Start a new topic
A

Anonymous

Miten perustetaan TyEL työntekijä kenellä on vain luont.etuja

30-07-2018 4:32 pm posted by Anonymous (Updated 14-08-2018 by Maiju Soljasalo)

Hei,

miten ratkaistaan tilanne, jossa työntekijällä on vain luont.etua. Häneltä ei peritä työntekijän vakuutusmaksuja koskei ole rahapalkkaa. Jos tilityspiteeet otetaan pois, jää työntekijä pois eläkeilmoituksesta, jonne hänet kuitenkin pitää liittää mukaan ?

Onko tätä tilannetta miten huomioitu ohjelmassa ?  Ei ole tavatonta, että osa-aikaiselle henkilölle annetaan esim. vain autoetu.


Maiju Soljasalo

14-08-2018 9:55 am posted by Maiju Soljasalo

Hei Helena,

luontaiseduista muodostuu palkkalaskelmalle bruttopalkka, joista lasketaan mahdollisesti ennakonpidätys ja muut vakuutusvähennykset. Tällöin maksetaan summa jää miinukselle.

Palkkalaskelman vähennysrivit voi muokata käsin nollaksi, jotta laskelman loppusumma ei mene miinukselle. Näin saadaan luontoisedun tiedot palkkalaskelmalle näkyviin. Kun valitaan "Merkitse valitut maksetuksi", bruttopalkan mukaan tiedot tulevat myös TAS-ilmoitukselle, vakuutusilmoitukselle ja vuosi-ilmoitukselle.

Jotta vähennykset saadaan käsiteltyä, on ne lisättävä käsin palkkalaskelmalle, jossa on mukana maksettavaa Rahapalkkaa. Mitään automatiikkaa vähennyksien perimiselle laskelmalla ei ole olemassa, joten mikäli vähennykset halutaan huomioida palkanmaksussa, tulee palkkalaskelman vähennyspalkkalajirivin summia muokata myös käsin halutulle maksukuukaudelle.

A

Anonymous

14-08-2018 12:08 pm posted by Anonymous

Hei,

kiitos vastauksesta, näin juuri teemmekin.

Ei ole kuitenkaan epätavallista, että työntekijä saa vain l.edun eikä rahapalkkaa lainkaan ja tämä tulisi mielestäni olla huomioituna ohjelmassa.

Ystävällisin terveisin, Kind regards

Helena Lindell, KLT

Laskentapalvelu Lindell Ky, Linnaistentie 21, 01640 Vantaa

gsm +358 50 547 9184 (toimisto +358 9 853 1664) email: helena.lindell@laspal.fi<mailto:helena.lindell@laspal.fi>

Login or Signup to post a comment