Start a new topic
A

Anonymous

Kysymys ostolaskun tiliöinnistä

15-10-2015 10:41 am posted by Anonymous

Joskus ostolaskussa on (esim. Eurocard tai VR) monta tiliöintiriviä ja kaikkia ei voi eri kustannuspaikkojen takia kertatiliöidä.

Voiko tiliöinnin tehdä siten, että voisi valita tietyt rivit ja tiliöidä ne tietylle kustannuspaikalle ja jatkaa samoin muiden rivien kanssa?

Näin saisi saman ostolaskun tiliöintirivejä vain esim. vain 3-5 kappaletta 35 viiden sijaan (joissa esim. 12, 20 ja 3 kuuluvat samalle menokohdalle).


A

Anonymous

15-10-2015 9:49 pm posted by Anonymous

Itse olen törmännyt samaan "ongelmaan" ja kertatiliöinyt kaikki, ja sitten vaan rivikohtaisesti muuttanut ne, jotka kuuluu eri kustannuspaikoille!

L

Lasse Kosonen

16-10-2015 8:09 am posted by Lasse Kosonen

Hei Arto,

kiitos kysymyksestäsi! Valitettavasti tuommoinen osatiliöinti ei ole mahdollista, vaan on toimittava esimerkiksi noin kuten Marja yläpuolella kertoi.

H

Heidi Stranden

16-10-2015 8:17 am posted by Heidi Stranden

Toinen vaihtoehto kertatiliöinnin käyttämisen sijaan on, että merkitsee tilin ja laskentakohteen ensimmäiselle tiliöintiriville ja kopio sen jälkeen nämä tiedot muille riveille ja muuttaa tarvittavat rivit. Tiedot kopioituvat ensimmäiseltä riviltä kaikille laskuriveille eikä tietojen kopioitumista voi ainakaan tällä hetkellä määritellä rivikohtaisesti. Alla olevassa kuvaruutukopiossa näkyy myös Urakat -tieto Kopioi ensimmäiseltä riviltä -toiminnossa. Tässä yrityksessä on aktivoitu Rakennusalan ilmoitusmenettely, jolloin myös Urakka-tiedon voi kopioida ensimmäiseltä riviltä. Rakennusalan ilmoitusmenettelyn käyttöönotosta löytyy ohjeet täältä.

A

Anonymous

16-10-2015 9:34 am posted by Anonymous

Kiitoksia neuvoista Marja, Heidi ja Lasse. Hieman vaikuttaa hankalalta ja tuotekehityksellä olisi tässä paikka, mutta koska olen lähinnä laskujen hyväksyjä ja joudun vain ajoittain painimaan tiliöintien kanssa, niin pyydän Marjalta hieman tarkennusta tuohon kertatiliöintiin. Jos valitsen kertatiliöi laskurivt, niin tulee vain yksi rivi joka tiliöidään. En siis ymmärrä miten voi kertatiliöinnin jälkeen muuttaa rivikohtaisia tietoja kun on vain yksi tiliöintirivi näkyvissä.

H

Heidi Stranden

16-10-2015 10:08 am posted by Heidi Stranden

Hei Arto,

Ostolaskun kertatiliöinti on usein toiminto, jota kirjanpitäjä käyttää. Kertatiliöinti yhdistää useamman rivin tiedot yhdeksi summariviksi käsittelyn helpottamiseksi, jos niillä on samanlainen tiliöinti (sama verokanta ja kirjanpidon tili). Eli jos laskulla on esim. 30 riviä ja kolmea alvia kertatiliöinnit käyttäminen tuottaa vähintään kolme tiliöintiriviä. Rivien käsittelyä voidaan jatkaa esim. jakamalla riviä pienemmiksi summiksi. Siihen löytyy toiminto joko ko. rivin lopusta tai sen voi tehdä myös valitsemalla useamman rivin ja rivien yläpuolelta Tee valituille. Ennen rivin jakamista kirjoitetaan olemassa olevan summan tilalle se summa, joka riville halutaan jättää. Jaa rivi -toiminto laskee erotuksen uudelle/uusille riveille. Ostolaskun tiliöintirivien käsittelystä löytyy lisätietoa ohjeesta.

A

Anonymous

16-10-2015 10:35 am posted by Anonymous

Kiitos Heidi

Nyt sokeakin osaa ja ymmärtää järjestelmän salat Smiley Wink.

Neuvosta oli apua ja nyt loppuu se tuskailu kun VR:n laskulla on 30 riviä joista vain yksi rivi menisi eri kustannuspaikalle.

Kuulakkaat viikonvaihteet.

T:Arto

H

Heidi Stranden

16-10-2015 10:41 am posted by Heidi Stranden

Hieno homma, että sait apua ja aurinkoista viikonloppua!

t. Heidi

Login or Signup to post a comment