Start a new topic
A

Anonymous

Ostolasku: voiko Netvisorissa estää laskurivien tiedon siirtymisen tiliöintiriville?

07-03-2017 11:37 am posted by Anonymous (Updated 09-03-2017 by Anonymous)

Laskurivien kopioituminen aiheuttaa ongelmia muutamien toimittajien kohdalla, kun laskuriveille tulee tuotteet eriteltynä verollisena ja yhteensä summa verottomana. Maksuun voi mennä lähes tuplasumma. Toinen asia on, että lasku nollaantuu kokonaan, kun laskuriveillä ei ole mitään.


A

Anonymous

07-03-2017 11:39 am posted by Anonymous

Laskut voi yrittää käsitellä ennen asiakasta, jolloin ongelmat voi estää, mutta aina se ei ole mahdollista. Maksettava summa muuttuu hyväksymisen jälkeen. Paras olisi, että laskurivien viennin tiliöinteihin voi estää.

A

Anonymous

08-03-2017 12:43 pm posted by Anonymous

Hei Jenni,

Kiitos viestistäsi! Jos kyseessä ovat verkkolaskuna saapuvat ostolaskut, saattavat tiedot toimittajan päässä olla lähtökohtaisesti väärin, jolloin verkkolaskun sanomalla olevat tiedot siirtyvät väärin laskuriveille ja tätä kautta myös tiliöinnin yhteydessä tiliöintiriveille. Esimerkiksi jos toimittaja syöttää tuoterivin verottoman yksikköhinnan ja ALV:n osuuden väärin, vääristyvät tällöin myös laskuriveille tulleet tiedot. Ostolaskujen asiatarkastuksessa kannattaakin olla tarkkana tämän takia.

Mikäli tarvitset vielä tarkempaa opastusta, olethan yhteydessä tukeemme niin asiaa voidaan tarkistella tarkemmin kun tiedossa on mm. kyseisen laskun numero.

A

Anonymous

08-03-2017 1:34 pm posted by Anonymous

Kyse ei ole nyt pelkästään "väärin lähetetyistä" laskuista vaan tämä toimisi kaikkiin, joissa ei tarvitse laskurivejä eritellä. Toiminto on saman konsernin toisessa ohjelmassa jo olemassa, että käytetäänkö laskurivejä tulkinnassa vai ei.

A

Anonymous

08-03-2017 2:33 pm posted by Anonymous

Toinen asia, joka samalla korjaantuisi, on senttierot. Osa toimittajista pyöristää laskun loppusumman, joten laskurivit eivät vastaa maksettavaa summaa.

A

Anonymous

09-03-2017 9:17 am posted by Anonymous

Tämä pitäisi kyllä saada korjattua. Laskun loppusummasta ja rivien määrästä riippuen, ero loppusumman ja rivien summan välillä voi olla jopa kymmeniä euroja. Ehkäpä enemmänkin, kun jokin riveistä onkin hyvitys. Ja asiakkaani on jopa saattanut maksaa laskun, ennen kuin se tulee kirjanpitäjälle tarkastettavaksi.

A

Anonymous

15-03-2017 9:28 am posted by Anonymous

Ostoreskontraan vielä lisähuomautus:

Miksi ostolaskun tiliöinti tekee tosittelle senttieroja? Nämä saa tositeselailussa näkyviin, kun hakee "näytä eroavat tositteet".

Kun tiliöintirivit on tehty ostolaskulle, niin tositteen tulee mennä tasan eikä tehdä 1 sentin eroa tositteelle.

A

Anonymous

15-03-2017 5:17 pm posted by Anonymous

Ymmärrän Jenni täysin ongelmasi ja se on todella ärsyttävä! Voi tosiaankin aiheuttaa laskun maksamisen lähes tuplana. Olen tullut siihen tulokseen, että laskuaineisto tosiaan tulee toimittajalta jotenkin väärän muotoisena eli siellä on a-hintoja suht joka rivillä vaikka ne olisivat tekstirivejä ja kyllähän se maksettava summa siitä sitten tuplaantuu. Elisan laskut toimivat ainakin aikaisemmin näin, samoin Verisurelta tulee senttieroja. Olen torjunut ongelman käymällä kertatiliöimässä ostolaskun HETI kun se on tullut järjestelmään, ennen kuin asiakas ehtii sitä hyväksyä. Ja muutan tiliöintirivit oikeaksi, muuten maksuun menee väärä summa. Kertatiliöinti pitäisi muuten päästä tekemään myös hyväksynnän jälkeen, pääkirja on aivan kamalan näköinen kun siellä voi olla yhdestä ostolaskusta 500 riviä.... Smiley Sad Ja miksi ihmeessä uudesta näkymästä on kokonaan poistettu "Vastaanotettu laskuaineisto" koska sieltä juuri käyn "kyttäilemässä" saapuneita verkkolaskuja ja korjailen ne nopeasti ennen hyväksyntää.

A

Anonymous

16-03-2017 10:01 am posted by Anonymous

Olen kokeillut sitä, että yrityskäyttäjällä ei olisi oikeutta tiliöidä ostolaskuja, mutta sillä ei ole merkitystä tuplamaksuihin tai senttieroihin. Lasku on hyväksymisen jälkeen kuitenkin väärällä summalla maksussa. Jos tässä oltaisiin ihan tarkkana, ohjelma toimii väärin, sillä asiakas hyväksyy sen summan, joka näkyy ostolaskun tiedoissa eikä sitä, joka on tiliöintiriveillä (ei näe edes tiliöintiriviä).

Kertatiliöintiin auttaa se, että poistaa yrityskäyttäjältä tiliöintioikeuden. Kirjanpidon tosite ei ole muodostunut ja pääsee klikkaamaan kertatiliöintiä.

Login or Signup to post a comment