Start a new topic
A

Anonymous

Palkkalaskelman lähetys meilillä

10-02-2016 6:06 pm posted by Anonymous

Eikö palkkalaskelmien toimitus olisi kätevintä hoitaa automaattisesti sähköpostitse järjestelmästä?


A

Anonymous

11-02-2016 10:41 am posted by Anonymous

Verkkopalkka tulee olemaan kiva lisäys ja varmaan monen kohdalla toimiva ratkaisu, mutta useissa tapauksissa palkkalaskelman lähetys meilillä olisi vain yksinkertaisesti helpoin ja toimivin ratkaisu sekä laskelman vastaanottajan ja tilitoimiston kannalta. Teknisesti tämän toteutus lienee melko helppoa ja tietosuojamääräyksiin vetoaminenkaan ei oikein kannata kun esim Fivaldissa ja procountorissa tämä ominaisuus on käytössä.

S

Sini Alamäki

16-02-2016 12:40 pm posted by Sini Alamäki

Hei

Kiitos ideasta. Olemme Netvisorin osalta tehneet linjauksen, ettemme tule tukemaan palkkalaskelmien toimittamista sähköpostitse. Asiakkaidemme tietojen säilyminen suojattujen yhteyksien takana on meille erittäin tärkeää. Olemme myös muussa toiminnassamme päätyneet mainitsemiasi muita palveluita tiukempiin tietosuojakäytäntöihin.

1.3.2016 tulemme julkaisemaan verkkopalkan toimittamisen mahdollisuuden. Tämä tulee olemaan palkanlaskijalle sekä palkansaajalle helppo keino palkkalaskelman näkemiseen. Jo nyt ennen maaliskuuta palkkalaskelmat voi toimittaa sähköisesti Tulostuspalvelun avulla, jos vastaanottajalla on Netposti käytössä. 

A

Anonymous

16-02-2016 1:58 pm posted by Anonymous

Erikoinen linjaus ja mielestäni palkanlaskelman vastaanottajan tulisi saada päättää millä tavoin hän vastaanottaa laskelman. Usein asiakkaat nimenomaan haluaa laskelman sähköpostiin ja sen meilaaminen palkanlaskijan omasta meilistä ei tietenkään ole yhtään tietoturvallisempaa. Valitettavasti netposti ja varmaan myös verkkopalkka ovat vähän kömpelöitä käyttää.

A

Anonymous

18-02-2016 9:29 am posted by Anonymous

Tällä linjauksella ei ole mitään tekemistä käytännön kanssa. Asiakkaat haluavat pääsääntöisesti palkkalaskelmat sähköpostilla ja sitten niitä skannaillaan/tallennellaan ja lähetellään erikseen. Aivan turhaa työtä ja ajanhukkaa kun olisi mahdollisuus lähettään suoraan palkkaprosessista.

A

Anonymous

18-02-2016 10:12 am posted by Anonymous

Täysin samaa mieltä, Tuula!

A

Anonymous

18-02-2016 12:12 pm posted by Anonymous

Täysin samaa mieltä. Vanhassa järjestelmässäni lähetin vuosi kaikki palkkalaskelmat sähköpostilla ja nyt asiakkaat ihmettelevät paperipostin lähetystä. Todella turhauttavaa työtä kopsailla niitä työpöydälle ja lähetellä yksittäin.

A

Anonymous

25-02-2016 10:49 am posted by Anonymous

Turvallisuutta tämä ei lisää, hankaloittaa vaan. Enemmistö haluaa laskelman sähköpostilla, koska esim. ammattiliitot haluavat ne .pdf muodossa.

Turhauttavaa!

S

Sini Alamäki

26-02-2016 3:08 pm posted by Sini Alamäki

Hienoa, että teillä on kiinnostusta ohjelmamme kehittämistä kohtaan ja loistavaa, että keskustelua syntyy!

Tietosuojavaltuutetun kannanottojen ja tietosuojaan liittyvän lainsäädännön perusteella emme ole halunneet henkilöiden palkkatietoja emmekä henkilötunnusta toimittaa salaamattomassa sähköpostissa. Asiakkaidemme tietojen suojaaminen on meille tärkeää ja tästä johtuen olemme tehneet tekniset ratkaisut aina niin, että ohjelmaamme on turvallista käyttää.

Ymmärrämme kuitenkin käyttäjiemmekin näkökulmaa ja tulemme kartoittamaan tarpeita palkkalaskelmien toimittamisen osalta. Tässä keskustelussa kannustaisinkin pohtimaan sitä, mitkä tiedot palkkalaskelmalla ovat palkansaajalle erityisen kiinnostavia. Miksi palkansaajan tulee saada palkkalaskelma tiedoksi juuri sähköpostilla? Mitkä tiedot palkkalaskelmassa ovat sellaisia, jotka palkansaajaa erityisesti kiinnostavat tässä sähköpostissa? Voidaanko sama tieto tarjota yhtä modernisti ja ajantasaisesti esimerkiksi tekstiviestissä?

Kannustaisin myös kokeilemaan ensi viikolla julkaistavaa Verkkopalkkaa. Tämän uudistuksen myötä palkansaajalla on mahdollisuus saada palkkalaskelmansa lähes välittömästi kun palkanlaskija on lähettänyt palkkalaskelmat verkkopankkiin. Verkkopalkassa palkkalaskelma on saatavilla pdf-muodossa.

A

Anonymous

26-02-2016 3:55 pm posted by Anonymous

Mun käsityksen mukaan tämä asia olisi ratkaisu sillä että sähköpostitse lähetetyssä palkkalaskelmassa ei näkyisi palkansaajan henkilötunnus?

