikin jo sadistista :smileygrin:

Nyt on vaihtoehtona hakea tietyn ajan välein tuotteita jotka ovat muuttunueet, joka tietysti on huomattavasti kevyempi prosessi, mutta ei siltikään vielä ns. reaaliaikainen.

Webhookilla integroitu järjestelmä saisi tiedon heti että se käy päivittämässä tietyn tuotteen tai tilauksen tiedot jos tilaukseen vaihdetaan esimerkiksi toimitus tapaa jälkikäteen. Myöskin tilausten tai tuotteiden poistamiset olisi järkevämmin toteutettavissa integroituun järjestelmään, kun Netvisorissa poistettaessa tuotetta lähtisi kysely esim. {ASIAKKAAN-ANTAMA-URL}/{Product}/{ID}/removed

Toki jos sama hyöty on saavutettavissa muuten niin otan vastaan ehdotuksia. Smiley Happy

A

Arto Muikku

21-07-2017 3:47 pm posted by Arto Muikku

Moi,

Otsikon kyssäriin suora vastaus: ei ole suunnitteilla. Hyvä idea ja ominaisuus, mutta ainakaan tähän nykyiseen APIin ei ole suunnitelmissa moista rakentaa. Olemme keskutelleet sisäisesti aika-ajoin uuden API-version rakentamisesta, joten siinä yhteydessä ideaa voisi miettiä. Tämänkaltaiset webhookit pienentäisivät palvelunkin päästä ruuhkaa, kun jokaisen clientin ei tarvitsisi jatkuvasti pollata muutoksia.

Rajapinnan käyttöstatistiikassa näkyy muuten jännä piikki aina tasatunnein, kun eri clientit tekevät ajastetut pollinsa. Kaikkihan se ajastetaan aina sekunnilleen tasatunnille, eikä suinkaan n-minuuttia yli. Smiley Happy

Kiitos ideasta!

- Arto / Netvisor-kehitys

Login or Signup to post a comment