Start a new topic
A

Anonymous

LIITETIEDOT 2016

04-02-2017 11:20 am posted by Anonymous

Hei

Yrityksillä joilla on ulkoisten tahojen raportointivaatimuksia tilinpäätöksen liitetiedoille on liitetiedoissa paljon erilaisia kaavoja ja laskentatietoja. Nyt kysyn onko joku ehdoton syy milloin ei voisi käyttää tätä vanhaa liitetietolomaketta? On nimittäin valtava työ tehdä kaikki kaavat ja muut laskentaraportit uudestaan.

Tämä koskee usein esim. isoja yhdistyksiä, joitakin konsernin tytäryrityksiä, yrityksiä jotka pyörittävät erilaisia hankkeita tai saavat erilaisia avustuksia yms.

T:Tuula

1 Comment

A

Anonymous

07-02-2017 11:47 am posted by Anonymous

Ohjelmallisesti en tiedä onko tällä merkitystä kumpaa pohjaa käyttää, mutta jos lakien ja muiden ohjeiden mukaiset vaatimukset tulee täytettyä vanhalla pohjalla, en näkisi miksi et voisi käyttää vanhaa pohjaa. Piilota ne kohdat joita ei tarvitse enää ilmoittaa ja lisää ne joita pitää, niin isommissa yhtiöissä tosiaankin saattaa päästä pienemmällä vaivalla.


Itseäni harmitti kun tuossa uudessa pohjassa ei tainnut ollut ensimmäistäkään laskentakaavaa valmiina, vaan ne piti askarrella itse. Se oli kuitenkin omassa tapauksessani helpompi ottaa uusi pohja kun muokata vanha vastaamaan uutta lainsäädäntöä, mutta "hetki" siinä meni kuitenkin askarrellessa kaavoja uusiksi.

Login or Signup to post a comment