Start a new topic
A

Anonymous


l

laura.metso@visma.com

30-10-2017 3:53 pm posted by laura.metso@visma.com

Tälle pitäisi laskea mukaan vielä 6 ääntä lisää, koska tälle oli kaksi päällekäistä kehitysideaa, joita oli jo äänestetty.

Päällekäiset ideat: TARKASTAMATTOMAT TILIÖINNIT HYVÄKSYNTÄ & Tarkastamattomien tiliöintien yms. kuittaus

l

laura.metso@visma.com

31-10-2017 11:11 am posted by laura.metso@visma.com

Hei

Kuinka usein käytätte tuota massahyväksyntää, vai hyväksyttekö yleensä jokaisen erikseen?

A

Anonymous

31-10-2017 11:38 am posted by Anonymous

Hei

Osalla asiakkaista joutuu käymään läpi melkein jokaisen erikseen (sekä myynti- että ostotiliöinnit), osalla taas myyntilaskut massana ja ostolaskut selaan näytöllä ja jätän aluksi hyväksymättä ne jotka joutuu tarkemmin katsomaan. Vaikka asiakas tiliöi ostolaskut niin näytöllä selatessa pistää myös virheellisen kirjaukset silmään ja ne saa jo tässä vaiheessa korjattua.

Laura Sainio

23-11-2017 6:02 pm posted by Laura Sainio

Hei Tuula!

Päivitimme tarkastamattomien tiliöintien näkymää niin, että nyt päivämäärärajaus pysyy paikallaan vaikka hyväksyy välissä yksittäisiä tiliöintejä. Lisäksi muutimme valintaruutujen logiikan niin päin, että oletuksena täpät eivät ole ruudussa. Tämä turvaa sitä, ettei tiliöintejä tule vahingossa hyväksyttyä massana.

A

Anonymous

28-11-2017 7:41 am posted by Anonymous

Hei Laura

Onpas hyvä uutinen heti aamusta kun viikon lomailun jälkeen töihin palasin.

Mukavaa työviikkoa kaikille!

A

Anonymous

08-03-2019 9:52 am posted by Anonymous

Hei,

 

Tarkastamattomat tiliöinnit -listauksella on sekä asiatarkastettuja että hyväksyttyjä laskuja. Eli, jos teen tarkastuksen asiatarkastuksen jälkeen ennen hyväksyntää, tulee sama lasku tiliöinnin tarkastukseen vielä uudelleen hyväksynnän jälkeen. Onko olemassa jokin asetus, jolla voisin määritellä tähän nousemaan vain hyväksytyt laskut tai, että jo tarkastetut tiliöinnit eivät nousisi tähän uudelleen?

 

t. Virpi Oittinen

R

Rane Olsen

08-03-2019 10:32 am posted by Rane Olsen

Moi Virpi,

 

Ostolaskun tosite on poikkeus kaltaistensa joukossa. Sen lähde on ostolaskulla ja ostolasku päivittää tositetta muistaakseni ainakin hyväksymiseen saakka. Ja laskulla olevaa tiliöintiähän voidaan muokata ennen asiatarkastusta, asiatarkastuksen yhteydessä, ja vielä hyväksymisen yhteydessä, joten se on ihan oikein että se tosite nousee sinne jokaisen tilanmuutoksen jälkeen. Kannattaa hyväksyä ne vasta kun lasku on hyväksytty, sitten ne eivät enää tule uudelleen näkyviin.

A

Anonymous

08-03-2019 12:28 pm posted by Anonymous

Moi Rane. Noinhan se prosessi menee, kuin kuvaatkin. Ehdotat: "Kannattaa hyväksyä ne vasta kun lasku on hyväksytty"

 

Kertoisitko lisätietona, että mistä kohdasta tarkastamattomien tiliöintien luetteloa voi silmäilemällä havaita, että tarkastelun kohteena oleva OL-tosite liittyy laskuun, jonka tila on joko asiatarkastettu tai hyväksytty?

A

Anonymous

08-03-2019 12:46 pm posted by Anonymous

Moikka,

 

tuota pohdimme täälläkin. Avaamatta laskua ei mielestäni voi tietää missä kierron vaiheessa lasku on.

 

 

R

Rane Olsen

08-03-2019 12:52 pm posted by Rane Olsen

Moi Kuisma,

 

Hyvä kuitti ��

 

Tuo raportti kaipaa parannusta tuon osalta, se on kaikilla tiedossa. Tuossa täytyy vähän katsoa ensin sitä ostolaskupuolta ja listata esim. hyväksyttävänä olevan kuukauden ostolaskut ja katsoa joko ne ovat valmiita, sitten tiedän että voin hyväksyä ko. kuukauden OL-tositteiden tiliöinnit. Tässä työtavassa on ideana tyhjentää näkymää korkeintaan kuukausi kerrallaan, eli elää ALV-laskennan mukaan (ja kannattaa tehdä tuota kk-tasolla vaikka ilmoitus olisi kvartaali- tai vuositasolla). Ostolaskujen osalta tämä on hankalinta mahdollista ko. näkymän käyttöä, muut tositteet menevät suhteellisen mukavasti. Yksi tapa nopeuttaa tuota on ottaa tiliöintioikeudet pois kaikilta muilta kuin kirjanpitäjiltä, mutta sekään ei ole aina mahdollista koska se hidastaa tiettyjä käyttötapauksia liikaa.

A

Anonymous

08-03-2019 12:56 pm posted by Anonymous

Moi,

"Tässä työtavassa on ideana tyhjentää näkymää korkeintaan kuukausi kerrallaan..." Meillä on käsittelyssä noin 750 ostolaskua joka kuukausi. Tuo työtapa on mahdoton!

 

A

Anonymous

08-03-2019 1:01 pm posted by Anonymous

OL-tiliöintien läpikäynti kuukausitasolla, tai tiliöintioikeuksien pois ottaminen muilta kuin kirjanpitäjältä, eivät kumpikaan edesauta kirjanpidon ajantasalla olemista. Päinvastoin heikentävät sitä. Täytyy muistaa, että tämä kyseinen ongelma on ongelma enemmän siellä kokoluokkaa isommassa yrityskaalassa, jossa ostolaskuja on kuukaudessa 100+ kpl. Pienemmissä yrityksissä tämän uudelleentiliöintimurheen kanssa pystyy jotenkin elämään.

 

Netvisor voisi tätä ongelmaa parantaa teknisesti, tekemällä ehdon laskun hyväksyntään: Mikäli hyväksynnän yhteydessä ei muuteta tiliöintirivejä, silloin ei myöskään laskuun liittyvä kirjanpidon tosite päivittyisi. Ja tällöin tosite, joka ei ole muuttunut, ei nousisi uudestaan tarkastamattomiin tiliöinteihin kirjanpitäjän ihmeteltäväksi.

R

Rane Olsen

08-03-2019 1:44 pm posted by Rane Olsen

Moi Virpi,

 

Voihan sitä tyhjentää vaikka joka päivä jos se on mielekkäämpää, tai kerran viikossa. Kunhan ei tee sitä kerran vuodessa tai kerran puolessa vuodessa, siitä ei tule mitään jos tositteita on paljon.

A

Anonymous

08-03-2019 1:46 pm posted by Anonymous

Niinhän sitä tyhjennelläänkin nyt, mutta turhauttaa, kun sama lasku nousee käsittelyyn useamman kerran.

Login or Signup to post a comment