Start a new topic
A

Anonymous

Helpotusta tulorekisterin käyttöönottoon !!!!!!!!!

28-09-2018 6:08 pm posted by Anonymous

Valitsin asiakkaan kenellä on käytössä Netvisorin palkkamallipankin tarjoama palkkamalli  ilman mitään muutoksia.

Etenin ohjeen mukaisesti kohdistamaan palkkalajeja tulorekisterin tulolajeihin. Valmiina ei ollut yhtään kovakoodattua tulolajia.

 

Ohjevideossa varoitetaan ettei mm. "maksetaan kenttään" tai "nettopalkkakenttään" tule syöttää mitään. Ne kentät joihin ei saa syöttää sisältöä, pitäisi ehdottomasti passivoida jottei niihin edes erehdyksessä syötetä mitään. Miksi tähän ylipäätään tehdään tällainen ansa. Jos kenttään kuitenkin olisi tarpeen syöttää jotain, voi kentän aktivoinnin mahdollistaa erikseen.

 

Lisäksi käyttöönottoa tuli helpottaa niin, että ohjelmassa voi ajaa palkkamallipankin asetusten mukaisen tulolajiehdotuksen, joka sitten hyväksytään sellaisenaan, muutetaan itselle sopivaksi tai hylätään.

 

Palkkalajien asettaminen Netvisorissa on siinä määrin haasteellista puuhaa, että oletan käyttäjien mahdollisuuksien mukaan pitäytyvän niissä palkkalajeissa, jotka kustakin palkkamallaista löytyvät. Ei voi olla tarkoituksenmukaisesta, että syötämme kymmeniä kertoja samat koodit kun ohjelmallisesti asian voisi hoitaa nopeasti ja oikein.

On ihan eri asia muokata yksi palkkamalli ohjevideolla kuin muun työn ohessa joka ikinen läpi asiakaskannan. Onkohan tämä mietitty loppuun saakka. Vielä olisi aikaa tehdä asialle jotain.

 

 

 

 

 

 


M

Minna Seistilä

Visma

03-10-2018 12:48 pm posted by Minna Seistilä

Hei Helena,

 

Palkkamallipankissa on valmiina tulolajikohdistukset, jotka kopioituvat uutta palkkamallia lisättäessä. Emme ole mahdollistaneet pelkkien tulolajien kopioimista käytössä oleviin palkkamalleihin, koska samannimisiä palkkalajeja käytetään eri yrityksissä hieman eri tarkoituksiin. Sen vuoksi emme voi automaattisesti kohdistaa palkkalajiin tiettyä tulolajia. Palkkatietoilmoituksen tietoja tullaan käyttämään eri tiedonkäyttäjien toimesta ja valittu tulolaji voi vaikuttaa tulevaisuudessa esimerkiksi palkansaajalle maksettaviin etuuksiin. Sen vuoksi on tärkeää, että tulolajit ovat valittu oikein tulevilla palkkatietoilmoituksilla

 

Emme myöskään voi käyttäjien puolesta päättää mille palkkalajille tulolajin voi antaa ja mille ei. Tämäkin johtuu palkkamallien erilaisista käyttötavasta. Mikäli ”Maksetaan”- ja ”Nettopalkka” –palkkalajit halutaan ilmoittaa, voi käyttäjä muokata palkkalajien kaavat vastaamaan tulorekisterin käyttötarkoituskuvausta ja palkkaljeilla tulolajikohdistuksen. Ohjevideolla varoitetaan siitä, ettei niitä voi suoraan palkkamallipankin kaavoilla kohdistaa tulolajeille, koska noiden palkkalajien kaavat eivät Netvisorissa vastaa Tulorekisterin vastavaan nimisten tulolajien tietosisältöä. Ohjevideon löydät täältä: Tulolajien kohdistaminen

 

Esimerkiksi valmiissa palkkamalleissa on ”Iltalisä”-niminen palkkalaji, joka on kohdistettu oletuksena Iltatyökorvauksen tulolajiin 206. Samaa palkkalajia voidaan käyttää myös tulorekisterin tarkoittaman lltavuorolisän maksamiseen, jolloin tulolajiksi pitää valita 207.

