Start a new topic
A

Anonymous

Luottokunnalta saapuvat suoritukset

15-03-2017 5:29 pm posted by Anonymous

Onko joku keksinyt helpon ja hyvän tavan käsitellä Luottokunnalta saapuvat viitesuoritukset? Jos on, please kertokaa. Ne tulevat saapuvien viitesuoritusten listalle kommentilla "Suorituksen viitteelle ei löytynyt laskua" sekä näkyvät tietysti myös tiliotteella yhtenä viitesuoritusrivinä. Miten saapuva summa on kätevin kirjata ja mitä tehdään saapuvien viitesuoritusten tapahtumille (teksti yllä) - kuitataanko ne vaan pois Kuittaa-valinnalla? Haluaisin käsitellä nuo summat tiliote otettuna pohjaksi mutta jos menee tiliotteen muokkausnäkymään, ne eivät näy siellä lainkaan...? Eli joudun kirjaamaan ne "irrallisena" tiliotteesta, mikä ei ole oikein audit trailin mukaista, ihan kuin summa olisi ilmestynyt "tyhjästä".


H

Heidi Stranden

15-03-2017 6:32 pm posted by Heidi Stranden

Hei Maiju,

Auttaisitko, että käsittelet luottokunnalta tulleet viitesuoritukset Tiedotusnäkymän Poikkeukset ja huomiot widgetin Kohdistumattamat viitesuoritukset kautta käyttämällä apuna tiliöintisääntöä? Tiliöintisäännöllä kirjaus ohjataan sille tilille, jonne ko. suorituksiin liittyvät korttisaamiset on kirjattu odottamaan Luottokunnan maksua esim. tili 1711 Luottokorttisaamiset. Jokaisesta suorituksesta kannattaa tehdä oman tosite, koska se helpottaa mahdollista korjausta.

Kirjaukset näkyvät tiliotteella samalla tavalla kuin laskuihin kohdistetut viitesuoritukset, tosin ilman laskukohdistusta, koska sitä ei ole.

Vai kaipaatko jotain ihan toisenlaista toimintoa?

t. Heidi

A

Anonymous

16-03-2017 7:28 am posted by Anonymous

Hei Heidi

Kysyn vielä antamastasi ohjeistuksesta: Jokaisesta suorituksesta kannattaa tehdä oman tosite, koska se helpottaa mahdollista korjausta.

Miksi teillä kuitenkin on sekä myyntireskontran suorituksissa että tiliotteiden tiliöinneissä aktiivisena teksti Kirjaa suoritukset samalle tositteelle? Varmaan suurin osa vaihtaa tuon kohdan esittämääsi eli Kirjaa suoritukset omina tositteina joten eikö juuri sen valinnan pitäisi olla oletuksena? Tässä on vuosien saatossa tuo kohta eräänkin kerran vaihdettu. Miettikääpä miten monta turhaa klikkausta teidän jokainen asiakas vuositasolla tämänkin ongelman vuoksi tekee. Ehkä tuntuu pieneltä yksittäiseltä asialta mutta kun vuodesta toiseen tätä toistat niin ihan turhia hiiren klikkauksia tästä syntyy huomattava määrä. Olen muutenkin yrittänyt viestittää teille myös ergonomiasta kehitystyössä mutta siitä ei ole taidettu ottaa koppia. Pitäisikö asia näkyä ensin sairauspoissaoloina ja kroonisina ongelmina ennen kuin siihen reagoidaan?