V

Ville Kuusela

26-02-2016 4:42 pm posted by Ville Kuusela

Verkkopalkka on tosiaan yksi ratkaisu tähän mikä on mielestäni erittäin hieno ja ennenkaikkea turvallinen vaihtoehto yksittäisen henkilön kohdalla, itse haluan omat palkkalaskelmat jatkossa verkkopankkiini.

Allaolevasta linkistä löytyy hiukan lisää tietoa verkkopalkasta:

UUSI OMINAISUUS: Maventa Verkkopalkka – Netvisor tukiportaali

Margus Udam​, tuo on täysin totta että kyseisellä toimenpiteellä voidaan kiertää tuota henkilötunnusta koskevaa suositusta toistaiseksi.

Ohessa ote tietosuojavaltuutetun lausunnosta joka ei suoraan kiellä tietojen käsittelyä:

  • Mikäli henkilötunnusta on tarkoitus käsitellä, suositeltavaa on joko salatun sähköpostin käyttäminen tai esim. rekisteröidyn suostumuksen hankkiminen, jonka yhteydessä on riittävällä tavalla informoitu sähköpostin tietoturvallisuuden tasosta, esim. ettei sähköpostia ole suojattu. Mikäli asiakas haluaa asiakassuhdettaan hoidettavan sähköpostitse, ei minulla ole huomauttamista tällaisesta menettelystä.

Lähde Tietosuojavaltuutettu - Saako henkilötietoja lähettää sähköpostilla salaamattomana?

Viimeaikaiset uutisoinnit sekä säädösten tiukentamiset ovat näyttäneet että tietoturva-asiat tulevat tiukkenemaan kautta linjan, ja mielestäni olisi järkevää tehdä etukäteen ratkaisuja jotka kestävät aikaa kun tiukemmat säädökset astuvat asteittain voimaan.

  • Yksilöä koskeva tietoturva on "kuuma peruna" mistä tällä hetkellä käydään laajasti keskustelua ja sen tiukentamiseen on paineita joka suunnalta.

Toivon kovasti että asiakkainamme arvostatte ajatusmaailmaamme jonka Sini tuossa jo kertoi, turvallisuus on meille erittäin tärkeää, mutta toisaalta kuuntelemme herkällä korvalla asiakkaidemme toiveita ja pyrimme tekemään ratkaisuja jotka ovat kestäviä ja käytännössä toimivia.

Ps. Tämä on hienoa keskustelua, kiitos että olette mukana antamassa meille tärkeää palautetta joka auttaa meitä kehittämään palveluamme entistä paremmaksi!

Ystävällisin terveisin:

Ville Kuusela

Asiakaspalvelujohtaja

Visma Solutions Oy

A

Anonymous

29-02-2016 9:19 am posted by Anonymous

Käykö nyt niin että valitessani palkansaajalle palkkalaskelman toimitustavaksi verkkopalkka en saa tulostettua palkkalaskelmia arkistointia varten muuttamatta palkkalaskelman toimitustapaa paikalliseksi tulostukseksi? Ainakin toistaiseksi haluan säilyttää palkkalaskelmat paperisina mapissa...

A

Anonymous

29-02-2016 10:23 am posted by Anonymous

"Miksi palkansaajan tulee saada palkkalaskelma tiedoksi juuri

sähköpostilla? Mitkä tiedot palkkalaskelmassa ovat sellaisia, jotka

palkansaajaa erityisesti kiinnostavat tässä sähköpostissa? Voidaanko sama

tieto tarjota yhtä modernisti ja ajantasaisesti esimerkiksi

tekstiviestissä?"

Palkansaajat (osa-aikaiset), jotka kuuluvat ammattiliitton tai saavat Kelan

päivärahaa, joutuvat lähettämään palkkalaskelman .pdf muodossa ja mielummin

mahdollisimman nopeasti (eli heti), että päivärahat maksetaan ajallaan.

Tekstiviestiä ei liitto ja kela hyväksy. Sähköpostilla laskelma on näppärä

lähettää heti eteen päin.

Verkkopalkkaa kuulostaa hyvältä vaihtoehdolta.

Tiia Huopalainen

29. helmikuuta 2016 klo 9.20 paivi.kontu@palmu.fi <visma@jiveon.com>

A

Anonymous

29-02-2016 10:42 am posted by Anonymous

Verkkopalkka toimii varmaan ainakin joidenkin palkansaajien kohdalla. Mites sitten toimitaan kun yrittäjät haluavat kuitenkin työntekijöiden palkkalaskelmat nähtäväksi (sähköpostilla), minulla on useita yrittäjiä, jotka eivät katso itse Netvisorista yhtään mitään. Haluan myös itse tulostaa palkkalaskelmat mappiin. Tekstiviesti ei kyllä tässä asiassa minusta palvele ketään.

A

Anonymous

08-04-2016 2:46 pm posted by Anonymous

Verkkopalkka oli toimiva ratkaisu, kunnes kävi ilmi ettei palkkalajien seliterivit siirry lainkaan. :smileyconfused:

Monille ne selitteet on kuitenkin tärkeitä.

Mitä sähköpostilaskelmien lähetykseen tulee, ainakin yksi palkanlaskennan ohjelmisto lähettää palkansaajakohtaisesti salatun sähköpostin. Postin salasana generoituu ohjelmistosta eikä täten varmastikaan ole kenenkään arvattavissa. Eri asia toki on, kuinka pitävä tuo kyseinen salaustekniikka on mutta siitä tietänevät jotkut minua viisaammat Smiley Happy

Login or Signup to post a comment