Iltalisä.jpg

 

Tulolajien lisäämiseen voi katsoa mallia valmiiden palkkamalliemme oletuksista. Liitteenä on listaus miten tulolajikohdistukset on tehty palkkamallipankkiin.

 

Kunkin tulolajin tarkan käyttötarkoituskuvauksen löydät tulorekisterin verkkosivuilta, dokumentista: Tulolajien ja tuloista vähennettävien erien selitteet

 

Mukavaa työpäivänjatkoa!

A

Anonymous

09-10-2018 2:08 pm posted by Anonymous

Moi, voiko tuohon Palkkamallipankin tulolajikohdistukset.pdf tiedostoon luottaa?

Esim "Lomakorvaus", "Lomaraha", "Lomaraha lisistä" mikään näistä ei ole liitetty tulolajeihin

 
M

Minna Seistilä

Visma

09-10-2018 3:35 pm posted by Minna Seistilä

Hei,

 

Listaus vastaa palkkamallipankkimme listausta Yrityskohtaisista palkkalajeista. Listauksen lopussa ovat lomalaskennan palkkalajien tulolajikohdistukset omana taulukkonaan "Lomalaskentatapojen palkkalajit" -otsikon alla.

 

Emme tue ns. vanhan lomalaskennan palkkamalleja miltään osin tuloreksiteriprojektissa, joten sen vuoksi vanhan muotoisia lomalaskennan palkkalajeja ei ole kohdistettu tulolajeihin lainkaan.

 

Mukavaa työpäivänjatkoa!

A

Anonymous

17-12-2018 9:13 pm posted by Anonymous

Nyt jäi mietityttään, että välittyykö tiedot "maksetaan" ja "nettopalkka" tiedot lainkaan tulorekisteriin, jos niihin ei ole kohdistettu mitään... ??? Vai pitääkö näihin kehitellä omat kaavat ?? Ja jos niihin kohdistaa tulolajit niin mennäänkö kunnolla metsään... ??

M

Minna Seistilä

Visma

18-12-2018 9:08 am posted by Minna Seistilä

Hei Kati,

 

Kaikki palkkalajit, joille on annettu Tulolaji, ilmoitetaan palkkatietoilmoituksella tulorekisteriin. Palkkamallipankkimme valmiit "Maksetaan" ja "Nettopalkka" -palkkalajit, eivät vastaa verottajan ohjeistusta vastaavan nimisten tulolajien sisällöstä. Mikäli haluatte ko. tiedot ilmoittaa tulorekisteriin, tulee palkkalajien kaavat muokata vastaamaan verottajan ohjeistuksia. 

maksettava palkka.jpg

nettopalkka.jpg

Kunkin tulolajin tarkan käyttötarkoituskuvauksen löydät tulorekisterin verkkosivuilta, dokumentista: Tulolajien ja tuloista vähennettävien erien selitteet

 

 

Mukavaa työpäivää!

A

Anonymous

18-12-2018 10:00 am posted by Anonymous

Hei,

 

Kiitos vastauksesta.

Ymmärsinkö oikein, että tulorekisteriin ei tarvitse ilmoittaa lainkaan nettopalkkaa ?

A

Anonymous

18-12-2018 10:08 am posted by Anonymous

Tulorekisterin tulolajeista löytyy kuitenkin 406 maksettava palkka ja 409 nettopalkka. Pitäisikö nämä kohdistaa joihinkin ??

M

Minna Seistilä

Visma

18-12-2018 12:20 pm posted by Minna Seistilä

Hei Kati,

 

Mainitsemiesi tulolajien 406 ja 409 ilmoittaminen on vapaaehtoista. Näet tuosta tulorekisterin dokumentista myös sen mitkä tulolajit pitää aina ilmoittaa ja minkä ilmoittaminen on vapaaehtoista: Tulolajien ja tuloista vähennettävien erien selitteet 

 

Mukavaa työpäivää!

A

Anonymous

19-12-2018 7:24 pm posted by Anonymous

No niinpäs onkin. Eli ei ongelmaa tämän suhteen Smiley Happy

Login or Signup to post a comment