Start a new topic
A

Anonymous

Ostotilaus, varastonhallinta ja laajennettu tuotehallinta

31-03-2016 1:11 pm posted by Anonymous

Hei,

 

Ensisijainen tarve on saada ostojen vastaanotot järjestelmään? Onnistuuko se kytkemällä ostotilaukset päälle?

 

Toinen lisätarve olisi saada vastaanotettua komponentit tietylle varastopaikalle, vaatiiko tämä jo kahden muun osion käyttöönottoa?

 

Lisäksi haluaisin tietää, voidaanko tuote-nimikkeitä ajaa esim excel listalla järjestelmään? Eli miten tuotenimikkeet voidaan tuoda ns. massana järjestelmään?

 

Kiitos.

 

Olisiko näihin osioihin mahdollista saada esittely?

 

Satu Miettunen


A

Aleksi Martikainen

Visma

08-04-2016 5:07 pm posted by Aleksi Martikainen

Hei Satu,

Kaikki tavaran vastaanottoon liittyvät tapahtumat edellyttävät varastonhallinta -palveluosiota. Kun varastonhallinta -osio on käytössä, voidaan tavaraa kirjata varastoon jo ostolaskujen kautta. Mikäli tarpeena on raportoida ostotilauksia ostojen yhteydessä, tarvitaan myös ostotilauskäsittely. Ostotilauskäsittelyn ollessa käytössä ei tavaraa kirjata enää laskujen kautta vaan ostotilausten varastokäsittelyn kautta varastoon. Logistiikan näkökulmasta ostotilauskäsittelyn avulla käyttäjä näkee varastoon tulevat tapahtumat Netvisorista ja voi kirjata ne vastaanotetuiksi tavaran saapuessa varastoon.

Netvisorissa voidaan luoda omat varastopaikat komponenteille ja haluttu varastopaikka voidaan asettaa komponentille oletusvarastoksi tuotekortilta käsin ilman laajennettua tuotehallintaa. Lisäksi kirjanpidon näkökulmasta puolivalmisteet ja valmiit tuotteet voidaan kuvata tuotekohtaisella varastotilillä tai tekemällä niille omat varastopaikat Netvisoriin, jolloin puolivalmisteet ja valmiit tuotteet saadaan eriteltyä varastoraportoinnissa, kun tuotteille asetetaan oletusvarastoksi tuotekortilta haluttu varasto. Tällöin kaikki varastokirjaukset kohdistuvat oletuksena näille varastopaikoille, ellei käyttäjä itse muuta varastomääritystä suoraan tapahtumalta tapahtumakohtaisesti.

Mutta, mikäli yrityksellä on tarve varastokäsittelyyn logistiikan näkökulmasta suosittelen laajennettua tuotehallintaa, jossa komponentti- ja raaka-ainerakenteista voidaan tehdä valmiita tuotteita varastokäsittelyssä, ja automatisoida alituotteiden varastovähennykset valmistuskirjauksissa varastokirjanpitoon. Tässä valmistusprosessissa komponentit vähennetään automaattisesti määritetyn tuoterakenteen mukaan komponenttien oletusvarastoista.

Eli seuraavat palvelut tulisivat kysymykseen:

  • Varastonhallinta (tarvitaan ainakin)
  • Ostotilaus (käyttötapauksesta riippuen)
  • Laajennettu tuotehallinta (käyttötapauksesta riippuen)

Perustuotetietojentuonnin (.csv) sisällön voit katsoa täältä:

Tuotetietojen tuonti käyttöliittymän kautta – Netvisor tukiportaali

Laajennettuun tuotehallintaan ei vielä ole julkaistu omaa tietojentuontiominaisuutta yleiseen käyttöön, sillä laajennos on vasta pilottivaiheessa. Laajennettu CSV tuotetietojen tuonti voidaan kuitenkin kytkeä tarvittaessa laajennettua tuotehallintaa käyttävälle asiakasyritykselle käyttöön ilman lisäkustannuksia, jolloin laajennettua tuotehallintaa vastaavat tietokentät on mahdollista tuoda tiedostostosta järjestelmään. Lisäksi laajennokseen kuuluu tuoterakenteiden ja varastotapahtumien tuonti.

Toivottavasti näistä kuvauksista oli apua. Laitan viestin meidän tukikanavaan, että ovat tästä esittelypyynnöstä suoraan teihin yhteydessä.

Keväisin terveisin tuotekehityksestä,

Aleksi Martikainen

A

Anonymous

11-04-2016 3:09 pm posted by Anonymous

Hei,

Onko noita esittelyjä (=ilmainen?) mahdollista saada tästä ostosta ja myös CRM moduulista?

Satu Miettunen

Login or Signup to post a comment