Start a new topic
M

Minna Seistilä

Palkanlaskennan verottomat korvaukset kirjanpidon kustannuspaikoille?

12-11-2021 8:03 pm posted by Anonymous (Updated 07-07-2017 by Minna Seistilä)

Hei Tanja,

Kyllä laskentakohdekäsittelyn pitäisi onnistua kuvailemallasi tavalla.

Tein palkkalaskelman, johon Jakokäyrä muodostuu tehtyjen työaikakirjausten peruusteella:

Lisäsin muodostetulle palkkalaskelmalle käsin Ateriakorvauksen määrän ja annoin sille Laskentakohdejaon:

Samalla tavalla lisäsin myös Kokopäivärahan ja annoin Laskentakohdejaon:

Palkanlaskijan näkymässä näkyy Tuntityöansion ja vakuutusmaksujen kohdalla Laskentakohteena "Jakokäyrän mukaan" ja vastaavasti Ateriakorvauksella ja Kokopäivärahalla näkyy käsin valitsemani Laskentakohteet:

Muodostuvalle tositteelle kulut kirjautuivat vastaavalla tavalla laskentakohteille:

Sivukulujaksotukset ja lomapalkkajaksotukset kirjaantuvat laskentakohteille kokonaan tuon palkkalaskelmalla olevan Jakokäyrän perusteella. Niihin käsin tehdyt Laskentakohdejaon kirjaukset eivät vaikuta.

Lähetän sinulle sähköpostilla tukitehtävän tähän liittyen niin katsotaan tarkemmin noita teidän asetuksia, että mistä johtuu ettei kirjausket kohdistu annetuille laskentakohteille.

Mukavaa työpäivänjatkoa!

1 Comment

A

Anonymous

12-11-2021 8:03 pm posted by Anonymous

Netvisor palkat ohjeen mukaan: Kustannuspaikkajako kirjattaessa suoraan palkanlaskennan kautta toimii vain verollisilla palkoilla, EI VEROTTOMILLA KUSTANNUSTEN KORVAUKSILLA.

Aktivoituna on resurssienhallinta, mutta matka- ja kululasku -ominaisuutta ei käytetä, vaan palkat ja matkakorvaukset (ateriakorvaus, km-korvaus, päiväraha ja osapäiväraha) syötetään suoraan palkkalaskelmalle, Netvisorin olemassa olevilla palkkalajeilla. Nyt nämä korvaukset eivät siirry kirjanpidon laskentakohteille, vaikka laskentakohteet syötetään palkkalaskelmalla.

Käyttöönottokonsultti ohjeisti kirjaamaan kustannuspaikan esim. ateriakorvaus -palkkalajille palkkalaskelmarivin muokkaus -sivulla ja syöttämään kunkin kustannuspaikan ateriakorvaukset omana rivinään. Laskentakohdejaossa valittuna lähteenä on palkkalaskelmarivi: ”valitut laskentakohteet kirjataan suoraan tositeriville ja valinnat eivät vaikuta jakokäyrän muodostumiseen.” Näin on toimittu, mutta laskentakohteet eivät siirry kirjanpitoon. Mistä se voisi johtua? Onko ne yleensä mahdollista saada siirtymään kirjanpitoon laskentakohteille ilman, että niiden syötössä käytetään matkalasku -ominaisuutta?

Login or Signup to post a comment