Start a new topic
A

Anonymous

Tilisiirron vahvistaminen

06-07-2020 8:31 am posted by Anonymous

Teemme kassanhallinnassa usein tilisiirtoja pankkitiliemme välillä. Olisiko tilisiirroille mahdollista saada vahvistamistoiminto? 

Tai jos joku on keksinyt tähän näppärän keinon, josta jää myös jälki järjestelmään (tarkastajan nähtävissä), olisin kiinnostunut kuulemaan. 


M

Markus Anttonen

Visma

31-07-2020 12:12 pm posted by Markus Anttonen

Hei Marjo

 

Valitettavasti tilisiirroilla ei ole erillistä vahvistustoimintoa, eikä tätä ole ainakaan ihan lähiaikoina tulossa. Mutta halutessaan tässä voisi käyttää maksujen vahvistusmahdollisuutta ja määritellä 2 vahvistajaa. Tällöin yksi henkilö ei voi viedä tilisiirtoa maksuun ennen kuin toinen henkilö on sen tehnyt. Tästä jää myös merkintä maksettuihin tilisiirtoihin.

Tosin tämä sitten vaikuttaa myös normilaskujen maksuun, eli nekin vaatii sitten 2 vahvistusta tai useamman.

A

Anonymous

12-08-2020 9:32 am posted by Anonymous

Tämä on suuri puute ja myös meidän asiakkailla toivottu toiminto. Siirrettävät summat saattavat olla satoja tuhansia, joskus jopa miljoonia. 

 

Näitä tilien välisiä siirtoja on ollut pakko hoitaa ostoreskontran kautta (vaikka eivät sinne mitenkään kuulu) että saadaan edes jonkunlaisen tarkastusprosessin läpi. Tiliöinnit sitten veivattu taseen puolelle ja tositteita muokattu. 

 

Tilisiirtojen vahvistustoiminto ei kuitenkaan pitäisi vaikuttaa mitenkään ostoreskontran maksuihin. Niillä kuitenkin ihan eri prosessit hyväksynnän ja pankkiin lähettämisen suhteen. Esimerkiksi usein asiakas hoitaa ostolaskujen maksut ja tilitoimiston kirjanpitäjä pankkitilien väliset tilisiirrot. Tästäkin syystä olisi hyvä jos vahvistustoimintoon voisi lisätä vaikka sen kollegan tai esimiehen omalta toimistolta. 

Login or Signup to post a comment