Start a new topic
M

Markus Anttonen

Sähköinen allekirjoitus - kaikki eivät allekirjoita

12-11-2021 8:04 pm posted by Anonymous (Updated 19-03-2018 by Markus Anttonen)

Moi Jouni

Jos kaikki henkilöt eivät allekirjoita lomaketta lomakkeen voimassaoloajan sisällä, menee lomake hylätty -tilaan ja käytännössä tällöin joudutaan tekemään koko prosessi uudestaan.

Mikäli tilinpäätöslomakkeen voimassaoloaika on umpeutunut, jää tämän korjaamiseen kaksi vaihtoehtoa. Joko aineisto tallennetaan koneelle ja tehdään sähköisen allekirjoitus näkymän kautta manuaalisesti tekemällä uuden sähköisen allekirjoituksen ja valitsemalla lähettäjät uudestaan. Sitten allekirjoitettu lomake voidaan liittää käsin tilikausiarkistoon tilikauden liitetiedostona.

Toinen vaihtoehto on purkaa tilikausiarkistointi ja muodostaa tilinpäätösaineisto uudestaan. Tässä pitää kuitenkin muistaa, että tämä tekee arkistoviitenumeron uudestaan.

1 Comment

A

Anonymous

12-11-2021 8:04 pm posted by Anonymous

Käyttöohjeessanne kerrotaan, että sähköinen allekirjoitus näkyy Netvisorissa, kun kaikki ovat allekirjoituksen tehneet. Entä jos esimerkiksi yksi jättää allekirjoituksen tekemättä ja allekirjoituksen voimassaoloaika menee umpeen. Häviävätkö jo tehdyt allekirjoitukset tekniikan syövereihin ja jäljellä on vain allekirjoittamaton dokumentti.

Login or Signup to post a comment