Start a new topic
A

Anonymous

Tilinpäätösraportti - miten avataan valmis tilassa oleva esim tase-erittely

15-02-2016 5:48 pm posted by Anonymous

Tilinpäätökseen pitäisi saada tase-erittelyyn avoimien laskujen listaus esiin, mutta olen sen jo mennyt valitsemaan valmiiksi. Miten sen saa takaisin muokkaustilaan? Tilinpäätösarkistossa dokumentit eivät vielä ole...

1 Comment

H

Heidi Stranden

16-02-2016 8:16 am posted by Heidi Stranden

Hei Reija,

Avoimista myyntilaskuista ja ostolaskuista muodostuu omat listaukset suoraan Netvisorin myynti- ja ostoreskontran tilinpäätöksen koostamisessa. Näiden raporttien tila on suoraan Valmis, koska käyttäjä ei voi (eikä tarvitse) määritellä mistä laskuista ko. luettelo muodostuu. Luettelo muodostuu suoraan osto- ja myyntireskontrassa olevien tietojen perusteella tilinpäätöspäivän mukaisesti ja jos siihen on tarve tehdä muutoksia, on muutokset tehtävä sekä reskontratietoihin (maksu, suoritus) että kirjanpidon tositteeseen (MS, OS).

Kirjoitit viestissäsi tase-erittelystä. Vaikka sekin on ns. kiinteä raportti (tiedot tulevat suoraan kirjanpidosta), on siinä käyttäjällä mahdollisuus eritellä tilien saldot eri tavoin. Kun raportille menee ensimmäistä kertaa, on kaikki luvut ryhminä kiinni (kts. alla olevan kuvan Sijoitukset -ryhmää). Kun ryhmän nimeä klikkaa, avauttuu luvut ensin tilitasolle. Kun tilin nimeä kliikkaa ja jos tilillä on käytetty seurantakohteita näytetään saldo ensin tilin kokonaissaldona ja alapuolella seurantakohteittain (kuten alla 1201 Kalusto ja muu irtain).

Seurantakohteissa voi esittää tarvittavat tiedot tositteittain siitä mistä seurantakohteen saldo muodostuu klikkaamalla seurantakohteen nimeä ja valitsemalla ne tapahtumat avoimeksi mistä kohde muodostuu. Yläpuolen esimerkissäni 1201 tilin Tilikauden lisäykset -seurantakohde on vielä eritelty niin, että seurantakohteen alla näkyy mistä tositteista lisäykset ovat tulleet.

Tilin saldon voi tase-erittelyssä eritellä myös ilman seurantakohteita (ei aktivoitu seurantakohteita ko. tilille) avoimina tapahtumina. Tätä voi käyttää avuksi esim. jos edellisen järjestelmän ajalta on vielä avoimia ns. vanhoja ostovelkoja, jolloin näkymä on seuraava.

Avoimina tapahtumina esittäminen tapahtuu klikkaamalla tiliä ja jos ko. tilillä ei ole seurantakohteita käyttäjä ohjataan tilikohtaisiin kirjauksiin. Aivan oikeassa laidassa on Avoin erä -sarake. Valitaan rivit, joista saldo muodostuu ja tallennetaan alalaidasta.

Seurantakohteet ja tilien avoimet erät kannattaa ylläpitää jo tilikauden aikana aika kuukauden sulkemisen yhteydessä. Näin järjestelmässä ja käyttäjillä on aina tieto mitä esim. taseessa on ja tilinpäätöksessä erittely on jo tehty melkein valmiiksi. Tase-erittelyn osalta kannattaa kuitenkin tarkistaa, että kukin tili on eritelty ja avattu klikkailemalla riittävälle tasolle.

Lisää tietoja seurantakohteiden perustamisesta ja käytöstä löytyy ohjeestamme täältä.

Login or Signup to post a comment