Start a new topic
A

Anonymous

Pankin vaihto

14-02-2017 2:03 pm posted by Anonymous

Olemme vaihtamassa pankkia. Toistaiseksi myös vanha pankki on niin kauan käytössä, kunnes kaikki sinne laskutetut veloitukset ovat saapuneet perille. Miten kannattaa toimia, eli missä vaiheessa lisään uuden pankkitilin Netvisoriin? Pitääkö olla kirjanpito-oikeudet, jotta pystyy näitä muutoksia tekemään?

1 Comment

H

Heidi Stranden

15-02-2017 9:47 pm posted by Heidi Stranden

Hei Maarit,

Pankkitilin pääsee lisäämään ilman kirjanpitäjän oikeuksia. Pankkitilin lisäys vaatii, että käyttäjällä on muokkausoikeudet Perustiedot/Pankkitilien hallinta-toimintoon Accounting-oikeuksissaan.

Jos pankkitlin lisääjä ei ole kirjanpitäjä on hänen hyvä sopia kirjanpitäjän kanssa mitä taseen tiliä ko. pankkitilin osalta käytetään, koska kirjanpidon tili määritellään pankkitiliä lisättäessä ja sen avulla muodostuu tiliotteelta tehtyjen kirjausten pankkitilin kirjaus. Ohje pankkitilin lisäämiseen löytyy täältä.

Pankkitili tulee myös lisätä ennen kuin maksuliikennesopimus tehdään pankin kanssa, sillä jos tiliä ei ole lisätty, ei pankin toimittamat tiliotteet ja viitesuoritukset löydä oikeaan yhtiöön. Ohjeet ja lomakkeet maksuliikennesopimuksien tekemiseksi löytyy täältä.

Pankin vaihtotilanteessa kannattaa maksuliikennesopimus jättää ainakin joksikin aikaa voimaan, jotta saatte tiliotteet ja asiakkaiden sinne maksamat viitesuoritukset edelleen Netvisoriin. Jos tilillä ei ole paljon tapahtumia voi harkita vaikka tiliotteen muodostumistiheuden muutosta ja tämänkin sovitaan pankin kanssa.

t. Heidi

Login or Signup to post a comment