Start a new topic

M

Minna Seistilä

15-01-2019 9:05 am posted by Minna Seistilä

Hei Sirkku,

Netvisorissa eri tyyppiset luontoisedut ilmoitetaan kukin omalla tulolajillaan:

  • 301 Asuntoetu
  • 304 Autoetu
  • 330 Puhelinetu
  • 334 Ravintoetu

Tulolajia "317 Muu luontoisetu" käytetään vain niille luontoiseduille, joille ei ole olemassa erillistä tulolajia. Käytettäessä tulolajia "317 Muu luontoisetu" menee palkkatietoilmoitukselle automaattisesti tieto "Muun luontoisedun tyyppi: Muu etu".

Käsittelytapa johtuu siitä, että Netvisoriin on toteutettu kunkin luontoisedun erityispiirteiden lisävalinnat kunkin luontoisedun tulolajin mukaisesti. Esimerkiksi vain tulolajilla "334 Ravintoetu", voidaan lisätä valinta "Ravintoedusta peritty korvaus vastaa verotusarvoa". Vastaavasti tulolajilla "304 Autoetu" voidaan lisävalinnalla ilmoittaa onko kyseessä vapaa autoetu vai auton käyttöetu.

 

Mukavaa työpäivänjatkoa!

A

Anonymous

15-01-2019 11:50 am posted by Anonymous

Hei,

Kiitos vastauksesta!

Nämä minulla olikin aluksi valittuna. Sitten luin joistain ohjeistuksesta, että jos työnantaja ei peri mitään korvausta lounasedusta, silloin ei saisi käyttää tuota 334 ravintoetu -tulolajia vaan pitäisi ilmoittaa se 317 muu luontoisedussa ja täsmentää sisältö. Mutta tämä lienee väärin. 

M

Minna Seistilä

15-01-2019 4:34 pm posted by Minna Seistilä

Hei Sirkku,

 

Ravintoetujen ilmoittamisessa on tosiaan monta eri vaihtoehtoa, koska edun antamiseen on jo niin montaa eri variaatioa. Mutta jos kyseessä on ihan kokonaan verotettava luontoisetu, niin silloin se ilmoitetaan tulolajilla "334 Ravintoetu" ilman mitään lisävalintoja. 

 

Communityssakin on käyty useampi keskustelu tähän aiheeseen liittyen. 

 

Mukavaa työpäivänjatkoa!

Login or Signup to post a comment