Start a new topic
A

Anonymous

Alv lukitus käyttäjäkohtaiseksi

23-08-2018 10:41 am posted by Anonymous

Toivoisin että alv lukitus olisi käyttäjäkohtainen. Itse kyllä tiedän mitä voin tehdä kun avaan jonkun kauden lukituksen, mutta koko ajan pitää pelätä tekeekö joku muu samalla jotain jo alv ilmoitetuille kausille. Nyt esimerkiksi tuli vastaan tilanne missä joudun avaamaan kaudet 1.1.2017 alkaen ja tekemään paljon korjauksia mikä ei tosiaankaan tapahdu hetkessä, olisi kiva tietää että kukaan ei tällä aikaa vahingossa tee jotain alviin vaikuttavaa avatuille kausille.


A

Anonymous

24-08-2018 11:57 am posted by Anonymous

Hyvä idea, samaa pelkoa meilläkin. Myös rajapinta-/integraatiokanavan kautta tuleva data pitäisi estyä, vaikka kausi olisi auki käyttäjällä, jonka tunnuksilla rajapinta on käytössä. Jos halutaan sallia rajapinnan kautta tuleva aineisto, pitäisi sille olla oma nappi tai toinen nappi "avaa kausi kaikille käyttäjille", joka toimisi kuten kauden avaaminen nykyään.

A

Anonymous

06-02-2019 4:15 pm posted by Anonymous

Herää kysymys että mitä kautta teette alv-lukituksen avauksen?

Mikäli teet sen ALV-ohituksena (Taloushallinto > ALV laskelma > Lukituksen ohitus) etkä tilikausien hallinnan kautta , ei tuota ongelmaa ole vaan lukituksen avaus on käyttäjäkohtainen.

Tilikausien hallinnan kautta tehtävää alv-lukituksen ohitusta en suosittele koskaan, enkä missään tilanteessa kenellekään. Tätä voi käyttää ainoastaa kun oikeasti tietää mitä tekee ja ymmärtää ohjelman logiikan ja silloinkin saa olla todella varovainen. 

 

ALV-laskelmien kautta tehtävä alv-ohitus purkaa ensin alkuperäisen alv-laskelman ja kun ohitus poistetaan (samaa reittiä kun se laitettiinkin), se laskee alvit uudelleen eikä eroja pääse syntymään. Erona tässä on tilikausien hallinnan kautta tehtävään ohitukseen on se, että tilikausien hallinnan kautta ohjelma ei laske alvia uudelleen (tai sen voi ohittaa) ja sitä kautta niitä eroja ja virheitä pääsee herkästi tulemaan kokeneellekin tekijälle.

ALV-ohitus alvilaskelman kautta voidaan tehdä vain kuukausi kerrallaan, mutta harvoin on tilanne että tarvitsee oikeasti olla samanaikaisesti auki useampi kuukausi ja silloinkin sitten avataan ja suljetaan niitä kunnes kaikki korjaukset tehty.

Toivottavasti tästä vinkistä oli apua edes jollain tavalla Smiley Very Happy

Login or Signup to post a comment