Start a new topic
A

Anonymous

Fuusiosta kysymys

09-08-2017 9:52 am posted by Anonymous

Kun fuusiotilanteessa sulautuvien yhtiöiden tilikausi päättyy fuusiopäivään niin korjataanko Netvisorissa tilikauden päättymispäiväksi tuo fuusiopäivä jolloin täytyy tehdä tilinpäätös?

Onko jotain muuta erityistä mitä pitää huomioida?

T:Tuula


A

Anonymous

10-08-2017 3:13 pm posted by Anonymous

Hei Tuula,

kiitos viestistäsi!

Kyllä, eli sulautuvan yhtiön saldot siirretään fuusiokirjauksella emoyhtiöön ja tältä ajalta, jolta tämä sulautuva yhtiö ei vielä ole tilinpäätöstä tehnyt, tehdään tilinpäätös (lopputilitys).

Kannattaa kiinnittää huomiota mm. siihen, että sulautuneelle yhtiölle toki tulee vielä tapahtumia, mutta ne tulevat fuusiopäivän jälkeen käsitellä emon tapahtumina. Poistojen kanssa kannattaa olla tarkkana eli että lopputilitykseen ei tee vahingossa liikaa poistoja, tai jos sinne jo tekee evl-maksimipoistot vuoden ajalta, niin siltä osin ei tee niitä enää emossa. Eli vuoden ajalta kokonaisuutena verotuksessa toteutuu evl-maksimipoistot.

Mukavaa päivänjatkoa!

A

Anonymous

16-08-2017 11:25 am posted by Anonymous

Minulla on mahdollisesti myös tulossa yhden asiakkaan osalta fuusio-kuvio eteen loppuvuodesta. Molemmat yhtiöt ovat nyt Netvisorissa. Miten sulautuva yhtiö käyttäytyy Netvisorissa yhtiönä, mitä siinä kannattaa ottaa huomioon jo kenties etukäteen ja ohjeistaa asiakasta? Siirretäänkö sulautuvan yhtiön tapahtumia jotenkin... entä jos pitää päästä vanhoihin tilikausiin käsiksi?

A

Anonymous

16-08-2017 11:33 am posted by Anonymous

Ainakin kannattaa tiliotteet tiliöidä ajoissa, jos tiliotteet siirtyvät vastaanottavalle yhtiölle niin ne näkyvät sulautuvassa yrityksessä vain deaktivointi tilassa; mitään eroja ei näy vaan pitää käydä katsomassa jokaiselta otteelta erikseen onko jotain tiliöitävää.

A

Anonymous

16-08-2017 1:39 pm posted by Anonymous

Pankkitilin täsmäytys näköjään ei enää onnistu täsmäytysnäkymässä kun tilit deaktivointi tilassa Smiley Sad

Login or Signup to post a comment