T:Tuula Jehkonen

A

Anonymous

16-03-2017 11:35 am posted by Anonymous

Kiitos Heidi ohjeesta. Yritin mennä tekemään tiliöintisääntöä ohjeen "Tiliöintisääntöjen hallinta" mukaisesti. En kuitenkaan saa näkyviin Luottokunnalta saapuvalle suoritukselle maksunaihekoodia niin kuin ohjeessa neuvotaan (muokkaustila - hae tiliöintisäännöt), vaan tulee tyhjä ruutu? Johtuisiko siitä, että pankkina on kyseessä Ålandsbanken, jonka kanssa minulla on ollut huomattavia ongelmia jo pelkästään oikean muotoisten aineistojen saamisessa Netvisoriin... Ensin soittelin itse n. viikon pankkiin ja lopulta tuki otti sinne yhteyttä. ÅB:n konekielinen tiliote on niin kamalan näköinen NV:ssa, se on täynnä tyhjiä rivejä tapahtumien välissä... onko ihan säännösten mukainen?

A

Anonymous

16-03-2017 12:06 pm posted by Anonymous

Hei,

Olen itse ratkaissut asian niin että pyytänyt pankkia purkamaan viiteaineiston tiliotteelle, ja tehnyt tiliöintisäännöt mitkä haen tiliotekohtaisesti - näin saan mahdollisimman paljon automaatiota kun "oikeita" viitesuorituksia niin vähän että ne voi kohdistaa myyntilaskuihin tiliotteelta manuaalisesti.

Netsin kanssa tehty sopimus että tilittävät bruttomääräisesti, ja lähettävät kerran kuussa laskun provisioista, mitkä laskulla tulevat kuluksi.

Terveisin,
Sari

H

Heidi Stranden

16-03-2017 6:33 pm posted by Heidi Stranden

Hei,

Vielä varmistus. Tuleehan suoritukset viitesuorituksina Netvisoriin? Eikä että suoritukset näkyvät vain tiliotteella (tekstinä voi olla viitesuoritukset tms.)? Alkuperäisestä viestistäsi tulkitsin, että suoritukset tulevat juuri viitesuorituksina ja jäävät Saapuneet viitesuoritukset linkkiin "punaisiksi" ilman laskukohdistusta ja tositetta. Silloin ne näkyvät myös Kohdistumattomissa viitesuorituksissa tuossa tiedotusnäkymän Poikkeukset ja huomiot widgetissä. Jos ne on kuitenkin kuitannut pois, löytyvät ne edelleen Myynti/Suoritukset ja rajaamalla haukuun päivät + käsittelemättämät. Tätä kautta myös saa tehtyä saman suorituksien kirjaamisen minkä ylempänä kuvasin.

Jos suoritukset näkyvät vain tiliotteella, voi tilanne olla niin, että tiliotteella ei ole tarvittavaa dataa tiliöintisäännön käyttämiselle tai ko. rivien automaattitunnistamiselle.

A

Anonymous

17-03-2017 7:47 am posted by Anonymous

Moi Heidi,

kyllä ne tulevat viitesuorituksina näkyviin sekä tiliotteelle että saapuvien viitesuoritusten listalle eli pääsen kyllä käsittelemään ne sieltä Poikkeukset widgetistä. Ongelmani oli se, että tiliotteelta en saa näkyviin maksunaihekoodia tiliöintisäännön luomiselle, mutta onko se edes pakollinen eli voinko luoda tiliöintisäännön ilman sitäkin? Luulen, että ongelmana on nyt pankin nimi eli ÅB...

H

Heidi Stranden

17-03-2017 7:54 am posted by Heidi Stranden

Hei Maiju,

Voit luoda tiliöintisäännön ilman maksuaihekoodia ja käyttää sitä näissä kohdistumattomissa viitesuorituksissa. Samalla idealla voi tehdä myös tiliöintisäännön esim. asiakkaiden ylisuoritusten palautukseen (tiliksi se, johon ylisuoritys on kirjattu eli aika usein 1777) ja tehdessäsi palautus tilisiirtoa valita tilisiirrolle jo tekovaiheessa tiliöintisääntö. Näin palautus tiliöityy automaattisesti tiliotteen tullessa.

Tiliöintisääntöjä pääsee tekemään Taloushallinto/Perustiedot ja asetukset/Tiliöintisääntöjen hallinta ja tiliotekäsittelyn kautta.

Login or Signup to post a comment