Start a new topic

A

Anonymous

22-01-2019 1:25 pm posted by Anonymous

Tämä on hyvä kysymys "Miksi muuten kertatilöinti hävittää toimittajan taakse annetun laskentakohteen?" Ja tämä ongelma on ollut ratkaisematta koko sen ajan kun olen Netvisoria käyttänyt eli 9 vuotta. 

 

Sekin auttaisi että kirjanpitäjä voisi tehdä kertatiliöinnin senkin jälkeen kun lasku on hyväksytty. En ymmärrä että miksi tämä toiminto on lukittu laskun hyväksymiseen.

A

Anonymous

23-01-2019 10:59 am posted by Anonymous

@Kati Leppänen, tuo laskun hyväksymisen jälkeen tapahtuvan kertatiliöinnin lukittuminen liittynee käyttäjäoikeuksiin tai siis millaiset oikeudet asiakkaalla on. En ole varma mistä tarkalleen, mutta epäilisin että siinä että onko asiakkaalla tiliöinti oikeus vai tiliöinti mahdollisuus. Yleensä käytän asiakkaan oikeutena tiliöintimahdollisuus, ei tiliöidä oletuksena (tms) niin tällöin kertatiliöinti on ollut mahdollista myös hyväksymisen jälkeen.

A

Anonymous

25-01-2019 3:47 pm posted by Anonymous

Kirjanpitäjän oikeuksilla ei pääse kertatiliöimään kun lasku on hyväksytty. Olisi hyvä päästä tekemään kertatiliöintejä hyväksynnän jälkeen. Näin voisi turhia rivejä siivota pois. Nyt muutos pitää käydä tekemässä tositteella mikä aiheuttaa turhaa työtä.

A

Anonymous

06-02-2019 4:27 pm posted by Anonymous

Jos muutat ostolaskun kirjanpidon tositerivin summan 0,00 euroksi, ei se tule kirjanpidon tositteelle nolla rivinä. 
En suosittele tekemään kirjanpidon tilien korjauksia/muutoksia muuta kautta kuin ostoreskontran tiliöintien kautta.

Mutta tarkista vielä yrityskäyttäjän oikeudet jos et jo tehnyt. Mikäli hänellä on reskontrien käyttäjäoikeuksissa "Tiliöintiehdotus" tai "Tiliöintimahdollisuus, oletuksena ei tiliöidä" niin silloin vielä hyväksynnän jälkeenkin ainakin minä olen pystynyt vielä kertatiliöimään laskuja.

A

Anonymous

12-02-2019 1:13 pm posted by Anonymous

Minulla ainakin on asiakkailla pelkkä "tiliöintimahdollisuus" mutta en silti pysty itse kertatiliöimään laskua enää hyväksymisen jälkeen...

A

Anonymous

15-02-2019 3:03 pm posted by Anonymous

En nyt ihan ymmärrä että mitä tarkoitat että "muuta kautta kuin ostoreskontran tiliöintien kautta". Jos esim. DNA:n laskulla on 300 riviä jotka asiakas on käsitellyt kaikki samalle kirjanpidon tilille, niin miksi en voisi käydä tosittella poistamassa 299 riviä ja tiliöidä koko laskun yhdelle tuloslaskelman tilille? Kirjanpidon tili on kuitenkin sama tosittella ja reskontran laskuriveillä. Toimenpide on sama kuin ostolaskun kertatiliönti, mutta tehdään tosittelle suoraan. Vyörytykset tehdään myös tositteella kun sekin toiminto lukkiutuu ostoreskontrassa hyväksynnän jälkeen. 

 

Ja meillä ei ole oikeuksia tarkistaa oikeuksia tai käydä niitä muuttamassa, sen tekee meidän oma sovellustuki. Tämä ongelma poistuisi jos kirjanpitäjällä olisi järeämmät oikeudet, koskee kertatiliöinnin lisäksi kaikkia muitakin toimintoja mitkä lukkiutuvat laskun hyväksynnän jälkeen esim. vyörytykset ja osittaisen alv:n käsittely. 

 

 

A

Anonymous

18-02-2019 8:55 am posted by Anonymous

"Kertatiliöinti" tositteella ei toimi, minuuttitolkulla saa odottaa, että ylimääräiset rivit poistuvat ja sen jälkeen mahdollisesti sivu jää jumiin eli mitään valmista ei tullut. Lisäksi tässä on itsellä ollut ongelma nimenomaan usean sadan (niitäkin oikeasti) ja vähintäänkin muutaman kymmenen rivin kohdalla, että on useampi kustannuspaikka, jolloin tositteella kertatiliöinti oikeasti mahdotonta. Siinä lasket rivejä kustannuspaikoittain ja todennäköisesti oikeaa tulosta et saa tai aikaa ainakin menee tuhottomasti, asiakas on alunperin laskulle laittanut oikeat kustannuspaikat tässä tapauksessa ja hyväksynyt laskun. Näitä en enää edes yritä kertatiliöidä vaan pääkirjalla on sitten "miljoona turhaa riviä". Oma mielipiteeni on, että pääkirjalla on mahdollisimman vähän vientejä, tarvittaessa laskulta voi tarkistaa tarkemmat tiedot.

 

Omalla kohdalla ongelma poistui osittain, kuin vaihdoin asiakkaalle "tiliöintimahdollisuus, oletuksena ei tiliöidä" ja nyt pystyn tekemään kertatiliöinnin yhdelle tilille hyväksynnän jälkeen. Vielä kun saisi toiminnon, että tiliöisi riveille ehdotetuille tileille ja kustannuspaikoille samalla tavalla kuin eri alv-prosenteilla onnistuu.

A

Anonymous

28-07-2020 3:19 pm posted by Anonymous

Tämä mahdollisuus olisi kyllä hyvä olemassa. Aiemmin ajattelin, ettei sillä ole väliä, ellei laskutus mene vientien mukaan. Jos kuitenkin on vähäkään isompi yritys, ei tilintarkastaja saa ladattua pää- ja päiväkirjaa ilman että selain kaatuu.

Login or Signup to post a comment