Start a new topic
A

Anonymous

Netvisorin ALV-laskukaavassa matemaattinen bugi

29-06-2016 10:29 am posted by Anonymous

Netvisorin laskussa näkyy lopussa veroerittely ALV-verokannoittain sekä yhteensä. Näissä molemmissa on käytössä eri laskukaavat, joka on paitsi hämäävä, myös matemaattisesti väärin. Mielestäni noiden pitäisi antaa samaa summaa molemmissa riveissä.

ALV24-verokannan laskurivissä on ilmeisesti laskettu alv0-summat pyöristetyistä tuoteriveistä (kappalemäärä * hinta) niin että luvut on pyöristetty lähimpään kahteen desimaaliin.

Kokonaissummassa taas on käytetty pyöristämättömiä alv0-summia laskun perusteena.

Lopputulos on se, että kun tuotteita on desimaalikappaleittain (esim. 1,5 kpl), poikkeavat loppusummat toisistaan.

Alla kuvakaappaus esimerkiksi:

unnamed.png

Kyseisessä esimerkissä ylempi arvo saadaan kun laskee kunkin tuoterivin verolliset summat yhteen.

Alempi arvo saadaan kun laskee kaikki pyöristämättömät alv0-rivihinnat yhteen ja ottaa siitä alv:n.

Verottajan virallinen kanta on käsittääkseni että otetaan pyöristetystä alv0-loppusummasta alv, jolloin summaksi tulisi tämän laskun kohdalla 20 825,32 €.

On siis 3 erilaista arvoa jonka voi saada, mutta ainoastaan tuo ylin arvo (20 825,27 €) on sellainen, joka vastaa kunkin rivin yhteenlaskettua summaa, joten pidän sitä oikeana laskukaavana.


A

Anonymous

07-08-2016 12:37 am posted by Anonymous

Eikö ketään muuta tosiaan häiritse se, että tuossa on käytetty kahta erilaista laskukaavaa samalla laskulla?

A

Anonymous

11-08-2016 9:14 am posted by Anonymous

Tutkin asiaa tarkemmin ja ongelma tulikin siitä, että lasku on viety järjestelmään API-rajapintaa pitkin eroavalla summalla, jolloin Netvisor luo laskun normaalisti, mutta antaa eri summan Yhteensä-hinnaksi kuin 24% -hinnaksi. Muutimme toiminnanohjausjärjestelmämme ALV-laskentakaavan vastaamaan Netvisorin pyöristettyä laskukaavaa, jonka jälkeen summat täsmäävät.

Ehdotan että Netvisor joko a) ei hyväksyisi poikkeavaa kokonaishintaa tai b) antaisi jonkun näkyvän herjan siinä tapauksessa että annettu kokonaissumma ei vastaa tuoterivien kokonaissummaa.

J

Jani Korhola

07-02-2018 9:08 am posted by Jani Korhola

Hei Harry,

Arkistoin tämän toiveen sillä se on ollut pitkään avoinna ilman suurempaa kannatusta. Tuohon viimeisimpään kommenttiisi liittyen olemme uudistamassa myyntilaskuamme nyt helmikuussa ja siinä laskenta tehdään useamman desimaalin tarkkuudella ja näin ollen ainakin pyöristyserojen pitäisi vähentyä.

Login or Signup to post a comment