Start a new topic
A

Anonymous

Älykkäät excelit kustannuspaikoittain?

02-06-2016 10:33 am posted by Anonymous

Useammalla asiakkaalla on Netvisorissa kustannuspaikat rakennettu siten,että nimessä on sekä numeroita että kirjaimia (esim. 100 Admin). Saako älykkään excelin kanssa jotenkin oikaistua sen, ettei kustannuspaikkaan tarvitsisi kirjoittaa koko rimpsua? Palkkojen puolella löytyy "wildcard" merkki * jonka avulla pitäisi täsmätä automaattisesti loppurimpsu. Eli tuon adminin osaltakin riittäisi vain 100*. Toimiiko (tai pitäisikö toimia) myös kirjanpidon puolella?

1 Comment

T

Teija Marttila

Visma

03-06-2016 11:16 am posted by Teija Marttila

Hei,

kiitos kysymyksestäsi!

Tositetietoja tuotaessa älykkäällä excelillä voidaan käyttää kustannuspaikkoja kohdistaessa myös *-merkkiä kuvailemallasi tavalla. Tällöin etsitään ennen *-merkkiä annetulla osalla sopiva vastaavuus laskentakohdeluettelosta ja tehdään kohdistus laskentakohteeseen.

Huomioitavaa kuitenkin on, että ennen *-merkkiä on annettava riittävästi tunnistettavaa tietoa laskentakohteen nimestä, jotta kohdistus voidaan tehdä oikein. Mikäli laskentakohdelistauksessa on useita laskentakohteita esimerkiksi alkaen numerosarjalla 100, tulee laskentakohteen nimeä jatkaa ennen *-merkkiä niin pitkälle, että laskentakohteen nimi on yksilöllinen.

Tästä voi toimia esimerkkinä seuraavanlainen tilanne:

Yrityksellä on laskentakohdelistauksessa kohteet

100 Lappeenranta

100 Helsinki

Nyt jos halutaan kohdistaa 100 Lappeenrannalle kirjaus, tulee tieto antaa älykkäällä lomakkeella: 100 L*

Login or Signup to post a comment