Start a new topic

Maiju Soljasalo

Historiatiedot ilman kausierittelyä huomioidaankin verokortin laskennassa?

12-11-2021 7:59 pm posted by Anonymous (Updated 13-08-2018 by Maiju Soljasalo)

Hei Josefiina,

testasin historiatietojen lisäämistä valitsemalla vuoden 2018 ja "Ei kuukausierittelyä", niin tämä ei kyllä nostanut Bruttopalkkaa verokortin kumulatiivisiin ansioihin. Vasta kun tallensin bruttopalkan jollekin tietylle kuukaudelle, näkyi summa verokortin tiedoissa.

Lähetän sinulle tukipyynnöllä sähköpostin, jotta voit antaa minulle lisätiedot, miten ongelma on ilmennyt, jotta voin tutkia asiaa ja testata historiatietojen lisäämistä, vastaavatko ne annettua ohjetta.

1 Comment

A

Anonymous

12-11-2021 7:59 pm posted by Anonymous

Netvisorin ohjeissa on maininta: "Historiatiedot pitää syöttää aina kohdistettuna jollekin kuukaudelle, jotta ne tulevat mukaan vuosi-ilmoituksella ja että niitä pystytään käyttämään verokortin laskennassa" .Eli Tämän peruteella mikäli tietoja syöstetään könttäsummina "Ei kausierittelyä" kohtaan, ne eivät vaikuttaisi verokortin tulorajaan. Nyt kuitenkin historiatietoon "Ei kausierittelyä" kohtaan syötetyt ansiot ovat vaikuttaneet tulorajaan ja koska B-korttilaisille on myös merkitty verokorttikohtaiset "Edellisen työnantajan maksamat palkat" on suurimmalla osalla paukkunut tulorajat yli.

Mikä tämän suhteen nyt siis on se todellisuus? Vaikuttavatko myös "ei erittelyä" kohdan verot verokortin laskentaan vai ei? Ohjeissa olisi selkeästi tarkistaminen varaa, sillä näihin aika moni kuitenkin tukeutuu...

Login or Signup to post a comment